13 mar 2023

Share:

Indre bane I Semi 5 Sarpsborg-Ready 3-4

NM 5. semifinale søndag 05.03.2023 kl. 17.00 Sarpsborg – Ready i Sarpsborg.

Det ble avgjort 11 sekunder før slutt.

Etter fredagens batalje på Gressbanen hvor temperaturen og engasjement stod i taket hadde Ready sikret seg en fornyet sjanse til NM-finale ved å ha utlignet til 2-2 i seire. Nå skulle det uomtvistelig avgjøres for begge lag. «Sommerferie» kontra NM finale. Det siste er alltid mer gøyalt.

Sarpsborg har ligget et lite hestehode foran totalt sett i semifinalekampene og hadde seieren «så og si i lomma» på fredag, men feilet på oppløpssiden og Ready holdt hodet kaldt og tok muligheten.

Det var en svært krevende oppgave som stod foran Ready. Vi har hatt 4 krevende kvartfinalekamper mot Solberg, mens Sarpsborg hadde tre (ifølge dem selv) enklere kamper mot nyopprykkede Røa. Deretter har vi hatt tette kamper mot Sarpsborg hver annen dag siden forrige lørdag. Ville vi ha kraftoverskudd nok til å slå dem på deres hjemmebane? Vi har til gode å vinne der denne sesongen. Banen er kortere og smalere enn vi er vant til. Liten tvil om at vi nå måtte spille på vårt beste nivå hittil i sesongen.

Man trengte ikke være psykolog for å se at ordet bekymringen stod skrevet i panna på deler av støtteapparatet. Selv om vi er hardbarkede entusiaster var vi mentalt forberedt på at dette ikke kunne gå, men vi hadde trua. Ellers kunne vi like gjerne vært hjemme.

Det var selvfølgelig mange lokale som hadde møtt opp, men også gledelig mange, mange fra Ready.

Det varmer og hjelper.

Det var litt sjenerende sidesol i starten av kampen, men ellers upåklagelige forhold i Sarpsborg.

Kveldens hoveddommer var Christian Førde og meddommere var Håkon Sletta og Knut Grothaug.

Kampen

1. omgang.

Det var nr. 57 Kevin Sterner som stod i mål for Ready og nr. 67 Robin Eliasson som stod i mål for Sarpsborg.

Ready går lovende ut. Det synes å være et litt annet Ready enn tidligere. Den smale Sarpsborgbanen krever en noe annen tilnærming enn på den brede Gressbanen. Ready får et lite initiativ, men Sarpsborg er alltid klare til å bryte. Det gjør de også på 6 minutter og får corner.

Corneren går i stanga hos Kevin Sterner i Readymålet og returen går i nettveggen. Sarpingene trodde det var mål og startet jubelen, men nei – for tidlig.

«Høyde, høyde, høyde» roper Sarpsborgs trener til sine disipler. Han vil ha dem høyere på banen slik at de kan blokkere Ready fra å komme ut av egen banehalvdel. Dette har de gjort med suksess i de siste kampene slik at Ready i lange perioder har slitt med å komme seg ut og frem. Likevel synes vi Sarpsborg virker litt tammere og mer forsiktige i dag enn ellers og Ready lar seg ikke lukke inne. Trener «Boshi» har nok funnet på noen grep tenker vi. Kanskje er Sarpsborg også opptatt av å unngå utvisninger eller er de preget av «stundens alvor»? Det er klart drømmen om «the double» ligger og vaker i bakhodet.

Det er gått 11 minutter og Readys nr. 90 Fredrik Nordby får ballen fra nr. 13 Simon Carlsson. Fredrik runder 3-4 Sarpsborgspillere på vei ned mot siden av Sarpsborgmålet og skyter fra ganske så skrå vinkel. Det synes nesten som for optimistisk, men ballen går som en kule inn i forbi Eliasson i Sarpe-målet.

Stillingen 0-1 og vi er i ledelsen på bortebane!!! Det var en nesestyver på hjemmepublikumet.

Bare to minutter senere har Ready ved nr. 6 Isac Jerner et frislag like utenfor Sarpsborgmålet. Ready har utvilsomt kommet tidligst og best i gang. Sarpsborg har ikke fått opp farten og treneren deres er ikke fornøyd med tempo.

På 24 minutter noterer vi at selv om spillet veksler frem og tilbake er Ready i føringen med forholdet 60-40?

På 25 minutter kommer fremspill fra Readys nr. 90 Fredrik Nordby til nr. 10 Gustav Eriksson og vi er så nære scoring at det gjør helt vondt.

På 30 minutter er vi på nytt farlige.

På 31 minutter får Sarpsborg corner. Den går fra nr. 4 Lars Anton Olsson til nr. 10 Mathias Nilsen som scorer. Svært etterlengtet scoring for hjemmepublikum.

Stillingen 1-1.

Fremover mot pause er det nok Sarpsborg som er mest på offensiven, men Ready kommer på kontringer og det skal ikke gjøres mange feil i Sarpsborgs forsvar før vi scorer. Vertene virker likevel litt preget i dag. Det er for øvrig ganske så stille både på banen og sidelinjen i dag. Hoveddommer Førde er også en myndig herre som det nytter lite å diskutere dommeravgjørelser med på banen.

Lagene går til pause på Stillingen 1-1.

2. omgang.

Begge lag har nok fått en solid dose med formaninger av sine trenere i pausen. I denne omgangen er det vinn eller forsvinn – ellers blir det «sommerferie». Gjør meg stolt!

På 48 minutter så det ut som om vi har ballen over linja i Sarpsborg sitt mål, men det mener ikke dommerne som stod betydelig nærmere.

På 49 minutter kommer nr. 29 Ilya Ponomarev igjennom og skyter, men Kevin slår til corner.

På corneren scorer Sarpsborgs nr. 87 Mikko Lukkarila med et skudd man bare blir misunnelig på.

Stillingen 2-1 og dette var viktig for Sarpsborg. Ville «piffen» gå ut av Ready nå?

Det gjorde den ikke! På 51 minutter får Readys nr. 6 Isac Jerner ballen fra nr. 66 Christoffer Carlstrøm. Isac går omtrent fra litt over midtbanen fremover men stoppes av en horde Sarpsborg- spillere og det virker håpløst. Isac kommer seg forunderlig nok delvis igjennom og skyter et distanseskudd i mål. «Dæven døtte» vi utligner.

Stillingen 2-2. Her er det fortsatt håp.

55 minutter og kampen har fått ny vitalitet. Nå kjempes det drabelig fra begge sider. Kun 30 minutter igjen av sesongen – for noen.

61 minutter og nr. 10 Gustav Eriksson snapper ballen fr Sarpsborg og sender til nr. 90 Fredrik Nordby som skyter fra skrått hold. MÅL! MÅL! MÅL! Vi er nok en gang i ledelsen.

Stillingen 2-3.

67 minutter og Sarpsborg får corner. Opplegg fra nr. 86 Ilya Sysoev til nr. 79 Artur Sysoev som scorer.

Stillingen 3-3. Hvorfor klarer de alltid dette og ikke vi. Sukk!

82 minutter og vi har fått 2 mann på benken ved 2 ulike hendelser. Ready er definitivt på hæla. Hvordan skal dette gå? Nå ser det veldig, veldig, veldig vanskelig ut.

Alle på stadion tenker nok at nå vinner første målet, men tiden tikker mot pause med slitsomme og uvisse ekstraomganger.

83 minutter og Sarpsborg har en av flere cornere. Skuddet går i tverrliggeren. Nå blir det snart mål mot oss og «sommerferie» om vi ikke kommer på offensiven.

Vi står imidlertid imot presset med et nødskrik og etter hvert kommer begge våre utviste spillere ut på banen igjen.

På slutten av omgangen er vi oppe ved Sarpsborgs mål og det er mye kaos – OG SÅ GÅR BALLEN OVER MÅLLINJEN. Tiden er 89 minutter og 49 sekunder. Det er nr. 6 Isac Jerner som scorer med assist fra Felix Ljungberg. Det er som en meteor har slått ned i Sarpsborg og spillerne fortviler, mens Ready jubler hemningsløst.

Nå er det 11 sekunder igjen og et tillegg på 1,5 minutter for en timeout. Sarpsborg presser på, men tiden er uhyre knapp. En situasjon hvor Readys keeper dyttes med ball inn i målet blåses av til utkast fra mål. Det blir ikke nok tid for å organisere noe godt lagangrep fra Sarpsborg sin side og Ready holder konsentrasjonen oppe.

Så blåser Førde av kampen.

Ready med spillere, støtteapparat og tilreisende supportere jubler ellevilt. Det er pingviner og klemmer til alle. Supporterne fikk jammen valuta for oppmøtet.

Stemningen i garderoben må kunne høres over halve Sarpsborg. Tom Bjerkely i støtteapparatet som hadde bursdag og fikk bursdagssang av laget. Dette var skikkelig trivelig.

For Sarpsborg er begrepet nedtur et uhyre diplomatisk uttrykk for hva de nå føler. De var veldig, veldig nære, men så gikk det utrolig nok «stang ut». Vi takker for noen utrolig spennende bandykamper og ser frem til nye mannjevninger neste sesong mot årets serievinner.

Readys lag mot Sarpsborg

22 Christoffer Andersen-Gott (keeper)

57 Kevin Sterner (keeper)

Backer/Halfer:

5 Axel Wara Brekke

13 Simon Carlsson

15 Aksel Trygstad Lamanche

23 Adrian Carelius

28 Axel Johansson

91 Felix Ljungberg (K)

Midtbane:

11 Mathias Åstrøm

20 Lars Holmsen

44 Ole Robin Kåsa Kjellmann

66 Christoffer Carlstrøm

Angrep:

6 Isac Jerner

10 Gustav Eriksson

36 Stian Kavli

90 Fredrik Nordby

Støtteapparat: Håkon Andersen-Gott, Kjell Erikstad, Tom Bjerkely og Frode Wara. Trener Lars Christian «Boshi» Sveen, Sverre Horn jr. og Erik Andersson.

Konklusjon:

Vi klarte å hale dette i land med en veritabel laginnsats i alle ledd selv om det så tilsvarende stygt ut på slutten – som på fredag.

Fy flate – score på 89 minutter og 49 sekunder og at vi klarte å holde målet rent de siste 10 minuttene når det stormet som verst. Sarpsborg hadde 9 cornere mot vår ene i 2. omgang.

Nå skal vi bare lade opp og kose oss frem til finalen mot Stabæk. Vi spiller helt uten press – det har Stabæk – men vi spiller slett ikke uten ambisjoner.

NM Finaler:

Finale junior: Ready – Høvik/Hauger torsdag 09.03.2023 kl. 20.00 på Gressbanen.

Finale damer: Stabæk – Ready fredag 10.03.2023 kl. 19.00 i Bærum Idrettspark.

Finale herrer: Ready – Stabæk lørdag 11.03.2023 kl. 18.00 i Bærum Idrettspark.

Dette skal vi klare!

Kom og støtt «de blå».

Vel møtt.

Fra indre bane

Henning Madsen

Flere nyheter

Seriekamp onsdag 29.11.2022 kl. 19.00 Stabæk - Ready på Stabækbanen (Plassen) Forrykende bandykamp på Stabækbanen, men…
Innfor årtes sesong har Ole Robin Kåsa Kjellmann og Axel Wara Brekke tatt over styringen for…
Endelig er Ready Fotball ute med sin egen julekalender! Ready Fotball er en stor fotballklubb som…
Seriekamp søndag 26.11.2022 kl. 18.00 Ready – Mjøndalen på Gressbanen Oppløftende spill og resultat av Ready…
Seriekamp onsdag 22.11.2022 kl. 19.00 Røa - Ready på Bogstad Kunstisbane Ready måtte avgi poeng mot…
Dessverre ingen Hening Madsen på plass, men en solid seier hvor forsvaret virkelig satt som en…