30 nov 2023

Share:

Indre Bane I Stabaek-Ready 3-5

Seriekamp onsdag 29.11.2022 kl. 19.00 Stabæk – Ready på Stabækbanen (Plassen)

Forrykende bandykamp på Stabækbanen, men hvem trakk det lengste strået?

Det har løsnet liksom litt for Ready i siste kampen mot Mjøndalen. Første omgangen hvor alle målene våre rant inn var etter vårt syn ikke den beste fordi vi syntes begge lag hevet seg betraktelig i andre omgang som ble kjempebra.

Nå ventet «syretesten» med bortekamp på Stabækbanen. Stabæk ble sendt hjem med halen mellom bena etter 0-5 tap i Drammen. Stabæk som litt overbærende skrev på facebook at Drammen hadde fått styrket laget sitt i år og nok ville selge seg dyrt. Sluttbildet fra kampen med et Stabæklag som hang med hodet kunne vært prototypen på et Munchmaleri med tittelen «Nederlaget».

Før vår kamp skriver klubben på facebooksiden at; «Det dyktige Laget fra bunn av Holmenkollen glemmer sikkert ikke søndag 11. mars i år. Ready ledet 3-0 i NM- finalen mot Stabæk og selv de største Stabæk patrioter så mørkt på situasjonen, men så snudde Stabæk kampen og vant 5-4.

Årets NM pokal og Kongepokal står utstilt i klubbhuset på Plassen».

Jo takk – vi husker det, bare spør f.eks. Readys nr. 10, men det skal alltid spilles først.

Samtidig kan vi minne om NM-finalen på Frogner Stadion 2015 hvor det ble påstått man hadde «skrudd av kjølingen» slik at Stabækspillerne ikke fikk den raske isen de var vant til. Det ble jo suksess for Ready som mestrer alle forhold. Vi leser jo også i avisen at fotballklubben Start gjorde noe tilsvarende i forrige uke ved ikke å slå på varmen til banedekket til kvalifiseringskamp – det ble som kjent ikke samme suksess og fortsatt trøstesløs tilværelse i OBOS-ligaen.

Så skal vi også innrømme at vi er oppfostret i en familie hvor min far var Stabæk-entusiast på sin hals. Oppvokst i Festningsveien ved Jarmyra med friidrett og bandy i Stabæk. Den gang de laget bandykølle på sløyden og spilte bandy om kvelden på Tjernsrudtjernet ved Jarmyra omgitt av brennende stearinlys. «Det var fordi det elektriske lyset jo ikke var oppfunnet ennå som vi barna syrlig kommenterte». Senere når andre verdenskrig kom til Norge ble disse Stabækguttene aktive i motstandsarbeidet og dannet et ubrytelig bånd som varte livet ut. Vi er nok derfor litt «softe» og arvelig belastet når det gjelder klubben i nærheten av «tettstedet Bekkestua».

Ready stilte sitt beste lag og kveldens dommere var Mats Eriksson (hoveddommer), Dimitri Chursin og Simen Austad. Stabæk har gjennomgått et slags generasjonsskifte og ute er sentrale spillere som bl.a. brødrene Randsborg, Magnus Høgevold og Jan Olav Løyning. Imidlertid kommer nye dyktige talenter til som får bedre plass.

Noen minusgrader betød gode bandyforhold, men det kom snø utover i kampen.

Kampen

1. omgang.

I mål står nr. 1 Markus Thommessen for Ready og nr. 1 Marius Lerø for Stabæk.

Det er fullfart fra start. Stabæk er gjenkjennelige og kommer fryktelig fort fra midtbanen ned mot Readys målfelt når de får sjansen med gode avsluttere. Ready må derfor være svært påpasselige og bryte ballen så tidlig som mulig. Egne feil straffer seg fort mot Stabæk.

Allerede etter 6 minutter får Ready corner. Med opplegg fra nr. 13 Simon Carlsson er det nr. 44 Ole Robin Kåsa Kjellmann som kan kline ballen gjennom Stabækmuren. For en start for Ready.

Stillingen 0-1.

Så er det aktiv kjemping fra begge lag en stund og vi føler Ready sliter med å komme til scoringssjanser. Stabæk er derimot aktive som få. Etter 22 minutter kommer de frem og ballen triller forbi åpent Readymål bak ryggen til keeper Thommessen.

Bare tre minutter senere kommer det Stabækinnspill i stolpen på Readymålet. Begge episodene var så nære Stabæk-scoring som det overhodet kan få blitt.

På 31 minutter legges vi ned i Stabækfeltet (vi tror det var nr. 9 Adrian Johansson), men den andre Eriksson med dommerdrakt bare vinker spillet videre. Vi er ikke like fornøyde med det.

Minuttet etter er imidlertid nr. 10 Gustav Eriksson igjennom (etter assist fra nr. 44 Ole Robin Kåsa Kjellmann) med en hærskare krigerske Stabækspillere i hælene og scorer sikkert. Hvordan i all verden klarer Gustav å få den ballen ned? Herre min hatt!

Stillingen 0-2. «What a start».

Det drar seg mot pause. Nå gjelder det å holde konsentrasjonen oppe for Stabæk spiller på som bare det.

På 39 minutter er det en misforståelse i tilbakespill hos Ready og ballen går til corner.

Den corneren dunker nr. 9 Nikolai Rustad Jensen i mål over hodet på Readyspillerne som bare hører suset av ballen.

Stillingen 1-2.

På 43 minutter er det en situasjon ned ved Readys mål og det dømmes straffe til fordel for Stabæk.

Straffen setter nr. 9 Nikolai Rustad Jensen på nytt kanonsikkert i mål. Noen årganger blir bare bedre og bedre med tiden.

Stillingen 2-2.

Så blir det pause.

Konklusjon etter omgangen er at Ready har matchet Stabæk bra, men Ready også tidvis vært ganske heldige en del ganger. Det har ligget Stabækscoringer i luften, men vi trodde Ready hadde «ridd stormen av» inntil slutten av omgangen. To utligninger 4 minutter – så fort går det. Ikke minst skyldes det Nikolai Jensen som spilte glimrende foran og Jesper Tho som dirigerte bak. Dyktige løpere som f.eks. Mofjell, Remo, Fremstad og Hole var konstant farlige.

Alt i alt var pauseresultatet etter vårt syn et greit resultat for begge lag omgangen sett under ett.

Nå gjelder det for trenere og spillere å benytte pausen godt for det andre laget «sliper sikkert knivene».

2. omgang.

Nå kommer snøværet. Det snør digre filler som legger seg på banen, men det er heldigvis lett snø.

Ready kommer godt i gang etter pausen. Allerede etter 50 minutter har vi ballen bak Lerø i Stabækmålet, men dommerne insisterer på off-side.

To minutter senere er det en insident foran Readymålet. Hoveddommer og assistentdommer diskuterer i flere minutter og det endrer utvisning av Readys nr. 4 Oskar Bremler for voldsom tackling. Heldigvis ingen straffe.

På 55 minutter mener jeg Reaady har ballen inne bak Lerø i Stabækmålet, men vi krediteres ikke scoring.

På 60 minutter fortsatt ny hendelse og dommerdiskusjoner.

Endelig på 62 minutter kommer Ready igjennom etter forarbeid av nr. 11 Mathias Åstrøm med pasning til nr. 10 Gustav Eriksson som setter ballen i Stabæk-målet. Ready igjen i ledelsen.

Stillingen 2-3.

På 65 minutter synes vi piffen er gått litt ut av Stabæk? Sliter de litt med snøen på isen? Tydeligvis ikke altfor mye. På 73 minutter utligner nr. 4 Christopher Flaaten etter assist fra Markus Fremstad. Dette blir slitsomt for oss som ser på.

Stillingen 3-3.

På slutten av 79 minutter har Stabæk et voldsomt press på Readymålet med en «kanonade» av skudd, men Ready står mirakuløst av situasjonen.

På 83 minutter kjemper vi oss til et frislag ved nr. 11 Mathias Åstrøm. I det påfølgende er det nr. 9 Adrian Johansson som setter ballen i Stabækburet. Vi er i ledelsen igjen!!

Stillingen 3-4.

Stabæk kjemper nå vilt for utligning og deretter seier. Det er fortsatt tilstrekkelig tid igjen. Bjørn Buskqvist på trenerbenken kauker at han vil ha ballen inn foran Readymålet. Absolutt en god ide og vi er ganske så nervøse. Nå må vi holde konsentrasjonen og trykket på topp.

På 88 minutter kommer langt utkast fra Thommessen i Readymålet til nr. 10 Gustav Eriksson som er igjennom og setter «spikeren i kista» ved å score. Hattrick, Wow!

Stillingen 3-5.

Deretter ebber kampen ut og vi har klart det igjen. Ready trakk det lengste strået i en forrykende og tett match som kunne gått flere veier. Takket være helhjertet innsats fra hele laget, trener og støtteapparat kunne Readyfansen juble og få «pingvinen» fra laget.

Readys lag mot Mjøndalen

1 Markus Thommessen (keeper)

22 Christoffer Andersen-Gott (keeper)

Backer:

4 Oskar Bremler

5 Axel Wara Brekke

13 Simon Carlsson

15 Aksel Trygstad

23 Vilhelm Gørrissen

28 Axel Johansson (K)

Midtbane:

6 Isac Jerner

11 Mathias Åstrøm

44 Ole Robin Kåsa Kjellmann

80 Martin Dregler

91 Felix Ljungberg

Angrep:

8 Aleksander Peachey Lane Davis

9 Adrian Johansson

10 Gustav Eriksson

Støtteapparat: Håkon Andersen-Gott, Tom Bjerkely og Frode Wara. Trener Sverre Horn og Mads Marius Andreassen.

Konklusjon:

En «rysare» som viste at Ready nå begynner å komme i god, gammel og gjenkjennelig form. Uansett – vi vil påstå at det nok var en større påkjenning å se på matchen enn å spille!

Mange spillere har hevet seg og spiller med større autoritet. Det er svært gledelig å se.

Takk til Stabæk – for litt av en bandykamp. Det ble en fin revansj for oss. Hvor var det denne pokalen dere snakket om stod?

Nå får laget en ukes pause til bortekamp i Sarpsborg. Med forrige sesongs to siste høydramatiske NM-kamper mot Sarpsborg i minne er det bare å knipe skinkene sammen å ta turen ned til «Blå og Stolt» i Sarpsborg å vise at det ikke var noen tilfeldighet.

Neste kamp:

Mot Sarpsborg onsdag 06.12.2023 kl. 19.00 i Sarpsborg.

Vel møtt og støtt laget. Kan det bli en fin reprise av NM-semifinalen? Ingen ting er mer gøy enn å slå Sarpsborg på deres egen hjemmebane.

Fra indre bane

Henning Madsen

Flere nyheter

Det innkalles til årsmøte i Ready Idrettsforeningen på klubbhuset i Stasjonsveien 24, 0773 Oslo den 03.…
Ready fotball arrangerer årsmøte onsdag 13.mars klokken 19:00 på klubbhuset. Dette er fotballavdelingens viktigste møte og…
21.-23. mars spiller spiller Norges A-landslag for damer 4-nasjoners i Göteborg. Kul er det at Readyspillerne…
Damelaget går videre til finale etter 2-0 i kamper mot Drammen, den første kampen endte 3-1…
NM Cup søndag 18.02.2024 kl. 16.00 Ready – Solberg på Gressbanen Ready «fightet» seg til semifinale…
NM Cup fredag 16.02.2024 kl. 19.00 Solbegr - Ready i Solbergælva Ellevill bandykamp i Solbergælva Etter…