22 feb 2023

Share:

Indre bane I Kvart 4 Solberg-Ready 4-8

NM 4. kvartfinale tirsdag 21.02.2023 kl. 19.00 Solberg – Ready i Solbergælva

Et Ready på stigende formkurve avgjorde i et forrykende oppgjør i Solbergælva.

Ready ledet nå 2-1 i kampseire etter to solide seire på hjemmebane, men med et tap på bortebane. Nå skrudde det seg til for begge lag. Ready kunne ved seier i kveld sikre seg semifinaleplass mens for Solberg var det snakk fornyet kamp på Gressbanen ved seier eller brutalt sesongslutt ved tap. Begge lag hadde «alt» å spille om.

Det var perfekte forhold i Solbergælva med minus og blank is. En del Readyfans hadde kommet for å heie «de blå» frem til semifinale.

Kveldens hoveddommer var Sigurd Quie Hansen og meddommere var Sebastian Solberg og Dimitri Chursin. Slik vi erfarer Quie Hansen blåser han ikke i stykker kampen hver eneste gang en spiller finner det for godt å sette seg på isen, men prøver å la spillet fortsette så lenge det er regelmessig forsvarlig. Det borger for fart og spenning med to skøytemessig sterke lag. Det liker vi.

Kampen

1. omgang.

Det var nr. 57 Kevin Sterner som stod i mål for Ready og nr. 1 Ole Fevang som stod i mål for Solberg.

Vi satte det som «Bankers» at Solberg ville gå sterkt ut, men jammen var det Ready som tok initiativet og taket i kampen fra start. Etter bare et minutt bryter Readys nr. 90 Fredrik Nordby og snapper ballen foran Solbergs mål og Solbergkeeper Fevang må bare se ballen forsvinne inn bak seg i nettmaskene.

Stillingen 0-1 og en perfekt åpning for Ready.

Spillet raser avgårde med Readys initiativ og så blir det corner til Ready etter 5 minutter. Opplegger er nr. 91 Felix Ljungberg og den finner nr. 10 Gustav Eriksson som kliner ballen i mål.

Stillingen 0-2 og en skikkelig «wake-up call» til Solberg. Readyfansen er elleville.

Det slutter ikke der. På 8 minutter er det ny Readycorner med godt skudd som Solbergkeeper Ole Fevang får slått til corner.

Nå har imidlertid Solberg fått sukaten ut av øynene og giret opp farten et hakk til. Da er de livsfarlige for ethvert lag. Ved 10 minutter spiller de seg inn hos Readys forsvar og det er kaos og mølje. Ballen er fri mens Kevin Sterner ligger og spreller på isen som en fisk. Ballen er fortsatt fri mens det kjempes, men til slutt får Kevin tak i ballen og får kontroll på situasjonen. Puuh!

Men Solberg er på offensiven. Solberg får corner etter 14 minutter ved nr. 15 Lars Fredrik Olsen som finner nr. 71 Thomas Moen som dunker ballen inn i Readymålet. Redusering.

Stillingen 1-2.

Ready svarer med innspill frem til nr. 10 Gustav Eriksson og det er bare så vidt Ole Fevang i Solbergmålet avverger scoring.

Kampen går frem og tilbake og det kommer ved 19 minutter et innspill fra Solbergs nr. 5 Emil Guldbrandsen til nr. 21 Erik Fjeldheim som utligner Readys ledelse. Her tenker vi at Readys forsvar er en smule for passive. Løse baller må vi få ut og vekk.

Stillingen 2-2.

Nå føler vi at Ready har tapt både initiativ og fart. Det er Solberg som har føringen.

Etter 30 minutter tar Readys nr. 44 Ole Robin Kåsa ansvar og utfordrer Solbergs forsvar og setter et hardt skudd som går til corner. Corneren fra nr. 90 Fredrik Nordby går inn i målboksen og var ikke den inne da??? Fredrik strekker henda i været for scoring, men dommeren som står rett ved signaliserer ikke scoring. Solberg får skyflet ballen ut og Ready protesterer ikke heftig, men det er tett og vanskelig å se. Til og med mr. Solberg himself kommentator Marius Austad mente den var inne.

Nære var det i hvert fall.

På 30 minutter slår Readys nr. 90 Fredrik Nordby en følsom vipp frem til nr. 10 Gustav Eriksson som mottar perfekt på Fevangs høyre side. Skyter og Fevang server returen direkte tilbake til Gustav som legger den inn i nettet.

Stillingen 3-2.

Solberg svarer på nytt ved 32 minutter og det er etter forarbeid av nr. 71 Thomas Moen at nr. 24 Martin Bjerkeset får lagt frem til nr. 7 Sondre Kristoffersen som utligner Readys ledelse.

Stillingen 3-3.

Vi synes etter hvert at tempo har falt i kampen og begge lag nok får en leksjon i pausen.

Så ebber omgangen ut uten flere scoringer og lagene kan gå til pause på 3-3. Det synes rettferdig.

Vi synes at Solberg er ikke fullt så heite som sist på hjemmebane, men det har vært skikkelig spennende. Ready har vært resultatmessig i føringen, men det er litt forsmedelig at vi måtte gi fra oss en 2-0 ledelse. Denne kampen er ikke avgjort. Solberg har presset på seg. Om 45 minutter er sesongen slutt for Solberg om de ikke gir full gass.

2. omgang.

Ready starter omgangen i rakettfart.

Etter 47 minutter får Ready straffe etter felling. Dessverre setter nr. 91 Felix Ljungberg straffen i tverrliggeren så Solberg slapp med skrekken. Stillingen fortsatt 3-3.

Det kjempes på banen og nå det følger en haug med utvisninger. Solberg har 3 på benken og vi har 1.

På 55 minutter har vi corner og innlegget fra nr. 91 Felix Ljungberg setter nr. 10 Gustav Eriksson inn i mål. Ready i ledelsen. Yiipppy!

Stillingen 3-4.

På 59 minutter følger ny Readycorner som legges smart inn og det er til slutt nr. 66 Christoffer Carlstrøm som setter nytt Readymål.

Stillingen 3-5. Dette begynner å bli alvorlig kritisk for Solberg.

Vi er fremme på 65 minutter og det er fremspill til nr. 90 Fredrik Nordby som bare har en Solbergspiller på seg. De andre er ved midtbanen. Fredrik drar seg ned langs dødlinjen og setter skudd mellom bena på Fevang.

Stillingen 3-6. Detter er jo helt fantastisk!!!

Solberg tar timeout. Nå er situasjonen kritisk, men ikke umulig. De setter inn sluttspurten alt hva remmer og tøy kan holde. Dette blir skummelt.

Allerede på 69 minutter goaler Solbergs Sondre Kristoffersen på nytt. Redusering til 4-6. Det er «von i hengande snøre». Sondre Kristoffersen er livsfarlig – på bandybanen.

To minutter senere har Solberg en ny kjempesjanse ved nr. 5 Emil Guldbransen og Sterner redder fenomenalt – med skulderen. Kampen lever som bare det.

Rett etterpå har Ready ved nr. 44 Ole Robin Kåsa skudd i Solbergs tverrligger.

Først har Solberg et nytt kjempeskudd på Readys mål med superredning av Sterner før de etter litt mellomspill kommer ned på nytt. Der blir Solbergs nr. 17 Kristian Hagen felt på vei inn langs dødlinjen. På 73 minutter får Solberg straffe.

Solbergs nr. 7 Sondre Kristoffersen legger ballen klar. Nå kan Solberg redusere til 5-6 og da kan alt skje. Sterner står urørlig som en mumie i mål. Solberg har respekt for Sterner – ingen tvil om det. Skuddet kommer – utenfor.

Stillingen fortsatt 4-6. Der og da gikk nok luften litt ut av «Solbergballongen».

Begge lag trykker på, men Solberg blir veldig jagende og mister litt strukturen.

På 82 minutter kommer langt utkast fra Sterner til nr. 90 Fredrik Nordby som kan øke Readys ledelse til 4-7. Selvfølgelig goaler han.

Stillingen 4-7. Dette klarer Solberg aldri i verden å hente inn på tiden som er igjen.

På 84 minutter har nr. 10 Gustav Eriksson skudd i stanga og utenfor.

På 86 minutter kan nr. 90 Fredrik Nordby ved hjelp av nr. 44 Ole Robin Kåsa fastsette kampresultatet til 4-8. Som er et helt vilt resultat mot Solberg på bortebane når det gjaldt som mest.

Solberg må bare resignere og snart blåser dommer Quie Hansen av kampen.

Vi er i semifinalen!!!

Readys lag mot Solberg

22 Christoffer Andersen-Gott (keeper)

57 Kevin Sterner (keeper)

Backer:

5 Axel Wara Brekke

13 Simon Carlsson

15 Aksel Trygstad Lamanche

23 Adrian Carelius

28 Axel Johansson

91 Felix Ljungberg (K)

Midtbane:

11 Mathias Åstrøm

20 Lars Holmsen

44 Ole Robin Kåsa Kjellmann

66 Christoffer Carlstrøm

Angrep:

10 Gustav Eriksson

36 Stian Kavli

80 Martin Dregler

90 Fredrik Nordby

Støtteapparat: Håkon Andersen-Gott og Kjell Erikstad. Trener Lars Christian «Boshi» Sveen, Sverre Horn jr. og Erik Andersson.

Konklusjon:

Et Ready på stigende formkurve gjorde en super jobb i Solbergælva da det gjaldt som mest. En super prestasjon med tanke på hva Solberg hadde å spille om. Det var en forrykende kamp og spenning til langt ut på flere og åtti minutter. Vi var i hvert fall helt mentalt utslitte etterpå.

Readyfansen fikk pingvinen og i garderoben stod jubelen i taket.

Mens Ready kunne juble i garderoben måtte Solberg rydde vant før de gikk i garderoben for å deppe og lure på som «f… skjedde» i denne sesongen. Slikt er sluttspillet veldig brutalt. Man spiller med kroppen full av adrenalin helt opp til hårfestet og så blåser dommeren av – og man må konstatere tap og sesongslutt. Det er litt av et antiklimaks. Det tåler imidlertid Solberg og vi har også måttet avslutte sesongen der ut før så vi vet alt om hvorledes det føles. Vi takker Solberg for en bandykamp med stor B og ser frem til nye mannejevninger neste sesong.

Nå venter noen superspennende semifinalekamper mot Sarpsborg. De har levert imponerende bra i år, men så spørs de om formen holder seg uten en «dipp» helt ut sesongen. Vi er i hvert fall på stigende formkurve.

Neste kamp:

1. semifinale mot Sarpsborg går lørdag 25.02.2023 kl. 15.00 i Sarpsborg.

2. semifinale mot Sarpsborg går mandag 27.02.2023 kl. 19.00 på Gressbanen.

Kom og støtt «de blå».

Vel møtt.

Fra indre bane

Henning Madsen

Flere nyheter

I år som i fjor deltar Ready i Skärås Cup i Västerås i månedsskiftet september/oktober. Ready…
I helgen deltok 2011-årgangen med tre lag i Stjerne Cup som arrangeres i Hamar som i…
Det var duket for et ekte lokalderby og toppoppgjør i 4. divisjon Menn avdeling 1 tirsdag…
Styret er glade for å fortelle at både Felix Ljungberg og Gustav Eriksson fortsetter i sine stillinger…
Vi er stolt over å ha hele 4 landslagsutøverer representert i Skiforbundets alpinlandslag for 2023-2024 sesongen.…
Råskinnet 2023 gikk av stabelen 29. april 2023 i fint vårlig vær. Det var 709 som…