30 jan 2023

Share:

Indre bane I 13-1 Ready-Ullern

Seriekamp søndag 29.01.2023 Ready – Ullern på Gressbanen.

Etter seier 6-0 mot Mjøndalen og 8-2 over Mjøndalen var det klart for tredje kamp på fem dager, men denne gang hjemmekamp.

Ullern har fått det tøft i årets serie og ligger for tiden på siste og direkte nedrykksplass etter Røa som er på kvalifiseringsplass. En av de resterende kampene er oppgjør mellom Ullern og Røa så det blir nok spenning til siste kamp.

Ready var favoritt til dagens oppgjør og spilte med en debutant nr. 4 Alexander Davies som er på juniorlaget.

Kveldens hoveddommer var Lasse Holm og meddommere var Andrei Jigouline og Sebastian Silkeoset.

Det var ca. null grader og flotte forhold på Gressbanen. Siden kampstart var kl. 15.00 spilte vi for en gangs skyld ikke med stummende mørke omkring.

Kampen

1. omgang.

Det var nr. 22 Christoffer Andersen Gott som stod i mål for Ready og nr. 95 Markus Heggelund for Ullern.

Ready markerte umiddelbart at de ville være offensive og etter knapt 2 minutter kommer det en lang pasning fra Readys nr. 13 Simon Carlsson inn til nr. 10 Gustav Eriksson som gjør «jobben sin» og vips er Ready i ledelse.

Stillingen 1-0.

Etter 8 minutter skal en Ullernspiller rundt Gustav Eriksson, men tackler han med skulderen i høy fart i rett i ansiktet. Det blir som et uventet svingslag rett i trynet. Gustav går rett ned og vi blir alvorlig bekymret – han legger seg ikke ned for hva som helst. Forseelsen blir belønnet med 10 minutter, men dette er ytterst farefullt spill i bandy og rødt kort hadde ikke vært urimelig. Ullernspilleren “skjønte ingen ting”, men burde vært sendt direkte i dusjen etter vårt syn. Det er en plikt å beskytte spillerne mot farefullt spill. «Svenska stålet» kommer seg etter hvert opp igjen, men trenger en pause på benken.

Etter et kvarter begynner Readys nr. 90 Fredrik Nordby å kjede seg. Han kommer plutselig i stor fart på Ullernkeepers venstre side og smyger seg gjennom hele Ullernforsvaret og setter ny Readyscoring.

Stillingen 2-0.

Tre minutter senere er det Readycorner. Keeper gir retur og ballen vippes inn på nytt og treffer muren og ligger og snurrer på isen foran muren før de får skyflet ballen vekk.

Kun to minutter etter det igjen er det Readycorner på nytt med smart trekk. Ready skyter og det kommer retur, og dette gjentar seg 3-4 ganger før Ullern får avklart.

Etter nye tre minutter stopper cornerskuddet til Ready i muren.

Etter 27 minutter skyter Readys nr. 80 Martin Dregler fra skrått hold i tunnel mellom bena på en Ullernspiller. Keeper redder sittende.

Som leseren skjønner er nå godt Readyspill og det er Ullern-keepers fortjeneste at laget ikke har fått et betydelig antall baklengsmål.

Etter 39 minutter er det slutt på Ullerns marginer og Readys måltørke. Innspill fra Readys nr. 66 Christoffer Carlstrøm til nr. 10 Gustav Eriksson på Ullern-keepers venstre side som skyter mellom bena på keeper og Ready øker ledelsen.

Stillingen 3-0.

På 44 minutter er det langpasning opp til Readys nr. 10 Gustav Eriksson på Ullern-keepers venstre side. Gustav demper pasningen perfekt og sentrer inn foran mål til nr. 36 Stian Kavli som er alene med keeper. Den kampen vinner Kavli og vi øker ledelsen ytterligere.

Stillingen 4-0.

På 45 minutter er det Ready-corner med innlegg fra nr. 13 Simon Carlsson. Innlegget går til nr. 36 Stian Kavli som gjør sitt andre mål på ett minutt. Stian er en meget effektiv avslutter.

Stillingen 5-0.

Så er det pause.

2. omgang.

Det går ikke en gang et minutt før vi i et massivt Readyangrep gjør omgangens første scoring med nr. 90 Fredrik Nordby etter assist fra nr. 5 Axel Wara Brekke.

Stillingen 6-0.

Minuttet senere får Ullern et innslag på Ready-keepers venstre side. Ullerns nr. 17 Nicolai Linnes Pedersen slår et meget «frekt», hardt og fremfor alt smart superslag langs isen mellom et par Readyspiller frem til nr. 8 Henrik Berg foran mål som setter den i nettmaskene før Ready fikk sukaten ut av øynene.

Stillingen 6-1.

På 47 minutter er vi tett oppe ved Ullernmålet og det er ny Readyscoring ved nr. 90 Fredrik Nordby etter assist fra nr. 91 Felix Ljungberg.

Stillingen 7-1.

Så blir det en liten pause på 6 minutter før Ready kommer inn fra skrå vinkel. Nr. 23 Adrian Carelius skyter knallhardt i goalen. Vår bakerste mann har så absolutt krutt i kølla.

Stillingen 8-1.

Vi venter i nye seks minutter og så kommer nytt mål ved nr. 90 Fredrik Nordby etter innspill fra nr. 66 Christoffer Carlstrøm.

Stillingen 9-1.

På 69 minutter kommer det et langskudd fra nr. 91 Felix Ljungberg etter assist fra nr. 66 Christoffer Carlstrøm. Skuddet går i mål.

Stillingen 10-1.

På 72 minutter får Ready straffe. Nr. 91 Felix Ljungberg går frem for å ta skuddet, men vender og sender frem vår debutant nr. 4 Alexander Davis. I mål venter erfarne nr. 95 Markus Heggelund. Han stirrer målbevisst på Alexander gjennom gitteret på hjelmen og det er klart at Alexander må kjenne ikke så rent lite press. Man vil så gjerne innfri, men det er alt annet enn lett når man står der alene mot en meget dyktig keeper og foran et mål som stadig synes å krympe. Alexander holder imidlertid hodet kaldt og scorer utagbart. Vi tar av oss hatten og bukker for Alexander. Det var sterkt! Alexander skal vi nok få se mere til fremover.

Stillingen 11-1.

Omgangen begynner å ebbe ut, men på 85 minutter rusher nr. 90 Fredrik Nordby nedover på Høviks venstre side og trekker med seg 3 Ullernspillere. Han rister dem av seg og spiller inn til en ventende nr. 10 Gustav Eriksson som ekspederer ballen i mål.

Stillingen 12-1.

Så er vi svakt på overtid og Readys nr. 80 Martin Dregler kommer oppover og legger en pasning inn til nr. 90 Fredrik Nordby som gjør sitt ørtene mål.

Stillingen 13-1.

Rett etterpå avslutter dommerne kampen.

Readys lag mot Ullern

1 Markus Thommessen (keeper)

22 Christoffer Andersen-Gott (keeper)

Backer:

5 Axel Wara Brekke

13 Simon Carlsson

23 Adrian Carelius

28 Axel Johansson

80 Martin Dregler

91 Felix Ljungberg (K)

Midtbane:

4 Alexander Davies

11 Mathias Åstrøm

20 Lars Holmsen

66 Christoffer Carlstrøm

Angrep:

10 Gustav Eriksson

89 Åsmund Sand-Larsen

90 Fredrik Nordby

Støtteapparat: Tom Bjerkly og Frode Wara. Trener Lars Christian «Boshi» Sveen, Sverre Horn jr. og Erik Andersson.

Konklusjon:

Dette ble en fartsfylt kamp som var gøyal å se på. Ullern har mange kvalitetsspillere, men de blir for få og dermed ikke tunge nok i angrep når de samtidig skal sikre seg bakover. Ready fikk derfor tidvis styre kampen som de ville og spilte med med bravour og høy laginnsats. Dermed ble kampen aldri direkte spennende, men Ullern skal så absolutt ha for at de ikke gav ikke opp. De spilt på helt til fløyta gikk.

Ready har nå to tøffe kamper igjen. Borte mot Solberg neste søndag og hjemme mot Drammen påfølgende onsdag før NM-sluttspillet begynner. Innsatsen i serien kan være viktig for trekningen. Sarpsborg og Stabæk som ligger foran på tabellen skal ikke spille mot hverandre i de siste kampene og kommer neppe heller til å snuble i resterende kamper. Vi må imidlertid fighte godt om vi skal beholde tredjeplassen i serien.

I NM-sluttspillet kan alt skje – så heng med.

Neste kamp:

Solberg – Ready søndag 05.02.2023 kl. 18.00 på Solbergbanen.

Vel møtt.

Fra indre bane

Henning Madsen

Flere nyheter

I år som i fjor deltar Ready i Skärås Cup i Västerås i månedsskiftet september/oktober. Ready…
I helgen deltok 2011-årgangen med tre lag i Stjerne Cup som arrangeres i Hamar som i…
Det var duket for et ekte lokalderby og toppoppgjør i 4. divisjon Menn avdeling 1 tirsdag…
Styret er glade for å fortelle at både Felix Ljungberg og Gustav Eriksson fortsetter i sine stillinger…
Vi er stolt over å ha hele 4 landslagsutøverer representert i Skiforbundets alpinlandslag for 2023-2024 sesongen.…
Råskinnet 2023 gikk av stabelen 29. april 2023 i fint vårlig vær. Det var 709 som…