06 feb 2023

Share:

Gutter 2009 vinner av LUX Invitational Cup!

Vi gratulerer gutter 2009 som vinnere av LUX Invitational Cup og det med finaleseier over naboklubb Heming! Les hovedtrener Hamoon Podina sitt referat her:

Klokken 19.50 på en fredag ankom en spent og forventningsfull gjeng med 19 gutter togstasjonen i Kristinehamn. Etter å ha sett frem til denne helgen i flere måneder var de endelig på plass og klare for kamp. Ti på ti av avspark i første gruppespillskamp mot svenske Rönninge Salem, ti magiske minutter senere sto det 5-0 til laget fra Vestre-Aker. Det ble en pangstart på turneringen med 6-0 seier i første kamp og Kristian Skandsen ble kåret til banens beste i sin tredje kamp siden mai 2022. I neste kamp sto en litt mer kjent motstander i Oppsal Hvit. Det ble en jevn og tøff kamp som vi til slutt klarer å ro i land og vinner 2-1 mot laget fra østkanten. Etter å ha flydd høyt fikk gutta seg en ordentlig trøkk og bakkekontakten var gjenopprettet. Vår keeper Marcus Pereira fikk med seg bestemannsprisen og var eneste som kunne gå i garderoben med hodet hevet – selv om det ble seier. A-sluttspillet var sikret og det var duket for en ren gruppefinale mellom Ready og Vasalunds IF. Der vi manglet innsats og kvalitet mot Oppsal, var innsatsen der i denne kampen. Det holdt dessverre ikke med god innsats da det fortsatt lugget litt hos våre spillere og kampen endte fortjent 0-2 til det svenske laget.

To timer senere var det klart for kvartfinale mot det svenske akademiet IF Brommapojkarna. Ready var tilbake på sitt aller, aller beste og fikk enorm start med 2 kjappe mål på de 4 første minuttene. Svenskene ga oss god kamp, men gutta holder dem unna og vinner til slutt 3-2 mot det sterke svenske laget! Oscar Lindqvist ble fredag tatt ut til kretslagssamling og nå kåret til banens beste i kvartfinalen. De to semifinalene var dominert av de norske lagene: Nordstrand – Ready på en side, Oppsal-Hvit – Heming på den andre siden.

Vi spilte treningskamp mot vår semifinale-motstander nøyaktig to uker før cupen, en kamp som endte 4-2 til Nordstrand. Samtlige spillere var revansjesugne og klar til kamp mot fjorårets seriemester. En tøff, hard og intensiv kamp mot en veldig god motstander endte 1-0 til Ready etter en praktscoring av Mateo Aguilera-Kohn – som også ble kåret til banens beste spiller. En annen Readygutt som skal ha skryt etter kampen er høyreback Andreas Willassen som spiller en helt enorm kamp på siden, både offensivt og defensivt. Samtlige spillere skal ha honnør etter kampen for innsatsen.

I finalen møter vi ingen andre enn naboklubben Heming, som slo ut Oppsal etter straffesparkkonkurranse. Finalen skiller seg fra resten av turneringen da det er 2×25 min og ikke 1×35 min som det har vært i resten av turneringen. Vi starter kampen litt forsiktig og tar ikke stor risiko, dermed skaper vi også lite sjanser og Heming har full kontroll hele omgangen, og en helt fantastisk Heming-scoring senere går vi til pause liggende under 1-0. Vi gjør endringer på laget i pausen og får gutta til å stå høyere, være aggressive og ta litt mer risiko, dette fører til at vi får utlikningen 10 min inn i andre omgang ved Felix Skarsgård etter en utsøkt pasning fra Jakob Søreide. Kampbildet endrer seg totalt og gutta får mer og mer troen på at dette skal gå veien. Resten av omgangen er relativt rolig og begge lags trenere begynner å tenke på straffesparkkonkurranse, men det gjør ikke Readyspillerne! Med fire minutter igjen på klokken blir spiss Petter de Besche spilt igjennom av Nico Burkhalter, keeper varter opp med en mesterlig redning, men dessverre for hans del og heldigvis får vår del får vårt nyeste tilskudd Marcus Alfredsen en enkel oppgave med å løpe inn returen. 2-1 til Ready! De siste minuttene er nervøse og intensive, men Readygutta holder Heming unna og tar dermed seieren i årets LUX Invitational.

Stor takk til arrangørene for en godt gjennomført turnering, takk til alle lags spillere og trenere for alle kamper og vi ønsker dem lykke til videre i sesongen!

– Hovedtrener Hamoon Podina

Flere nyheter

I år som i fjor deltar Ready i Skärås Cup i Västerås i månedsskiftet september/oktober. Ready…
I helgen deltok 2011-årgangen med tre lag i Stjerne Cup som arrangeres i Hamar som i…
Det var duket for et ekte lokalderby og toppoppgjør i 4. divisjon Menn avdeling 1 tirsdag…
Styret er glade for å fortelle at både Felix Ljungberg og Gustav Eriksson fortsetter i sine stillinger…
Vi er stolt over å ha hele 4 landslagsutøverer representert i Skiforbundets alpinlandslag for 2023-2024 sesongen.…
Råskinnet 2023 gikk av stabelen 29. april 2023 i fint vårlig vær. Det var 709 som…