27 nov 2023

Share:

Indre bane I Ready-Mjøndalen 7-3

Seriekamp søndag 26.11.2022 kl. 18.00 Ready – Mjøndalen på Gressbanen

Oppløftende spill og resultat av Ready mot Mjøndalen

Det har vært en «slitsom» sesongstart. To knepne tap mot Drammen (som var en forrykende kamp) og Ullevål, seier over Solberg og uavgjort mot Røa. Fasit var 3 poeng og så langt ned på tabellen at vi ikke kan huske lignende på mange år.

I dag var «kontorsliterne» nr. 10 Gustav Eriksson og nr. 91 Felix Ljungberg tilbake etter «influensasymptomer» og det føltes bedre.

Mjøndalen spiller denne sesongen uten Craz-brødrene, men har brukbare kamper så langt i sesongen. Bruntrøyene springer ut fra den tidligere cellulosefabrikken i Drammensvassdraget og tidligere var omkvedet i Mjøndalen Sportsklubb at «ingen slår en amatør fordi han elsker det han gjør». Mjøndalen med laaange bandytradisjoner har alltid vært fast inventar i eliteserien og kriger stadig med Solberg om å være best lokalt.

Det var derfor et spennende oppgjør for Ready å se frem til. Skulle det løsne i kveld eller bli nytt tap?

Kveldens dommere var «traverne» Fredrik Bjørseth (hoveddommer), Knut Grothaug og Joakim Skram som sørget for en uproblematisk gjennomføring av kampen – og takk skal de ha for det. Uten dommere ingen match.

Et par minusgrader som ble flere under kampen betød gode bandyforhold.

Kampen

1. omgang.

I mål står nr. 1 Markus Thommessen for Ready og nr. 1 Kevin Lauritzen for gjestene.

Ready kommer best ut og har allerede etter 5 minutter en corner i stanga og bare to minutter senere trodde vi på Ready-scoring etter eminent forarbeid og innspill foran MIF-målet fra Readys nr. 11 Mathias Åstrøm. Sistnevnte er blitt en stadig bedre spiller med fart og gjennombruddskraft for Ready.

Vi gleder oss til resten av sesongen.

Ready kontrollerer spillet, men etter 9 minutter får MIFs nr. 88 Nikita Veshchagin gå alene fra MIFs halvdel og danse samba gjennom hele Ready og enkelt sette ballen bak Thommessen i Ready-målet. Vi blir stående og måpe. Snakk om kalddusj og hvorfor lykkes vi ikke å stoppe ham tidligere på vei opp?

Stillingen 0-1.

På 13 minutter har Ready corner og MIF må gi retur. Da er Readys nr. 10 Gustav Eriksson som vanlig lynraskt fremme og setter utligningen.

Stillingen 1-1. Det føles litt bedre.

Bare to minutter senere er Ready igjennom hos MIF og «scorer», men gjestene redder mirakuløst på streken.

Når vi passerer 20 minutter noterer vi at Mjøndalen er blitt mer og mer offensive oppover på banen.

Det kommer et langskudd fra Readys nr. 44 Ole Robin Kåsa Kjellmann med det blir for puslete og ingen utfordring Lauritzen i MIF-målet. …men 2 minutter senere får «Sarpsborgs store sønn nr. 44» klem på langskuddet og det suser forbi MIF-keeper og bringer Ready i ledelsen.

Stillingen 2-1 og hurra for Ole Robin.

På 29 minutter kriger Readys nr. 66 Christoffer Carlstrøm seg ned til dødlinjen og spiller inn foran mål. Der er nr. 44 Ole Robin Kåsa Kjellmann som igjen goaler og øker Readys ledelse. Vi ser frem til nye kamper med Ole Robin som viser stigende form.

Stillingen 3-1.

Så kriges det på isen frem til 37 minutter hvor Readys nr. 10 Gustav Eriksson legges ned i staffefeltet av MIF sitt forsvar. Straffe!

Readys nr. 91 Felix Ljungberg scorer sikkert.

Stillingen 4-1 og dette lyser virkelig opp på en mørk novemberkveld.

Helt på slutten av omgangen spiller Ready ved nr. 11 Mathias Åstrøm en flott ball frem til Readys nr. 10 Gustav Eriksson. Han kommer seg ned til dødlinjen, men det er ingen å spille inn til. Hvordan løser Gustav dette tenker vi? Jo – Gustav står imot kraften ned mot dødlinjen «skjærer» 90 grader nydelig inn foran mål, finter ut MIF-keeper og putter ballen i mål. Spektakulært.

Stillingen 5-1 og et fantastisk pauseresultat for Ready.

2. omgang.

Begge lag går ut på isen etter pausen med fornyet energi. Tross målresultatene er MIF så absolutt med og Ready skal jammen passe seg for MIF kommer fort når de er i angrep.

Etter 55 minutter kan Ready øke ledelsen til 6-1 etter samspill mellom nr. 11 Mathias Åstrøm og nr. 10 Gustav Eriksson.

Stillingen 6-1 og det er jo fantastisk.

Ready fortsetter å spille mye ball frem og tilbake og på kryss og tvers, men på 73 minutter blir vi for passive når MIFs nr. 14 Eirik Andersen får gå ganske ubesværet gjennom og scorer for gjestene.

Stillingen 6-2.

Dette gir MIF nye krefter og de jager fortsatt på utligninger. Utover i 2. omgang faller temperaturen (kaldere), mens intensiteten på banen øker merkbart. Det er virkelig høy innsats, stor fart og flott spill fra begge lag. Virkelig stilig bandykamp.

På 78 minutter får Ready en corner som MIF-muren må gi retur på. Den havner hos Readys nr. 80 Martin Dregler som sikkert øker Readys ledelse.

Stillingen 7-2.

Kampen fortsetter med full styrke. På 83 minutter er nok en gang MIFs nr. 14 Eirik Andersen på farten og skyter over hodet på Thommessen i Readymålet. Markus hopper opp for å slå den ut, men klarer ikke å forhindre at ballen faller med bak ryggen hans og triller i mål.

Stillingen 7-3.

Spillet pågår for fulle mugger helt til slutt, men det blir ikke flere mål.

En etterlengtet Readyseier med «pingvinen» til fansen og takk MIF for en virkelig fartsfylt kamp.

Readys lag mot Mjøndalen

1 Markus Thommessen (keeper)

22 Christoffer Andersen-Gott (keeper)

Backer:

4 Oskar Bremler

5 Axel Wara Brekke

13 Simon Carlsson

23 Vilhelm Gørrissen

28 Axel Johansson (K)

Midtbane:

6 Isac Jerner

11 Mathias Åstrøm

44 Ole Robin Kåsa Kjellmann

66 Christoffer Carlstrøm

80 Martin Dregler

91 Felix Ljungberg

Angrep:

8 Aleksander Peachey Lane Davis

9 Adrian Johansson

10 Gustav Eriksson

Støtteapparat: Håkon Andersen-Gott, Tom Bjerkely og Frode Wara. Trener Sverre Horn og Mads Marius Andreassen.

Konklusjon:

Oppløftende Readyspill sikret at målene rant inn i 1. omgang, selv om vi syntes spillet ble mest gøyalt i 2. omgang. To nye poeng gir oss et løft i antall poeng og plassering på tabellen.

Rundens «bombe» var vel at Drammen på hjemmebane slo Stabæk 5-0. Ikke så ofte Stabæk må tusle målløse av banen, men heller ikke så overraskende at «drammenserne» vant. Neste runde hvor vi møter Stabæk borte kan derfor bli en interessant forestilling.

Neste kamp:

Mot Stabæk onsdag 29.11.2023 kl. 18.00 på Stabækbanen (Plassen).

Vel møtt og støtt laget. Kan det bli en revansj for NM-finalen? Ingen ting er mer gøy enn å slå Stabæk på deres egen hjemmebane.

Fra indre bane

Henning Madsen

Flere nyheter

Det innkalles til årsmøte i Ready Idrettsforeningen på klubbhuset i Stasjonsveien 24, 0773 Oslo den 03.…
Ready fotball arrangerer årsmøte onsdag 13.mars klokken 19:00 på klubbhuset. Dette er fotballavdelingens viktigste møte og…
21.-23. mars spiller spiller Norges A-landslag for damer 4-nasjoners i Göteborg. Kul er det at Readyspillerne…
Damelaget går videre til finale etter 2-0 i kamper mot Drammen, den første kampen endte 3-1…
NM Cup søndag 18.02.2024 kl. 16.00 Ready – Solberg på Gressbanen Ready «fightet» seg til semifinale…
NM Cup fredag 16.02.2024 kl. 19.00 Solbegr - Ready i Solbergælva Ellevill bandykamp i Solbergælva Etter…