27 jan 2023

Share:

Indre bane I 0-6 Mjøndalen-Ready

Seriekamp onsdag 25.01.2023 kl. 19.00 Mjøndalen – Ready på Vassenga.

Ready på stødig kurs.

Etter en grei 5-1 seier over Røa hjemme og spillepause grunnet 3 nasjoners landskamp

i Sverige var det duket for borteoppgjør mot Mjøndalen på Vassenga.

Mjøndalen har fra til dels meget gode til de helt tragiske kampresultater om man skal se det gjennom øynene til en MIF-supporter. Mjøndalen slår f.eks. Solberg i 2. juledagskampen i Solbergelva 6-5 og der er det bøttevis med lokal prestisje involvert. Så i neste kamp taper man 7-0 for Ullevål på Bergbanen. Da skjønner man at bandy ikke er matematikk, men gjør at det aldri er kjedelig å være MIF-supporter.

Det er alltid «bikkjekaldt» i på Vassenga og intet unntak i dag. Det er sannsynligvis på grunn av kulden som kommer fra vassdraget eller ned fra fjellet over Nedre Eiker stadion. I gamle dager gikk dikter Herman Wildenvey rundt og tenkte ut «verseføtter» på stiene her oppe i fjellsiden, hvor også tidligere KrF statsminister Lars Korvald er født. I dag er det bl.a. åpnet mikrobryggeri på gården til Korvald. Før var Mjøndalens supportere «Nøtteberget» berømte og fryktet – særlig i kamper mot Stabæk. Da var det vel håndfaste karer som jobbet på Cellulosen som ikke var redd for å ta i et tak. Nå er Cellulosen borte og forholdende er vel normalisert, men bandyinteressen, historien, lokalpatriotismen og kompetansen består. Ergo bør man alltid være vel forberedt når man entrer banen på Vassenga.

Kveldens hoveddommer var Tarald Moe Bjølseth og meddommere var Dimitri Chursin og Sebastian Solberg.

Kampen

1. omgang.

Det var nr. 22 Christoffer Andersen Gott som stod i mål for Ready.

Lagene setter i gang i optimistisk tempo, men vi merker oss at Mjøndalen er flink til å legge seg lavt og tett i forsvar når Ready har ballen. Ready oppfattes som et raskt og skøytesterkt lag.

Etter et kvarter kommer Readys nr. 10 Gustav Eriksson ned på venstresiden og blir litt låst, men spiller likevel inn foran mål og der fanges den av Readys nr. 44 Ole Robin Kåsa Kjellmann som ekspederer ballen dit den skal. MIF-keeper Kevin Holm Lauritsen må bare se ballen fyke forbi og inn i nettmaskene.

Stillingen 0-1.

Rett etterpå får Readys utrettelige nr. 90 Fredrik Nordby ballen og skyter fra litt avstand. MIF-keeper sliter litt med mottaket så det nesten så han fomler ballen i mål.

På 25 minutter kommer et fenomenalt Readyangrep som ruller opp MIF-forsvaret som en lompe og det er bare en fenomenal innsats av MIF-keeper som klarer å slå ballen over mål og unngå scoring.

Ved 29 minutter skjer det noe som irriterer MIFs nr. 10 Alexander Serov såpass mye at han bentackler første og nærmeste Readyspiller. Det er Readys nr. 10 Gustav Eriksson som blir hektet og liggende som et slakt på isen. MIF nr. 10 Serov får 10 minutter til å roe seg ned på benken sammen med MIF nr. 24 Barbo som satte seg ned to minutter før.

Vi klarer ikke å utnytte overtallssituasjonen som godt som vi hadde håpet. MIF gjør det vanskelig for oss og legger seg lavt og pottetett i forsvar. Ready spiller ball frem og tilbake foran forsvaret for å lokke dem ut av formasjonen, men lykkes ikke. Etter hvert kommer MIFs Barbo ut på isen og deretter

Serov. Han tror at tale- og trykkefriheten vedr. berettigelsen av utvisningen gjelder ubegrenset, men slik er det ikke i bandy og han får direkte 10 nye minutter til å reflektere over saken.

På 43 minutter er det Readycorner og det utarter til et ping-pong-spill foran MIF-målet. Endelig er det Readys nr. 66 Christoffer Carlstrøm som er siste mann på ballen.

Stillingen 0-2.

Etter hvert går lagene til pause på 0-2. Uten å være for sjåvinistisk må det sies at Ready var det førende laget og at MIF ikke klarte å trenge gjennom vårt forsvar.

I pausen inviterte vi oss selv inn i MIFs speakerbod og ble vel mottatt og hadde en lang og hyggelig bandyprat. På spørsmål om resultatvariasjonene måtte de innrømme at laget hadde hatt utfordringer med skader etc. og dermed flere ganger måtte bruke i overkant mange yngre spillere. De får selvfølgelig verdifull matching, men blir noen ganger for lette fysisk når de møter lokale «Schwartzeneggere» fra diverse lag.

2. omgang.

På 53 minutter får Ready to hjørneslag etter hverandre. På det andre legger Readys nr. 91 Felix Ljungberg inn til nr. 10 Gustav Eriksson som øker Readys ledelse. Yippyyy!

Stillingen 0-3. Vi er klar for mer!

Readys spill tar seg etter hvert merkbart opp.

På 67 minutter kommer et fantastisk samspill fra Readys nr. 90 Fredrik Nordby til nr. 10 Gustav Eriksson og dermed er stillingen 0-4.

Nå «ruler Ready» virkelig på banen. Craz-brødrene og Serov er meget dyktige, men de klarer ikke å slå Ready alene. De blir stoppet tidlig og Ready har full kontroll.

På 78 minutter kommer et langskudd fra «gromgutten» nr. 90 Fredrik Nordby som MIF-keeper bare må se langt etter.

Stillingen 0-5.

Nå begynner etter hvert Ready å bli kanskje litt for bekvem med ledelsen og spillet faller i kvalitet fra begge lag. Det blir for mye forsøk på solo-prestasjoner. Hawaii-bandy sier sidemannen, men det synes vi var litt vel strengt.

På 87 minutter får nr. 90 Fredrik Nordby ballen fra nr. 91 Felix Ljungberg på midtbanen. Fredrik danser seg ubesværet gjennom hele MIF slik bare han kan gjøre og setter avslutningsmålet.

Stillingen 0-6.

Readys lag mot Røa

1 Markus Thommessen (keeper)

22 Christoffer Andersen-Gott (keeper)

Backer:

5 Axel Wara Brekke

13 Simon Carlsson

15 Aksel Trygstad Lamanche

23 Adrian Carelius

28 Axel Johansson

80 Martin Dregler

Midtbane:

11 Mathias Åstrøm

20 Lars Holmsen

44 Ole Robin Kåsa Kjellmann

66 Christoffer Carlstrøm

91 Felix Ljungberg (K)

Angrep:

10 Gustav Eriksson

36 Stian Kavli

90 Fredrik Nordby

Støtteapparat: Kjell Erikstad og Frode Wara. Trener Lars Christian «Boshi» Sveen, Erik Andersson og Sverre Horn jr.

Konklusjon:

Flott gjennomført Readykamp med egen pingvin for skribenten. Ready ligger nå på 3. plass på tabellen bak Sarpsborg og Stabæk. På fjerde plass ligger Drammen (samme poengsum, men 2 færre i målforskjell) og deretter Solberg.

Drammens tidende skriver om kampen: «Mjøndalen på 7. plass, som kjemper for sluttspillplass (åtte beste), var ikke i nærheten av poeng mot topplaget Ready på Vassenga. Bortelaget seiret 6-0, etter at det sto 3-0 etter første omgang.

Nå skal både Ready (fredag) og Drammen (søndag) ut mot Høvik. Så nå gjelder det å bøtte inn flere mål enn Drammen.

Neste kamp:

Høvik – Ready fredag 27.01.2023 kl. 19.00 på Høvikbanen.

Vel møtt.

Fra indre bane

Henning Madsen

Flere nyheter

Seriekamp onsdag 29.11.2022 kl. 19.00 Stabæk - Ready på Stabækbanen (Plassen) Forrykende bandykamp på Stabækbanen, men…
Innfor årtes sesong har Ole Robin Kåsa Kjellmann og Axel Wara Brekke tatt over styringen for…
Endelig er Ready Fotball ute med sin egen julekalender! Ready Fotball er en stor fotballklubb som…
Seriekamp søndag 26.11.2022 kl. 18.00 Ready – Mjøndalen på Gressbanen Oppløftende spill og resultat av Ready…
Seriekamp onsdag 22.11.2022 kl. 19.00 Røa - Ready på Bogstad Kunstisbane Ready måtte avgi poeng mot…
Dessverre ingen Hening Madsen på plass, men en solid seier hvor forsvaret virkelig satt som en…