13 mar 2023

Share:

Indre bane I NM-finale Ready-Stabaek 4-5

NM Finale Ready – Stabæk lørdag 11.03.2023 kl. 18.00 på Haugerbanen, Bærum Idrettspark.

Ready hadde festet grepet på 3-0, men Stabæk-maskineriet er innmari solid.

Damelaget hadde vist veien dagen før med en sterk 5-1 seier over Stabæk sitt damelag. Readys relativt sett unge lag viste seg bedre på nær sagt alle måter. Likevel fikk Stabæk det første målet og Ready synes å spille med litt høye skuldre inntil de får 2-1 ledelse. Da slipper de seg mer løs og viser seg raskere og betydelig mer velspillende enn Stabæks som synes å få stadig større problemer med Readys tempo utover i andre omgang. Dermed vant Readys damer sin andre NM-seier i år som i fjor.

Readys herrer hadde vært gjennom mange harde og tøffe kamper i både kvartfinale mot Solberg og semifinale mot serievinner Sarpsborg. Readylaget må sies å være en ytterst fortjent NM finalist.

Ready har hatt et ungt lag som har kjempet seg fremover i sesongen mot NM finale. Vi kan nok si at finalen er en stor bonus og vi har ikke noe press med «alt å vinne» – men det betyr ikke at vi er uten ambisjoner.

Kveldens hoveddommer var Christian Førde og meddommere var Fredrik Vigsnæs og Joakim Grothaug. Det var stor stemning på Haugerbanen med mange supportere fra begge lag. Selv om det var sol når vi kom ble det raskt kaldere utover i kampen. Særlig til å være mars måned.

Kampen

1. omgang.

Det var nr. 57 Kevin Sterner som stod i mål for Ready og nr. 1 Marius Lerø som stod i mål for Stabæk.

Stabæk er først oppe etter 2 minutter og setter et skudd som Ready-keeper Sterner mister, men det ordner seg.

Rett etterpå får Stabæk corner hvor vi på nytt må slippe ballen etter skuddet, men fanger den raskt.

På 7 minutter er Ready på vei oppover banen mot Stabæks mål. Readys nr. 90 Fredrik Nordby vipper ballen over Stabækforsvaret som igjen fanges og legges ned av fremrusende nr. 6 Isac Jerner. Han skyter direkte på Stabæk-keeper Lerøy som må gir retur. På returen kommer både Readys nr. 91 Felix Ljungberg og nr. 36 Stian Kavli. Det er ikke godt å se for oss hvem som setter den i mål, men dommerne sier at Kavli var sist på ballen.

Stillingen 1-0 og en super start for Ready.

På 10 minutter har Ready et corner-skudd bra plassert opp i hjørnet på Stabækmålet, men den plukkes elegant ned av Stabæk-keeper Marius Lerø.

Etter 15 minutter kommer det et langskudd fra nr. 9 Nico Jensen som Ready-keeper Sterner redder praktfullt.

Når det er gått 19 minutter går Readys nr. 90 Fredrik Nordby alene over banen ned på Stabæk-keeper Lerø sin venstre side og legger inn til Readys nr. 6 Isac Jerner og videre til nr. 10 Gustav Eriksson. Eriksson er sist på ballen og øker Readys ledelse. Fantastisk.

Stillingen 2-0. Dette er nesten for godt til å være sant, men det er lenge igjen.

På slutten av omgangen føler vi at Stabæk får opp farten og blir betydelig mer farlige. Etter 40 minutter noterer vi et godt solo-raid av nr. 8 Høgevold som ender hos nr. 77 Tobias Mofjell som fyrer av et skudd som Kevin mesterlig holder. Det var et varsel om hva som kan komme!

Omgangen ebber ut og Ready kan gå til pause med 2-0 ledelse.

2. omgang

Stabæk kommer best ut i andre omgang slik vi fryktet. Maskineriet til Stabæk er solid. På den andre siden gir et høyere Stabæk på banen oss kontringsmuligheter om vi når frem med innspill.

Ikke desto mindre får Ready corner etter 50 minutter. Corneren legges inn av nr. 91 Felix Ljungberg og skudd fra nr. 10 Gustav Eriksson. Retur fra keeper og Readys nr. 90 Fredrik Nordby kommer inn fra siden og går skrått inn og kliner ballen i mål. Den var ikke Stabæk helt forberedt på.

Stillingen 3-0 til Ready. Herre min hatt for en utvikling i kampen! Selv om dette skjer i en god oppstartperiode for Stabæk.

På 54 minutter kommer Stabæk med en lang og høy pasning inn i Readyforsvaret. Et forsøk på avklaring fra Ready på direkten gir ballen en feil retning og går forbi Kevin inn i mål. Fortærendes, men slik kan av og til skje. «Yrkesrisiko».

Stillingen 3-1. Nå må vi få opp spillet.

På 65 minutter kommer det en Stabækcorner fra nr. 8 Magnus Høgevold som nr. 9 Nico Jensen kliner inn oppunder tverrliggeren.

Stillingen 3-2. Stabækmaskineriet er på hugget.

Ready tar timeout.

På 69 minutter kommer et innspill som Readys forsvar må gi retur på og som Stabæks nr. 6 Petter Løyning og nr. 80 Hermann Hole får tak i og utligner Readys ledelse.

Stillingen 3-3 og hele ledelsen vår er spist opp.

På 77 minutter kommer en flipp fra Stabæks nr. 18 Jesper Tho som treffer Readyforsvarer i feltet og i kamp med Stabæks nr. 9 Nico Jensen kommer sistnevnte først på ballen og er rask til å «gunne» inn Stabækledelse.

Stillingen 3-4. Nå blir det krevende for Ready.

På 85 minutter er det fremspill til Stabæks nr. 77 Tobias Mofjell som flere ganger skaffer Readyforsvaret utfordringer. Han raser nedover i Readyfeltet hardt kjempene med nr. 28 Axel Johansson som ikke akter å gi seg på «tørre møkka». De kriger seg innover mot mål og Mofjell felles nære Readys mål og vi nok litt heldige? på at det ikke blåses straffe her. Ready kjemper.

På 88 minutter kommer Stabæks nr. 9 Nico Jensen inn fra siden med skudd som Readykeeper Kevin må gi retur på. Returen forsøkes slått videre av Readyforsvaret på direkten, men snappes av nr. 21 Fredrik Randsborg som er lynrask til å øke Stabæks ledelse ytterligere.

Stillingen 3-5 og det var nok spikeren i kista.

Ready gir seg ikke og på overtid kommer de opp og kjemper seg ned med ballen til dødlinjen og spiller tilbake til en ventende nr. 10 Gustav Eriksson som fra skrått hold setter inn et skudd som en ventende nr. 90 Fredrik Nordby styrer i mål så vidt vi ser, men det er litt uoversiktlig hvem som gjør hva.

Stillingen 4-5.

Tiden for ytterligere redusering er for knapp og kort etter blåser hoveddommer Førde av kampen.

Seier til Stabæk 5-4 som de jubler som besatt for.

Readylaget fortviler og depper. Det startet så bra, men vi klarte ikke å holde unna.

Readys lag mot Stabæk

22 Christoffer Andersen-Gott (keeper)

57 Kevin Sterner (keeper)

Backer/Halfer:

5 Axel Wara Brekke

13 Simon Carlsson

15 Aksel Trygstad Lamanche

23 Adrian Carelius

28 Axel Johansson

91 Felix Ljungberg (K)

Midtbane:

11 Mathias Åstrøm

44 Ole Robin Kåsa Kjellmann

66 Christoffer Carlstrøm

Angrep:

6 Isac Jerner

10 Gustav Eriksson

36 Stian Kavli

80 Martin Dregler

90 Fredrik Nordby

Støtteapparat: Håkon Andersen-Gott, Kjell Erikstad, Tom Bjerkely og Frode Wara. Trener Lars Christian «Boshi» Sveen, Sverre Horn jr. og Erik Andersson.

Konklusjon:

Ready startet kampen strålende i første omgang og klarte å holde høyt press på Stabæk som tidvis ikke kom ut av egen banehalvdel. Samtidig var vi gode defensive som vi har vært i hele sesongen.

I slutten av først omgang begynner Stabæk å våkne mer til liv og vi klarer ikke å holde det samme trykket oppe og vår defensiv blir også utfordret.

I andre omgang blir det Stabæk som får dominere og da scorer de etter hvert – enkelt og greit.

Det var gøy så lenge det varte og vi viste oss i høyeste grad som en verdig finalist. Alle mann på laget gjorde alt de kunne, men det holdt bare ikke helt inn i dag. All honnør til Stabæk som mesterlig klarte å hente inn ledelsen og avgjøre kampen i kjent stil. All honnør til Ready som aldri gav opp. Det gjør vondt å tape og vi hadde alle unnet dere en seier i dag.

Det har vært en fantastisk sesong. Tredje plass i serien og andre plass i Cupen er veldig gode resultater. Det har vært faktisk å følge laget i medgang og noen ganger motgang. Laget med sine utøvere fremstår med alle de kvaliteter jeg vil tro en klubb ønsker av sine utøvere.

Vel blåst til Ready. Takk for i år. Vi ser frem til neste sesong.

Fra indre bane

Henning Madsen

Flere nyheter

Seriekamp onsdag 29.11.2022 kl. 19.00 Stabæk - Ready på Stabækbanen (Plassen) Forrykende bandykamp på Stabækbanen, men…
Innfor årtes sesong har Ole Robin Kåsa Kjellmann og Axel Wara Brekke tatt over styringen for…
Endelig er Ready Fotball ute med sin egen julekalender! Ready Fotball er en stor fotballklubb som…
Seriekamp søndag 26.11.2022 kl. 18.00 Ready – Mjøndalen på Gressbanen Oppløftende spill og resultat av Ready…
Seriekamp onsdag 22.11.2022 kl. 19.00 Røa - Ready på Bogstad Kunstisbane Ready måtte avgi poeng mot…
Dessverre ingen Hening Madsen på plass, men en solid seier hvor forsvaret virkelig satt som en…