30 jan 2023

Share:

Indre bane I 2-8 Høvik-Ready

Seriekamp fredag 27.01.2023 Høvik – Ready på Høvikbanen.

Etter en overbevisende seier 6-0 mot Mjøndalen på onsdag var det på’n igjen allerede fredag på Høvikbanen. Mulig det er et optisk bedrag med banen ser merkelig er kort og smal ut. Et skøytesterkt lag som Ready trenger jo litt boltreplass for å komme til sin rett.

Kveldens hoveddommer var Fredrik Bjørseth og meddommere var Fredrik Toverud Andersen og Sebastian Solberg.

Kampen

1. omgang.

Det var nr. 1 Markus Thommessen som stod i mål for Redy og nr. 30 Christoffer Seljeseth for Høvik.

Dette var en kamp Ready etter all statistikk burde vinne, men bandy er ikke matematikk.

For Høvik må det jo fremheves nr. 6 Dimitrij Osokin, nr. 22 Vladislav Zaostrovtsev og nr. 89 Maxim Pyanov som alltid presser oppover og alltid er farlige. Dessuten må vi ikke glemme å nevne nr. 10 Even Lübeck som utrettelig jobber for å skape PR for bandy i pressen. Han lå ikke på latsiden på banen han heller.

Omgangen starter langt fra lovende for Ready. Allerede etter 11 minutter kommer det en åletrang superpasning i feltet fra Høviks nr. 6 Osokin gjennom til nr. 89 Pyanov som setter Høvik i ledelsen.

Stillingen 1-0.

På 20 minutter kommer det ny Høvikscoring ved.nr. 89 Pyanov med assist fra Torstein Nævestad. Stillingen 2-0 og vi får en meget dårlig følelse. Vi får ikke til noe overbevisende spill så langt. Blir dette en sånn – unnskyld uttrykket – en drittkamp hvor alt går mot oss? Ready synes å slite med å få til spillet på denne lilleputt-banen, vi har ballen med Høvik jager oss. De er gode på midtbanen og stopper oss der.

Redningen var heldigvis ikke langt unna. På 24 minutter – jeg tror det er nr. 80 Martin Dregler som finter ut Høviks midtbane og skaper et kjemperom for «superreserven» nr. 89 Åsmund Sand-Larsen som sørger for en tiltrengt Ready-redusering. Hurra for Martin og Åsmund!

Stillingen 2-1.

Nå synes vi Ready får litt mer sving på spillet og kanskje er Pyanov begynt å bli sliten allerede?

På 32 minutter kommer det ny langpasning fra nr. 91 Felix Ljungberg frem til nr. 90 Fredrik Nordby. Han har fått justert kanonen og dermed er det utligning. Jeg tipper at mange på Høvik allerede nå begynte å skjønne hvor tendensen gikk.

Stillingen 2-2.

Readys forsvar synes nå å ha fått kontroll på Høviks angripere og «stengt døra». Gjengen foran mål som er nest siste forsvarslinje før keeper får ikke alltid den velfortjente rosen de skal ha, men de er helt avgjørende for seier i kampene.

På 35 minutter er det et slags frislag nede hos Ready og etter hvert får Readys nr. 90 Fredrik Nordby tak i ballen. Han går alene over hele banen og setter et langskudd som suser inn i nettmaskene bak Høvikkeeper Christoffer Seljeseth.

Stillingen 2-3. Nå er vi på tur!

Det går bare 2 minutter så er det et nydelig samspill mellom nr. 80 Martin Dregler og nr. 10 Gustav Eriksson. Sistnevnte ekspederer, som så ofte før, ballen i Høvikmålet.

Stillingen 2-4. Vi har definitivt knekt koden med Høvikbanen.

På 39 minutter har vi skudd i stanga så det høres helt inn til Sandvik Storsenter.

På 42 minutter er vi raskere enn Fantomet oppover banen med flere mann og skaper rom å løpe i. På nytt er det goal med nr. 10 Gustav Eriksson med assist fra nr. 90 Fredrik Nordby.

Stillingen 2-5.

Lagene går til pause.

2. omgang.

Etter 50 minutter har Høvik fått en corner hos Ready. Den blir ikke noe av, men Ready med nr. 66 Christoffer Carlstrøm rusher oppover banen, trekker til siden og spiller inn mot nr. 10 Gustav Eriksson. «Svenskefenomenet» som gir alt alltid kaster seg frem og igjennom resterende forsvarere og sender ballen og seg selv over mållinjen.

Stillingen blir 2-6 og kampen er i realiteten avgjort.

Så følger en periode med utrolig press fra Ready. F.eks. nr. 90 Fredrik Nordby er igjennom og skyter for en gangs skyld utenfor mål og like etterpå skyter han like utagbart i tverrliggeren. Her er vi så sjåvinistisk at vi sier at Høvik var ganske heldige som unngikk noen mål.

Høvik skifter keeper og inn kommer nr. 1 Erling Skåre Vik-Mo.

På 73 minutter er det en langpasning fra Ready opp i Høvikfeltet med super kølledemping av nr. 10 Gustav Eriksson. En nesten- scoring så det nesten ikke er til å begripe at det ikke ble mål, men Høvik- keeper slipper med skrekken.

Vi presser og presser. Nå må det bli mål snart. Piffen er gått litt ut av Høvik, mens Ready er kjempevitale.

På 85 minutter har Høvik to mann utvist og to minutter senere blir det Readyscoring. Tradisjonelt innspill foran mål fra nr. 90 Fredrik Nordby til nr. 10 Gustav Eriksson.

Stillingen 2-7.

I siste spilleminutt er det pasning fra nr. 11 Mathias Åstøm til nr. 90 Fredrik Nordby som skyter i mål fra skrått og mellomlangt hold.

Stillingen 2-8.

Ikke lenge etterpå blåste dommeren av kampen og Readyfansen fikk pingvinen.

Readys lag mot Høvik

1 Markus Thommessen (keeper)

22 Christoffer Andersen-Gott (keeper)

Backer:

5 Axel Wara Brekke

13 Simon Carlsson

23 Adrian Carelius

28 Axel Johansson

80 Martin Dregler

91 Felix Ljungberg (K)

Midtbane:

11 Mathias Åstrøm

15 Aksel Trygstad Lamanche

20 Lars Holmsen

44 Ole Robin Kåsa Kjellmann

66 Christoffer Carlstrøm

Angrep:

10 Gustav Eriksson

89 Åsmund Sand-Larsen

90 Fredrik Nordby

Støtteapparat: Kjell Erikstad og Frode Wara. Trener Lars Christian «Boshi» Sveen, Sverre Horn jr. og Isac Jerner.

Konklusjon:

Etter en litt treg start på en litt uvant bane ble Readymålet stengt. Etter det eide vi kampen. Det var stor innsatsvilje i alle ledd hos Ready. Supert Readyspill og de 10-15 oppmøtte fra Ready fikk valuta for oppmøtet.

Takk til Høvik for kampen. Det var 6-6 i cornere og 30-30 i utvisningsminutter uten at det var noen stygge episoder.

Neste kamp:

Ready – Ullern søndag 29.01.2023 kl. 15.00 på Gressbanen.

Vel møtt.

Fra indre bane

Henning Madsen

Flere nyheter

I år som i fjor deltar Ready i Skärås Cup i Västerås i månedsskiftet september/oktober. Ready…
I helgen deltok 2011-årgangen med tre lag i Stjerne Cup som arrangeres i Hamar som i…
Det var duket for et ekte lokalderby og toppoppgjør i 4. divisjon Menn avdeling 1 tirsdag…
Styret er glade for å fortelle at både Felix Ljungberg og Gustav Eriksson fortsetter i sine stillinger…
Vi er stolt over å ha hele 4 landslagsutøverer representert i Skiforbundets alpinlandslag for 2023-2024 sesongen.…
Råskinnet 2023 gikk av stabelen 29. april 2023 i fint vårlig vær. Det var 709 som…