17 nov 2023

Share:

Indre bane I Ready-Drammen 5-7

Seriekamp onsdag 15.11.2023

Ready – Drammen på Gressbanenn.

Fartsfylt kamp mot sterkt Drammenslag

Det var først og fremst meget gode bandyforhold på Gressbanen. Minus 3-4 kuldegrader og blank is, men to skøyteklare lag som alltid har krevende og jevne oppgjør.

Ready kom fra et meget surt tap på Ullevål i premieren, mens Drammen hadde slått Sarpsborg overbevisende 4-2 i åpningskampen hjemme på Marienlyst. Sarpsborg har ikke svekket laget siden i fjor hvor de både ble seriemestere og mindre enn en hårsbredd fra finale i NM cupen. Personlig er vi overbevist om at serien i år blir meget jevn i toppen og at gutta til fru Nålby i Drammen vil gjøre det surt og vel så det – for de fleste.

Kveldens hoveddommer var Mats Eriksson Førde og meddommere var Sebastian Solberg og Finn Rune Ridder Karlsen.

Kampen

1. omgang.

Drammenserne er aggressive direkte ut fra start og før minuttet er spilt er lagets «stjerne» (en av flere i dag) nr. 55 Mats Mørch Andersen farlig fremme. Han er rask, driblesterk og kommer seg forbi de fleste om man ikke er 110% med, men denne gangen gikk det bra for oss.

Etter hvert kommer Ready også i gang og spillet bølger frem og tilbake i høyt tempo. Det er veldig stiling å se slikt flott spill.

Allerede etter 7 minutter kommer Ready frem og pasnings fra nr. 91 Felix Ljungberg når vårt nye stjerneskudd nr. 9 Adrian Johansson som legger ballen i nettet bak Hereta i Drammensmålet.

Stillingen 1-0.

Bare to minutter senere dribler Drammens nr. 55 Mats Mørch Andersen seg igjennom og ned mot dødlinjen og spiller inn, men mot alle solemerker dukket ikke nr. 10 Even Thiseth opp der – så faren over.

Ready slår tilbake og på nytt er nr. 9 Adrian Johansson fremme og forsøker å vippe forbi Hereta i Drammensmålet, men ballen treffer stolpen.

Drammen kjemper på de kommende minuttene og er farlige, men etter hvert begynner Ready å klare å demme opp bedre noterer vi, men det er intet rom for feil. Før pennen har forlatt papiret er imidlertid Drammen igjennom og scorer ved nr. 71 Mathias Farnes. Det er nå gått 17 minutter.

Stillingen 1-1.

Senteren etter Drammenscoringen endre i et godt Readyskudd som nr. 22 Hereta i Drammensmålet må jobbe får å ta.

Det fightes nå frem og tilbake. På 23 minutter jobber Drammens nr. 40 Stærkeby og nr. 71 Farnes med Ready i hælene seg ned til dødlinjen og legger inn foran mål og der får nr. 10 Even Thiseth stå «i fred» og dermed er Drammen i ledelsen.

Stillingen 1-2.

Det fortsetter med heftig spill i utover i omgangen. Det høyt tempo i begge lag. Ready jobber med å bygge opp angrep, men det er en del feilpasninger. Disse kan vi ikke ta med oss videre skal vi «spise

kirsebær med de beste lagene». Ved 40 minutter blir det mer tilling av balle frem til pause – så for vi se hvilke formaninger lagene får i pausen.

Drammen er gjennombruddsvillige og -farlige som få – så feilpasninger blir fort fatale. Ergo må Ready opp i kvalitet og presisjon.

Lagene går til pause på 1-2.

2. omgang.

Akkurat som i først omgang er Drammens nr. 55 Mads Mørch Andersen raskt på pletten og jager ned med ballen mot dødlinjen på Readys banehalvdel og kjemper seg frem mot mål og scorer fra skrå vinkel på Christoffer Andersen-Gott. Fantastisk, men det skal jo bare ikke skje fra Readys synsvinkel.

Stillingen 1-3.

Dette var ille, men heldigvis er hjelpen nære. På 47 minutter får Readys nr. 44 Ole Robin Kåsa Kjellmann ballen fra nr. 6 Isac Jerner. Ole Robin overlister Hereta i Drammensmålet og vi får en sterkt tiltrengt redusering. Tusen takk Ole Robin!

Stillingen 2-3. Detter var viktig.

Ready har nå virkelig fått sving på sakene synes vi og spiller fremover og på tvers i høyt tempo. På 52 minutter er det duket for ny scoring til hjemmelaget. Readys nr. 11 Mathias Åstrøm til nr. 6 Isac Jerner og det er utligning.

Stillingen 3-3. Endelig.

Vi var ikke lenge i paradis. Mens speaker leser opp utligningen for 3-3 går Drammen direkte opp og skyter ved nr. 72 Mathias Farnes slik at Readykeeper må gi retur. Den putter nr. 10 Even Thiseth i mål.

Stillingen 3-4.

Det fightes på banen og etter 59 minutter tar Readys nr. 66 Christoffer Carlstrøm fart og går fra egen banehalvdel opp gjennom Drammen og skyter et godt skudd som Hereta avverger. På etterfølgende corner blir en kanonade på Drammensmålet, men de holder unna.

Det er ny god Readyperiode og vi får corner på 64 minutter. Opplegger nr. 1 Simon Carlsson finner nr. 91 Felix Ljungberg som får ballen gjennom muren.

Stillingen 4-4.

På 67 minutter går Readys nr. 11 Mathias Åstrøm nedover på kanten til Drammens mål og spiller inn til nr. 10 Gustav Eriksson som scorer via en Drammenspiller. Dermed settes Hereta «sjakk matt». Vi er omsider i ledelsen yipppy!

Stillingen 5-4. Er vi berget nå?

Definitivt ikke. Matchen fortsetter for fulle mugger og på 73 minutter har Drammen corner og skudd fra Nr. 72 Farnes går innom nr. 10 Thiseth og gjestene utligner.

Stillingen 5-5.

På 75 minutter tar Ready en andre corner etter at den først ble spilt ut av Drammen. Nr. 10 Gustav Erikssom går inn i målgården og felles soleklart av Drammens nr. 72. Straffe! ..men dommeren dømmer ikke noe. Der mener vi Drammen var heldige som det heter.

Det er 80 minutter og begge lag har kjempet som besatt for tellende scoring og initiativet i kampen.

På 81 minutter har vi langt oppspill til nr. 6 Isac Jerner som scorer, men han avblåses for off-side.

På 85 minutter har Drammen frislag på Readys banehalvdel. Det er flere spennende situasjoner og tilslutt kommer et langskudd fra nr. 40 Stærkeby som vi må gi retur på. Da er nr. 10 Even Thiseth på pletten på returen.

Stillingen 5-6 og Ready tar time-out.

Stillingen holder seg til full tid. Redy jager utligning. Et svakt tilbakespill på overtid snappes av nr. 55 Mads Mørch Andersen som dribler seg inn mot mål og legger opp til en ventende nr. 10 Even Thiset som setter sin ørtende goal.

Stillingen 5-7 og «dett var dett» som Fleksnes sa.

Readys lag mot Drammen

01 Markus Thommessen (keeper)

22 Christoffer Andersen-Gott (keeper)

Backer:

4 Oskar Bremler

5 Axel Wara Brekke

13 Simon Carlsson

15 Aksel Trygstad

28 Axel Johansson (K)

Midtbane:

6 Isac Jerner

11 Mathias Åstrøm

44 Ole Robin Kåsa Kjellmann

66 Christoffer Carlstrøm

80 Martin Dregler

91 Felix Ljungberg

Angrep:

9 Adrian Johansson

10 Gustav Eriksson

36 Åsmund Sand Larsen

Støtteapparat: Håkon Andersen-Gott, Frode Wara og Kjetil Erikstad. Trener Sverre Horn og Mads Marius Andreassen.

Konklusjon:

Dette var et skikkelig godt og ikke minst offensivt Drammenslag. De spiller raskt og har gjennombruddsvillige spillere samt en ventende dyktig avslutter i kapteinen Even Thiseth. Vi har hatt gleden av å se ham over mange år, men i dag var uttellingen sjeldent god. Det er bare å ta av seg hatten.

Vi synes dagens kamp var et solid steg opp for Ready fra kampen mot Ullevål, men dette var en meget, meget bedre motstander. Særlig i første omgang var det litt for mange pasningsfeil, men andre omgangen var ganske så fremgangsrik. Kampen var helt åpen til 85 minutter. Noen litt vel raske gjestescoringer burde vel vært mulig å unngå? Her er det mer å hente for laget så det er bare å kjøre på for Ready. Dette kan bli veldig bra. Veldig hyggelig var det også å observere nr. 8 Elias Løvstedt i tilsynelatende godt humør på tribunen etter fredagens skade på banen.

Bandymessig var det en superfin kamp å se på. Takk til Drammen for en spennende og fair kamp.

Nå venter ny hjemmekamp mot Solberg – det blir ikke noe hvileskjær.

Neste kamp:

Ready – Solberg søndag 19.11.2023 kl. 18.00 på Gressbanen.

Vel møtt – det blir årets match så langt.

Fra indre bane

Henning Madsen

Flere nyheter

Sesongen er over for denne gang, og etter ønske fra mange, både eldre og yngre rundt…
Etter en kort men intens sesong har vi nå hatt god tid til å rette årets…
Kjære medlemmer i Ready Fotball,Som medlem i Ready Fotball får du 20 prosent bonus på alle…
Sesongen 23-24 ble en spesiell sesong på alle måter for Ready sitt damelag. Etter å ha…
Fredrik Nordby er tilbake i Ready bandy -sist fra Sandviken og skriver kontrakt for kommende sesong.…
Fredrik Nordby vender tilbake til Ready etter ett år i Sverige og Sandviken. Det ble totalt…