28 feb 2023

Share:

Indre bane I Semi 1 Sarpsborg-Ready 4-2

NM 1. semifinale lørdag 25.02.2023 kl. 15.00 Sarpsborg – Ready i Sarpsborg.

Readys opphenting kom i gang for sent.

Så var det klart for semifinaler etter at Solberg var blitt beseiret.

Denne gangen var vi «underdogs» mot serievinner Sarpsborg. Sarpingene har hatt en eventyrlig reise gjennom serien i år. Ifølge pappa Olsson (Pappa til nr. 4 Lars Anton(K) og nr. 23 Per Anders) er de litt forundret selv også at de med nogenlunde samme mannskapet som før har truffet så godt i år. En mulig forklaring på suksessen (utenom hardt arbeid, samspilt lag med lang erfaring, ungdommelig trener, etc) har vært at de har spilt svært mange treningskamper før seriestart enn tidligere. Ergo var de innspilt når serien startet. Da vi møtte Sarpingene 23. november og tapte 1-2 er det ingen som vil påstå at Ready var spesielt samspilt og jeg så at Sarpingene etter kampen var litt overrasket selv også – at de hadde ikke regnet med å vinne over «de ordentlige blå»

De var strålende forhold i Sarpsborg, minus null, sol, ca. 100 elleville og gærne Sarpinger på tribunen og 2 fra Ready utenom oss selv samt en sur nordavind så cornerflaggene stod rette ut.

Banen i Sarpsborg er kort og smal. Den føles liten – selv målene ser ekstra små ut. I kafeen er pølse i vaffel til NOK 50 en sikker vinner lokalt.

Kveldens hoveddommer var Sigurd Quie Hansen og meddommere var Joakim Skram og Dimitri Chursin.

Kampen

1. omgang.

Det var nr. 57 Kevin Sterner som stod i mål for Ready og nr. 67 Robin Eliasson som stod i mål for Sarpsborg. Vi var spente på hvorledes Ready ville beherske og spille på denne «lilleputt banen». Det krever en del tilpasninger.

Ready prøvde å ta tak i kampen med en gang. Aksel Trygstad så entusiastisk at han etter 1,5 minutter fikk ti minutter på benken etter angivelig å ha tatt tak i en Sarpespiller.

Etter 6 minutter kommer Readys nr. 11 Mathias Åstrøm frem og er millimetere fra å score, men Eliasson i Sarpemålet får parrert med leggskinnet til corner.

Etter 14 minutter tackler Readys fredsommelige nr. 23 Adrian Carelius Sarpsborg sitt nye stjerneskudd nr. 87 Mikko Lukkarila såpass tøft at Adrian måtte benkes i 10 minutter. I den påfølgende corneren lykkes Sarpingene ved nr. 4 Lars Anton Olsson å sette opplegget til nr. 10 Mathias Nilsen i mål.

Stillingen 1-0.

Etter 18 minutter får Sarpsborgs nr. 81 Kim Andre Karlsen gå inn på Readys halvdel og vi er ikke helt våkne og med på notene. Fremspill til nr. 87 Mikko Lukkarila som scorer.

Stillingen 2-0.

For Sarpsborg er dette hjemmebane, men Ready sliter tidvis av å komme ut av egen banehalvdel. Det blir trangt foran Sarpemålet, høye fremspill blir plukket ned og innspill langs bakken blir tatt idet banen er smal. Vi noterer at Christen Lystad ofte vipper ballen inn i feltet når han har spilt seg ned langssiden. Kanskje det er Sarpe-teknikken?

Ready klarer å trykke mer på mot slutten av omgangen, men premieres ikke med noen mål.

Lagene går til pause på 2-0 til vertene. Vi for å bivåne «pølse i vaffel».

2. omgang.

Ready startet 2. omgang svært lovende.

På 50 minutter får Sarpsborg drille seg inn langs dødlinjen på Readys side og spiller inn i målgården. Der er det mølje og kaos. Ballen blir liggende fri og ingen får mælt den ut. Sarpingene scorer til slutt.

Stillingen 3-0. Dette var skikkelig møkk!

På 56 minutter er Readys nr. 10 Gustav Eriksson alene med ballen foran Sarpsborgs mål. Han finter ut Eliasson, men blir løpt rett ned av en Sarpsborgspiller. Vi ventet staffe og utvisning, men hoveddommer Quie Hansen bare vinker spillet videre og sier at «det var ingen ting»? Hvordan er det mulig??

Utenfor banen hadde det vært en soleklar § 271 i straffeloven. Skal ikke reglene beskytte spillerne mot slikt? Når vi ser opptaket blir vi bare enda mer opprørt.

På 60 minutter er Readys nr. 90 fremme ved Sarpmålet , men skyter over. Skal ingen ting gå vår vei i dag.

På 62 minutter er Readys nr. 10 Gustav Eriksson på nytt fremme alene med ballen foran Sarpsborgs mål, men Sarpsborgspiller kaster seg frem og feller Gustav.

Så kommer Sarpsborg til en corner hos Ready på 70 minutter. Det kommer et perfekt skudd opp i Readys hjørne. Det er nr. 86 Ilya Sysoev til nr. 29 Ilya Ponomarev.

Stillingen 4-0. Dette var litt synd for nå var Ready begynt å komme i gang.

Nå våker Ready og minuttet etter går Nr. 5 Aksel Wara Brekke etter sentring fra nr. 66 Christoffer Carlstrøm opp og setter redusering – enkelt som ingen ting.

Stillingen 4-1.

På 80 minutter er det en bra Readycorner som Eliasson får slått over. Ready har nå trykket på gassen og presser, men gir også noen rom til Sarpsborg.

På 81 minutter er Sarpsborg foran Readys mål 2 mot 2 men vipper over Sterner i Readymålet.

På 85 minutter har Readykeeper Sterner en praktredning på Sarpsborg-corner.

På 86 minutter har Ready trukket Sarpeforsvaret ned til dødlinjen og spiller tilbake til nr. 90 Fredrik Nordby som skjærer inn og setter enkelt redusering.

Stillingen 4-2.

Nå er vi på hugget.

På 88 minutter har vi corner. Skuddet er bra og ballen blir liggende på mållinjen, men Sarpsborg får skuffet ballen ut.

Etter hvert blåser dommeren av kampen og vi må slukøret konstatere 4-2 tap. Dæven – det var surt.

Readys lag mot Sarpsborg

22 Christoffer Andersen-Gott (keeper)

57 Kevin Sterner (keeper)

Backer:

5 Axel Wara Brekke

13 Simon Carlsson

15 Aksel Trygstad Lamanche

23 Adrian Carelius

28 Axel Johansson

80 Martin Dregler

91 Felix Ljungberg (K)

Midtbane:

11 Mathias Åstrøm

20 Lars Holmsen

44 Ole Robin Kåsa Kjellmann

66 Christoffer Carlstrøm

Angrep:

6 Isac Jerner

10 Gustav Eriksson

80 Martin Dregler

90 Fredrik Nordby

Støtteapparat: Håkon Andersen-Gott, Kjell Erikstad og Frode Wara. Trener Lars Christian «Boshi» Sveen og Erik Andersson.

Konklusjon:

Det føltes som å gå fra halvgjort arbeid. Når vi tok tak i kampen på slutten av 2. omgang hadde vi godt grep på spillet. Jeg kan ikke skjønne at vi ikke skal klare å vinne på Gressbanen og neste kamp i Sarpsborg. Nå har vi spilt oss inn der.

Neste kamp:

2. semifinale mot Sarpsborg går mandag 27.02.2023 kl. 19.00 på Gressbanen.

3. semifinale mor Sarpsborg går onsdag 01.03.2023 kl. 19.00 i Sarpsborg.

Dette skal vi klare!

Kom og støtt «de blå».

Vel møtt.

Fra indre bane

Henning Madsen

Flere nyheter

I år som i fjor deltar Ready i Skärås Cup i Västerås i månedsskiftet september/oktober. Ready…
I helgen deltok 2011-årgangen med tre lag i Stjerne Cup som arrangeres i Hamar som i…
Det var duket for et ekte lokalderby og toppoppgjør i 4. divisjon Menn avdeling 1 tirsdag…
Styret er glade for å fortelle at både Felix Ljungberg og Gustav Eriksson fortsetter i sine stillinger…
Vi er stolt over å ha hele 4 landslagsutøverer representert i Skiforbundets alpinlandslag for 2023-2024 sesongen.…
Råskinnet 2023 gikk av stabelen 29. april 2023 i fint vårlig vær. Det var 709 som…