13 mar 2023

Share:

Indre bane I Semi 4 Ready-Sarpsborg 7-6 (e.str)

NM 4. semifinale fredag 03.03.2023 kl. 19.00 Ready – Sarpsborg på Gressbanen.

En forrykende bandykamp som hadde alt – og mer til.

Det stod 1-2 i seiere om avansement. To bortetap 4-2 og 4-3, men en hjemmeseier 7-3. I dag var det vinn eller forsvinn for Ready, men de hadde fordel av hjemmebane igjen. Gjestene fra Sarpsborg var selvfølgelig sultne på å avgjøre dette i dag. «Dette skal vi klare guttær».

Vinner Ready i dag blir det avgjørende kamp i Sarpsborg på søndag.

Vi var nære seier i siste kamp, men kreftene stod ikke helt løpet ut. Det var en liten underliggende bekymring hos oss om at slitasjen hadde blitt høy etter 4 tøffe kamper mot Solberg og hittil 3 tøffe kamper mot Sarpsborg med få hviledager. Forøvrig var nr. 80 Martin Dregler ute etter skulderskade fra siste kamp pga. tackling når han var uten ball. I tidligere kamp mot samme lag måtte han sy haka. Mer om ufint spill og utvisninger senere.

Det var fine forhold på Gressbanen og alt lå til rette for en spennende kamp.

Kveldens hoveddommer var Sigurd Quie Hansen og meddommere var Fredrik Vigsnæs og Joakim Skram. Det skulle vise seg at de virkelig fikk brukt hele reglementet gjennom kampens alle hendelser i kveld.

Kampen

1. omgang.

Det var nr. 57 Kevin Sterner som stod i mål for Ready og nr. 67 Robin Eliasson som stod i mål for Sarpsborg.

Ready går ut skikkelig på offensiven, men så har de også mye å spille for. Seier på den ene siden og sesongslutt på den andre. Ikke tvil om hva som er mest gøy. Imidlertid synes vi det blir en del unøyaktigheter og slikt oppstår jo hvis man er ukonsentrert og/eller sliten – allerede? Vi tolker det som litt overtenning.

Etter 5 minutter får Readys nr. 90 Fredrik Nordby posisjon til et godt distanseskudd på Eliasson i Sarpsborgmålet og keeper må gi retur, men keeper klarer å plukke den opp selv.

Spillet veksler frem og tilbake. Sarpsborg er farlige når de kommer. Særlig må vi fremheve nr. 29 Ilya Ponomarev som får utrolig fart og gjennombruddskraft når han kommer fra midtbanen og legger inn til nr. 87 Mikko Lukkarila med flere.

I de siste kampene har vi sluppet inn tidlig ledermål for Sarpsborg. La oss unngå dette i dag. Lett å si – vanskeligere å iverksette.

Etter et kvarters innbitt kjemping fra begge lag spiller Readys nr. 5 Axel Wara Brekke over til nr. 90 Fredrik Nordby som kommer nedover på Sarpe-keepers høyre side. Fra skrå vinkel kliner Nordby til og jaggu går den forbi Eliasson og inn nettmaskene.

Stillingen 1-0. Bra start!!!

Når vi runder 23 minutter noterer vi at Ready har mest trykk og anslår forholdet 60-40 i Readys favør. Det er derfor langt ifra noen enveiskjøring. Imidlertid synes vi at man er litt vel kjapp med å blåse av nr. 10 Gustav Eriksson for off-side, men det er ikke vi som dømmer – heldigvis får man vel si.

Etter 29 minutter har Sarpsborg tilrevet seg et initiativ i kampen. De kommer kjapt med nr. 4 kaptein og super-half Lars Anton Olsson som legger frem til nr. 29 Ilya Ponomarev og dermed blir det utligning.

Stillingen 1-1 og det likte gjestene.

På 34 minutter synes vi Ready virkelig har måttet kjempe for ikke å komme for mye «på hæla» og komme ut av egen banehalvdel. Sarpsborg virker mye piggere.

På 40 minutter får Ready frislag oppe ved Sarpe-målet. Et svakt slag med en puslete sentring, men vi har selvfølgelig ikke skjønt det. Som «troll i eske» dukker nr. 90 Fredrik Nordby opp og knaller inn Ready i ledelse.

Stillingen 2-1. Rett før pause – det passer perfekt.

Denne ledelsen må vi holde til pause, men på slutten av omgangen er det en hendelse hvor Readys nr. 13 Simon Carlssom blir felt hardt. Etter hvert kommer spillet igang. Ready går opp, men Sarpsborg bryter. Så er vi kanskje ikke helt i balanse eller oppmerksomme nok, men Sarpsborgs nr. 10 Mathias Nilsen kommer igjennom sammen med nr. 87 Mikko Lukkarila som får ballen og setter utligning. Det var en strek i regningen for Ready.

Stillingen 2-2 og lagene går til pause.

2. omgang.

Ready bra i gang og har tydelig ambisjoner. Sarpsborg virker mest interessert i å bruke tid noterer vi etter 53 minutter.

Sarpsborg har fått utlignet tempo og det er en veldig tett kamp med mye bra spill fra begge lag.

Det har vært heftig med cornere. Først mange til Ready og så mange til Sarpsborg. Det sier alltid litt om hvor tendensen svinger.

På 65 minutter får Saprsborg ny corner. Denne gang ved opplegger nr. 86 Ilya Sysoev som finner nr. 22 Christer Lystad som sender Sarpingene i ledelsen.

Stillingen 2-3. Dette er skummelt.

Ready prøver å bite tenna sammen og utligne. Helst kjapt, men det skal bli verre.

Spillet går frem og tilbake, men på 72 minutter kommer Sarpsborg seg igjennom med nr. 29 Ilya Ponomarev og nr. 87 Mikko Lukkarila. Sistnevnte scorer.

Stillingen 2-4 og gjestene jubler hemningsløst. De føler å ha avansementet i lomma. Dette er «krise» for Ready.

Så skjer det en interessant endring i kampen.

På 74 minutter får Sarpingene en utvisning.

På 75 minutter får Sarpingene en ny utvisning.

På 78 minutter får Ready straffe, men keeper Eliasson redder. Imidlertid får Sarpingene enda en ny utvisning fordi det bobler over for den ellers sindige Emil Øby Olsen. Sarpingene har nå 3 mann på utvisningsbenken, men sosialt blir det jo. Må vi sette ut flere benker?

Ready tar timeout. Denne fordelen skal benyttes.

Vi styrer spillet og Sarpsborg forsvarer seg så heftig de kan. På drøyt 83 minutter kommer redusering fra Ready nr. 44 Ole Robin Kåsa som får ballen fra nr. 90 Fredrik Nordby. Herlig, herlig.

Stillingen nå 3-4 og Ready får blod på tann, mens Sarpingene får panikk og fristes til mer ureglementert spill. Pga. scoringen kommen en av de 3 Musketer inn på isen igjen.

Det hjelper Sarpsborg ingen ting så lenge nr. 22 Christer Lystad under et minutt etterpå sørger for å bli sendt ut på benken etter slag på skøyter. Han som ofte har så sterke synspunkter på dommeravgjørelser.

Fortsatt 3 mann fra Sarpsborg på utvisningsbenken. Selv om noen nå kommer tilbake avløses de av ny utvisning på nr. 81 Kim-Andre Karlsen. Slik at den benken stadig holdes varm.

Vi vedder på at speaker og sekretariat nå hadde hendene fulle med å holde styr på masse utvisninger og stadige spilleavbrudd med tillegg av tid på de ulike utvisningene. Godt vi har en profesjonell regnskapsfører i bua til å holde kontrollen.

Samtidig skal vi si at når man får flere utvisninger mot seg så kommer laget på hæla. Det gjør igjen at man kommer for sent inn i tacklinger og de blir ofte ureglementerte. Slikt blir det ofte selvforsterkende. Frustrasjon kan selvfølgelig også spille en rolle, men alt er ikke nødvendigvis ment like galt som det kan se ut – håper vi.

Personlig fikk vi en skyllebøtte fra en av Sarpsborgs spillere på onsdagens kamp i Sarpsborg hvor de synes Ready var ufine i tacklingene på slutten og bevisst forsøkte å skade Sarpsborg-spillerne! Med opptil 5 Sarpinger samtidig på benken i dag, 135 utvisningsminutter og et rødt kort – «Say no more».

Kampen kunne etter vårt syn også vært foruten grov og innblandende kjefting på dommeravgjørelser både fa banen og sidelinjen. Det lærte vi at man ikke skulle gjøre allerede den gang vi fulgte lag til «Knøttekamper». De samme reglene gjelder vel i Eliteserien? Det setter ikke noe godt eksempel synes vi. Temperaturen, nervøsiteten og engasjementet var som leseren skjønner ekstremt høy både på banen, sidelinjen og utvisningsbenken.

For på 90 og 92 minutter kommer to Sarpinger til inn på utvisningsbenken slik at de nå er 5 mann der samtidig. Det kan jeg ikke huske å ha sett før.

Nå blir det umulig å stå imot Readys overtall. Selv om gjestene prøver å trekke ut tiden blir det tillagt tid og ganske så kort tid før slutten av overtiden setter Readys nr. 6 Isac Jerner scoring

ved hjelp fra nr. 90 Fredrik Nordby.

Stillingen 4-4 og stemningen på Gressbanen kan ikke blir større.

Litt etter felles også Readys nr. 10 Gustav Eriksson i Sarpsborgs felt, men det blir ikke noe straffe av.

2. omgang avblåses.

Stillingen 4-4.

Ekstraomganger

Det skal nå spilles 2 ekstraomganger på 10 minutter hver med «sudden death» (første mål vinner) og deretter eventuelt straffekonkurranse.

Ready åpner bra i 1. ekstraomgang, men får en spiller utvist.

Sarpsborg er litt mer forsiktige inntil de får fullt lag.

Det er ulidelig spennende.

I 2. ekstraomgang får en av Sarpsborgs spillere sin 3. utvisning og dermed rødt kort og garderoben.

Det er en omgang fylt av spenning, men det kommer ingen avgjørelse.

Straffekonkurranse

Så skal het hele avgjøres på straffekonkurranse etter stillingen 4-4..

Det plukkes ut fem skyttere fra hvert lag som går frem og skyter annen hver en.

De øvrige skytterne er samlet i to grupper på midten og resten av laget på sidelinjen.

Ready 57 Kevin Sterner mot Sarpsborg 86 Ilya Sysoev . Kevin Sterner redder. 4-4

Sarpsborg 67 Robin Eliasson mot Ready 91 Felix Ljungberg. Ljungberg scorer. 5-4

Ready 57 Kevin Sterner mot Sarpsborg 87 Mikko Lukkarila. Kevin Sterner redder. 5-4

Sarpsborg 67 Robin Eliasson mot Ready 6 Isac Jerner. Jerner scorer. 6-4

Ready 57 Kevin Sterner mot Sarpsborg 29 Ilya Ponomarev. Ponomarev scorer. 6-5

Sarpsborg 67 Robin Eliasson mot Ready 90 Fredrik Nordby. Nordby scorer. 7-5

Ready 57 Kevin Sterner mot Sarpsborg 4 Lars Anton Olsson. Olsson scorer. 7-6

Sarpsborg 67 Robin Eliasson mot Ready 44 Ole Robin Kåsa. Eliasson redder. 7-6

Ready 57 Kevin Sterner mot Sarpsborg 64 Sigurd Strømnes. Sterner redder. 7-6

Ready trenger ikke å ta sin siste straffe og Gressbanen eksploderer i jubel.

For en kamp – for et lag – for en innsats.

.

Readys lag mot Sarpsborg

22 Christoffer Andersen-Gott (keeper)

57 Kevin Sterner (keeper)

Backer/Halfer:

5 Axel Wara Brekke

13 Simon Carlsson

15 Aksel Trygstad Lamanche

23 Adrian Carelius

28 Axel Johansson

91 Felix Ljungberg (K)

Midtbane:

11 Mathias Åstrøm

20 Lars Holmsen

44 Ole Robin Kåsa Kjellmann

66 Christoffer Carlstrøm

Angrep:

6 Isac Jerner

10 Gustav Eriksson

36 Stian Kavli

90 Fredrik Nordby

Støtteapparat: Håkon Andersen-Gott, Kjell Erikstad, Tom Bjerkely og Frode Wara. Trener Lars Christian «Boshi» Sveen, Sverre Horn jr. og Erik Andersson.

Konklusjon:

Dette er den mest spennende bandykamp jeg noensinne har sett.

To lag med full innsats og det var en veldig jevn kamp.

Ready klarte å snu kampen når de stod helt med rygget mot veggen og Sarpsborg trodde de hadde seieren i lomma. Det vitner om et Ready med vilje og innsats.

Vi hadde 14 corner mot Sarpsborg sine 9 cornere.

Vi hadde 10 utvisningsminutter mot Sarpsborg sine 135 utvisningsminutter.

Neste kamp i Sarpsborg blir krevende og fordrer både full innsats og smart innsats. Vi har kommet nærmere seier i Sarpsborg hver gang i sluttspillets kamper. Vi spiller i tillegg om NM-finale på den ene siden og «sommerferie» på den andre siden. Det siste er mest gøyalt.

Neste kamp:

5. Semifinale mot Sarpsborg går søndag 05.03.2023 kl. 17.00 i Sarpsborg.

Vinneren skal spille NM-finale.

Dette skal vi klare!

Kom og støtt «de blå».

Vel møtt.

Fra indre bane

Henning Madsen

Flere nyheter

Det innkalles til årsmøte i Ready Idrettsforeningen på klubbhuset i Stasjonsveien 24, 0773 Oslo den 03.…
Ready fotball arrangerer årsmøte onsdag 13.mars klokken 19:00 på klubbhuset. Dette er fotballavdelingens viktigste møte og…
21.-23. mars spiller spiller Norges A-landslag for damer 4-nasjoners i Göteborg. Kul er det at Readyspillerne…
Damelaget går videre til finale etter 2-0 i kamper mot Drammen, den første kampen endte 3-1…
NM Cup søndag 18.02.2024 kl. 16.00 Ready – Solberg på Gressbanen Ready «fightet» seg til semifinale…
NM Cup fredag 16.02.2024 kl. 19.00 Solbegr - Ready i Solbergælva Ellevill bandykamp i Solbergælva Etter…