27 nov 2023

Share:

Indre bane I Røa-Ready 4-4

Seriekamp onsdag 22.11.2022 kl. 19.00 Røa – Ready på Bogstad Kunstisbane

Ready måtte avgi poeng mot Røa

Så var vi kommet til 4. seriekamp etter to knepne tap mot Ullevål og Drammen, men med en oppløftende 3-1 seier over Solberg. Var Ready nå kommet på vinnersporet?

Røa har hatt en krevende start med 6-3 tap for Stabæk, 4-1 tap for Solberg og et jevnt 5-4 tap for Mjøndalen. Ingen tvil om at de jakter sine første poeng – ikke minst mot Ready.

Røa har flere tidligere Readyspillere på laget som Alexander Tryggestad i mål samt Simen Møller og Eskil Hiort (K) ute på banen. Tidligere trener Patrik Heed har virkelig fått sving på Røas unge lag.

På Readys side er fortsatt nr. 8 Elias Løvstedt på skadelisten og samtidig har «kontorsliterne» nr. 10 Gustav Eriksson og nr. 91 Felix Ljungberg «influensasymptomer» og var ikke egnet for toppidrett i kveld.

Kampen

1. omgang.

I mål står nr. 22 Håkon Andersen-Gott for Ready og nr. 1 Alexander Tryggestad for «de røde».

Allerede etter 3 minutter kommer Readys nr. 44 Ole Robin Kåsa Kjellmann, etter forarbeid av nr. 80 Martin Dregler, inn fra skrå vinkel og setter ballen inn bak Tryggestad i Røa-målet.

Stillingen 0-1.

Etter 6 minutter noterer vi at Ready har et klart initiativ i kampen. Vi fremstår, etter undertegnedes syn, som hakket bedre så langt.

Etter 16 minutter har det skjedd lite. Ready spiller fremover og bakover og på tvers, siste fremspill sitter ikke helt. Nå må vi ikke slippe Røa inn i kampen.

På 19 minutter har Røa ved nr. 40 Lars Grønlien Gjerdrem kommet seg ned på siden og løfter ballen høyt inn foran mål. Den dunker en umarkert Røas nr. 16 Anton Philippenko ballen direkte i mål på ren volley. Utligning og fornøyd hjemmepublikum.

Stillingen 1-1.

På 24 minutter kommer Ready seg ned til dødlinjen hos Røa og legger inn foran mål. Her er det mye mennesker og Tryggestad er nede og avverger, men ballen kommer tilbake og Tryggestad er fortsatt nede og «svømmer for livet», men Røa rir situasjonen av.

Etter denne situasjonen synes vi Ready lar Røa få låne ballen alt for mye. Det er liksom noe avventende hos Ready, men hva venter de på?

På rundt 30 minutter er det kommet litt mer giv i Ready. Etter litt oppløftende spill får Readys nr. 6 Isac Jerner dreisen på et skudd Røa må la gå til corner. På corneren fra nr. 13 Simon Carlsson får Ready ved Isac Jerner klokketreff og ballen suser i Røa-nettet.

Stillingen 1-2.

Etter 44 minutter får Røa et frislag foran Readys mål. Dette er nok det siste som skjer i omgangen. Slaget går i muren, men etter mye «klabb og babb» foran mål klarer Røa å pirke den inn. Utligning som synes unødvendig fra vår side. Scoringen krediteres Røa nr. 66 Simon Scott og “veteranen” nr. 10 Simen Møller som assist.

Stillingen 2-2 og lagene går til pause. Røa klart mest fornøyde.

2. omgang.

I pausen har utvilsomt Ready fått sine formaninger og går ut med ny energi.

Allerede etter 3 minutter i ny omgang scorer vi på corner.

På nytt er det “som vanlig” opplegg fra nr. 13 Simon Carlsson til nr. 6 Isac Jerner.

Stillingen 2-3.

Etter 7 minutter får Røa løftet ballen opp til udekket spiller som får stå alene med Readys keeper. Vår kjære nr. 22 Christoffer Andersen-Gott parerer skuddforsøket mesterlig med leggskinnet. Puh…

Etter hvert går spillet mye frem og tilbake med begge lag. Røa er utvilsomt med i kampen og er farlige på kontringer.

Etter 20 minutter får Ready nok en corner. Opplegg fra nr. 13 Simon Carlsson og nå er det nr. 11 Mathias Åstrøm som får kanontreff som Tryggestad i Røa-målet bare hører susen av.

Stillingen 2-4 og vi innbiller oss nå at er Røa parkert.

Ikke minst 4 minutter senere hvor vi får staffe etter felling av Readyspiller foran Røa-målet. Dessverre går straffen til nr. 66 Christoffer Carlstrøm til side for mål, men likevel – nå er vi i støtet.

På 27 minutter får Røas nr,. 21 Jonny Markus Westberg gå relativt alene og skyte fra passe skrå vinkel forbi Readys keeper. Ganske så umarkert. Det var da som bare…

Stillingen 3-4 og Røa fatter nytt mot. Her skal ikke Ready “selge Røa-skinnet før bjørnen er skutt”!

Bare minuttet etter er Røa nærme på ny scoring. Himmel og hav.

Så etter 29 minutter legges Readyspiller kontant ned i Røafeltet, men hoveddommer Lasse Holm bare vinker spillet videre. What ?! – Ingen straffe? Det skjønte vi ikke, men så er det heller ikke vi som dømmer og kan bare konkludere med at her var Røa heldige som vi sier.

På mellom 30-40 minutter kjemper Røa durabelig for utligning. Ready har skjønt alvoret og demmer opp, men klarer ikke å produsere noen store egne mål sjanser.

Så – endelig på 44 minutter er Readys nr. 11 Mathias Åstrøm igjennom Røaforsvaret i svært gunstig posisjon. Han skal bare passere nr. 5 Sivert Haugen. Slik vi oppfatter det treffes Røaspilleren i skulder ved skulder-tackling hardt (men fair) av Mathias, men kommer fullstendig ut av balanse i ukontrollerbar rotasjon og dermed deiser Røaspillerens kølle utilsiktet rett i fleisen på Mathias som går ned for telling. Den kjentes nok ikke god.

På utspill fra Røamålet kommer ballen etter hvert opp foran Readys mål og Røa tilkjennes straffe. Skal denne elendigheten aldri noen ende ta for Ready? Vi er nå på overtid.

Det er Røas nr. 11 kapteinen Eskil Hiort som med alt han har av krefter og pondus tar straffen mot «Totte» i Readymålet. Så redder vi !!!! Endelig kan vi innkassere seier tror vi.

…men Røa kommer opp igjen og Ready får ikke ballen unna. Røa scorer i siste minutt og vel så det og sikrer seg sesongens første poeng. Målscorer Røas nr. 21 Jonny Markus Westberg med nr. 16 Anton Philippenko på assist. Fra vår side syntes dette «jævlig unødvendig» i siste minutt, men all honnør til “de røde” for utrettelig stayer-evne.

Stillingen 4-4.

Senteren ble knapt tatt før hoveddommer blåste av kampen.

Readys lag mot Ullevål

1 Markus Thommessen (keeper)

22 Christoffer Andersen-Gott (keeper)

Backer:

4 Oskar Bremler

5 Axel Wara Brekke

23 Vilhelm Gørrissen

13 Simon Carlsson

15 Aksel Trygstad

28 Axel Johansson (K)

Midtbane:

6 Isac Jerner

11 Mathias Åstrøm

44 Ole Robin Kåsa Kjellmann

66 Christoffer Carlstrøm

80 Martin Dregler

Angrep:

9 Adrian Johansson

36 Åsmund Sand-Larsen

90 Aleksander Peachey Lane Davis

Støtteapparat: Håkon Andersen-Gott, Tom Bjerkely og Frode Wara. Trener Sverre Horn og Mads Marius Andreassen.

Konklusjon:

Vi hadde våre sjanser til å avgjøre denne kampen flere ganger, men lykkes ikke. Røa fikk mulighet til å være med i kampen og grep sjansen begjærlig. Deretter spilte de med stadig økende selvtillit.

De fightet helt frem til dommeren blåste og det betalte seg i begge omganger. Takk for fin kamp.

Vi tror ikke det går særlig lenge før Røa kan innkassere sine første 2-poengere.

Ready har nå 3 poeng etter 4 kamper og det er nok ikke helt presis etter forhåpningene. Nå gjelder det for alle å reise seg og stå opp til neste kamp. Vi har normalt god record mot Mjøndalen, men de er garantert sultne når de kommer!

Neste kamp:

Mot Mjøndalen søndag 26.11.2023 kl. 18.00 på Gressbanen.

Vel møtt og støtt laget.

Fra indre bane

Henning Madsen

Flere nyheter

Ready fotball arrangerer årsmøte onsdag 13.mars klokken 19:00 på klubbhuset. Dette er fotballavdelingens viktigste møte og…
21.-23. mars spiller spiller Norges A-landslag for damer 4-nasjoners i Göteborg. Kul er det at Readyspillerne…
Damelaget går videre til finale etter 2-0 i kamper mot Drammen, den første kampen endte 3-1…
NM Cup søndag 18.02.2024 kl. 16.00 Ready – Solberg på Gressbanen Ready «fightet» seg til semifinale…
NM Cup fredag 16.02.2024 kl. 19.00 Solbegr - Ready i Solbergælva Ellevill bandykamp i Solbergælva Etter…
NM Cup onsdag 14.02.2024 kl. 19.00 Ready – Solberg på Gressbanen Ready sikret første stikk Etter…