16 feb 2023

Share:

Indre bane I Kvart 1 Ready-Solberg 5-3

NM 1. kvartfinale onsdag 15.02.2023 kl. 20.00 Ready – Solberg på Gressbanen.

Snuoperasjon «de luxe».

Ready endte på 3. plass i serien bak Sarpsborg og Stabæk, men foran Drammen og Solberg.

Forrige sesongs Norgesmestere Solberg har vært uten sin toppscorer nr. 7 Sondre Kristoffersen i omtrent de siste 10 seriekampene grunnet brukket tommel. Med en litt semmer plassering i serien i forhold til ambisjonene har det vært kommunisert fra Solberg; «men bare vent til sluttspillet når vi er fullt lag». Slik skal man jo merke seg.

Kveldens hoveddommer var Sigurd Quie Hansen og meddommere var Sebastian Solberg og Gjermund Strømnes.

Det var rundt null på Gressbanen med tidvis litt tåke, men isen så absolutt brukbar ut. Alt lå til rette for et fartsfylt oppgjør – det å bli slått ut i kvartfinalen vil være et tap for begge lag.

Kampen

1. omgang.

Det var nr. 57 Kevin Sterner som stod i mål for Ready og nr. 1 Ole Fevang som stod i mål for Solberg.

Det var to lag som signaliserte at de ville veldig mye når de entret banen i god tid før avslag. Vi synes absolutt vi kunne se et Solberg som var litt rakere i ryggen med «giraffen» Sondre Kristoffersen på laget når han skøytet rundt i stor fart og blafrende drakt. Laget har imidlertid massevis av andre kvalitetsspillere på alle plasser som man skal se opp for. Egentlig er det utrolig at de to seriekampene mellom lagene gikk 14-2 i favør av Ready. Da må vi jo være sabla gode?

Spillet har bøgler frem og tilbake, men allerede etter 9 minutter får Solberg en corner. Skuddet fra Solbergs nr. 11 Øyvind Bø Johnsen sniker seg gjennom forsvarsmuren og i mål på Readykeeper Kevin Sterner sin høyre side. Opplegger var nr. 17 Kristian Hagen.

Stillingen 0-1. Ikke den starten vi ønsket oss.

I det etterfølgende synes Solberg spiller utmerket, men de kommer liksom ikke helt inn til farlige skudd. Ready kommer nærere inn i Solberg keeper Fevang sin sfære og skaper mer farlige sjanser.

På 19 minutter er Solbergs nr. 7 Sondre Kristoffersen igjennom forsvaret i Readymålet, men på et eller annet sett holder Sterner «buret rent». Sånt slipper vi ikke unna for ofte tenker vi.

På 22 minutter holdes (etter vårt syn) Readys nr. 10 Gustav Eriksson igjen i trøya på et klart gjennombrudd, men Solberg slipper unna med frislag. Vi tenker at noen burde ha fått en tur på benken.

Rundt 25 minutter etablerer Solberg et skikkelig press mot Ready på deres halvdel, men Ready rir stormen av.

På 28 minutter er Readys nr. 90 Fredrik Nordby innover i Solberg-feltet og tackles/hektes. Nok en gang ikke’no fra dommerne.

For øvrig merker vi oss at Solberg er flinke til å få folk hjem når Ready kommer med ballen og at de er flinke til å ta ned lange fremstill til Readys nr. 10 Gustav Eriksson og nr. 90 Fredrik Nordby.

På 41 minutter er Readys nr. 36 Stian Kavli kun centimetere fra å score.

På 42 minutter kommer det et fremspill fra Solbergs nr. 11 Øyvind Bø Johnsen til nr. 21 Eirik Fjeldheim som enkelt setter ballen i mål.

Stillingen 0-2 og det var et skikkelig antiklimaks for Ready.

Lagene går etter hvert til pause og spiriten til Readyfansen er litt på vent. Vi føler at Ready har betraktelig mer å vise frem enn de har fått gjort Vi synes Ready har vært farligere enn Solberg når vi først kom, men at Solberg har hatt ballen mest. Vi synes at våre ærede gjester har vært litt heldige med de to scoringene, men også kanskje vært litt «hetere på grøten»?

2. omgang.

Nå var det viktig at Ready fikk det førte målet før Solberg scorer. 0-3 ville bli veldig tungt.

Vi slipper å vente lenge for ved 47 minutter blir det scoring av nr. 10 Gustav Eriksson etter assist fra nr. 90 Fredrik Nordby. Den var sinnsykt viktig og skapte ny inspirasjon.

Minuttet etter er Readys nr. 90 Fredrik Nordby frempå med skudd og Solbergkeeper Fevang ligger og svømmer på isen mens ballen går til corner. På selve corneren er vi også farlige. Blir det snart utligning?

På 51 minutter kommer et godt og farlig langskudd fra Ready. Vi nærmer oss?

På 56 minutter starter Readys nr. 90 Fredrik Nordby med ballen fra egen halvdel, dribler, mister ballen, tar den igjen, dribler, finter og skyter i mål bak Solbergkeeper Fevang. Fytti – grisen det var spektakulært. Nå er spiriten hos Readyfansen på topp.

Stillingen 2-2. Kampen har fått et enda mer spennende og nytt liv.

Men Solberg er langt fra paralyserte. På 57 minutter kommer et skudd som Readykeeper Kevin Stermer må kaste seg strak etter.

På 59 minutter er Ready virkelig på hugget. På 64 minutter noterer vi at nå har Solberg overtatt presset. Det er med andre ord en veldig spennende kamp. Det går frem og tilbake mellom lagene. Vi synes det ofte blir litt for trangt når Ready skal igjennom hos Solbergforsvaret.

Vi runder 68 minutter og det kjempes febrilsk fra begge lag. Her er det ikke snakk om å bli en god nr. 2 i oppgjøret.

På 69 minutter er det Solberg-corner med et smart innspill til nr. 22 Eirik Bø Johnsen som har lurt seg helt ned til Readys målstolpe uten at noen har viet det nok oppmerksomhet. Han putter ballen lett i mål og sender Solbergælvingene i ledelsen. Opplegger var nr. 19 Eirik Solberg.

Stillingen 2-3. Klarer Ready å svare på dette??

Yes – det klarer Ready. På 71 minutter sentrer nr. 5 Aksel Wara Brekke til nr. 90 Fredrik Nordby som går rett mot Solbergforsvaret. Han viker for forsvaret og styrer ned mot dødlinjen og innover langs dødlinjen mot mål. Så scorer han. Fy flate!

Stillingen 3-3.

Det går fem minutter og nok en gang blir Nr. 90 Fredrik Nordby spilt fri av nr. 80 Martin Dregler. Fredrik driller seg gjennom forsvaret og skyter i goal. Det ser så innmari lett ut. Fevang sitter oppgitt igjen på isen og Solberg tar time-out.

Stillingen 4-3.

Timeout’en hjalp ikke så mye for på 81 minutter åpner det seg opp slik at nr. 80 Martin Dregler kan etter sentring fra nr. 10 Gustav Eriksson gå omtrent fra midtbanen og øke ledelsen ytterligere. Hvor god har ikke den gutten blitt!?!

Stillingen 5-3.

Resten av kampen jager Solberg febrilsk etter reduksjon og utligning for mulighet til ekstraomganger, men tiden renner ut for Solberg samtidig som Ready er gode defensivt.

Readys lag mot Solberg

22 Christoffer Andersen-Gott (keeper)

57 Kevin Sterner

Backer:

5 Axel Wara Brekke

13 Simon Carlsson

15 Aksel Trygstad Lamanche

23 Adrian Carelius

28 Axel Johansson

80 Martin Dregler

91 Felix Ljungberg (K)

Midtbane:

11 Mathias Åstrøm

20 Lars Holmsen

44 Ole Robin Kåsa Kjellmann

66 Christoffer Carlstrøm

Angrep:

10 Gustav Eriksson

36 Stian Kavli

80 Martin Dregler

90 Fredrik Nordby

Støtteapparat: Håkon Andersen-Gott og Frode Wara. Trener Lars Christian «Boshi» Sveen, Sverre Horn jr. og Erik Andersson.

Konklusjon:

Etter en resultatmessig svak første omgang slo vi til i 2. omgang og gjorde 0-2 mesterlig om til 5-3. Innsats og hardt arbeid betaler seg alltid. Det er bare å ta av seg hatten. For et spill og en innsats.

Takk til Solberg for en fantastisk fartsfylt og spennende kamp.

Nå venter returoppgjør eller «omkamp på Næs» som Prøysen skrev. Den blir viktig kamp for oss for nå forventer Solberg-fansen intet mindre enn at hjemmelaget gjør resultatmessig frikasse av Ready, men det skal vi bli to om. Så får vi se hvem som havner i «den sorte gryte» til slutt. De føler nok litt på presset.

Neste kamp:

2. kvartfinale mot Solberg går fredag 17.02.2023 kl. 19.00 på Solbergbanen.

3. kvartfinale mot Solberg går søndag 19.02.2023 kl. 18.00 på Gressbanen.

Kanskje det holder?

Kom og støtt «de blå».

Vel møtt.

Fra indre bane

Henning Madsen

Flere nyheter

I år som i fjor deltar Ready i Skärås Cup i Västerås i månedsskiftet september/oktober. Ready…
I helgen deltok 2011-årgangen med tre lag i Stjerne Cup som arrangeres i Hamar som i…
Det var duket for et ekte lokalderby og toppoppgjør i 4. divisjon Menn avdeling 1 tirsdag…
Styret er glade for å fortelle at både Felix Ljungberg og Gustav Eriksson fortsetter i sine stillinger…
Vi er stolt over å ha hele 4 landslagsutøverer representert i Skiforbundets alpinlandslag for 2023-2024 sesongen.…
Råskinnet 2023 gikk av stabelen 29. april 2023 i fint vårlig vær. Det var 709 som…