Ready Alpin Treningsgrupper 2023/24

Ready Alpin tilbyr treningsgrupper for alle – fra 5 år (siste år i barnehage) til senior/veteran. Vi har tilbud for de som ønsker konkurransefrie opplegg til de som ønsker å satse og ha alpint som sin hovedidrett.

Vi tilbyr skitrening om vinteren og barmarkstrening utenfor skisesongen. Skitreningen foregår primært i Oslo Vinterpark, mens barmak foregår på Readyhuset, i Holmekollanlegget eller andre egnede steder utendørs eller på skoler i nærmiljøet.

I tillegg tilbyr vi et rikholdig samlingsprogram for alle grupper i forskjellige anlegg i Norge. Treningsavgift for samlinger kommer i tillegg til treningsavgift for den enkelte treningsgruppe. 

Treningsopplegget for den enkelte gruppe er tilpasset alder og forventet ferdighetsnivå, men det vil også være stor grad av individuell tilpasning. Vårt mål er at den enkelte løper skal få mulighet til å utvikle seg som alpinist ut fra egne ambisjoner og forutsetninger.

For informasjon om treningsgruppene ligger i boksene under.

Les mer

Ready U16 (2008/2009)

U16 trene og konkurrere i alle grener. Måle grunnteknikk opp mot ønsket effekt. Analyse og problemløsning. Mer informasjon om treningstilbud og innhold for U16 kommer snart…

Ler Mer

Ready U14 (2010/2011)

Vi fortsetter utviklingen av grunnteknikk i alle variasjoner i sving og fart, linjevalg og taktikk. Det legges vekt på å trene og konkurrere så bredt som mulig. Allsidighet er fremdeles et hovedmål.

Ler Mer

Ready U12 (2012/2013)

I U12 søker vi å videreføre skiteknikk i alle situasjoner og på forskjellig underlag og terreng. Det blir mer fartstrening (Super-G) og vi begynner så vidt å prøve oss på slalåm med langstaur. 

Treningstilbudet øker til tre økter i uken på vinteren og det tilbys flere samlingsdøgn.

Treningstider:

Alpint: 

Mandag 17:30-19:30
Onsdag 17:00-19:00
Torsdag 17:30-19:30

Barmark høst:

Mandag 18.00-19.30
Onsdag 17.00-18.30 

Ler Mer

Ready U10 (2014/2015)

U10 er en naturlig vei å gå etter å ha deltatt på U8, men det er ingen forutsetning for å delta. Det er aldri noe krav til ferdighetsnivå for å starte med alpin i Ready. Som U10 løper vil du oppleve at det fokuseres på å videreføre «carvingteknikken» og det vil legges vekt på videreutvikling av tekniske ferdigheter rettet mot storslalåm løypekjøring. Du vil også få muligheten til å bli introdusert til fartstrening i lettere terreng. Mange ønsker også å begynne å kjøre renn, men dette er selvfølgelig helt valgfritt.

Ler Mer

Ready U8 (2016/2017/2018)

U8 er gruppen for de yngste, og passer for barn fra siste året i barnehagen og til og med 2. klasse på skolen. Fokus er på utvikling av grunnleggende skiteknikk og mye lek og moro i hele skianlegget. 

I år har vi splittet opp vintertreningen (skitreningen) i to grupper, hhv. «Racing» og «Basic». Barmarkstreningene er felles.

Grunnen til oppsplitting av vintertreningen er at barnet skal få muligheten til å tilnærme seg alpinsporten ut fra egne forutsetninger og motivasjon. U8 Racing vil fokusere på grunnleggende teknikk for løype/portkjøring, mens U8 Basic vil ha hovedvekt på frikjøring og basis skiferdigheter. Her er det bare å prøve seg frem og finne den gruppen som passer best for den enkelte, evt. en kombinasjon av dem. Bare snakk med trenerene underveis så ordner alt seg.

Barnet må kunne stå på ski uten hjelp og kunne ta koppheis selv.

Ler Mer

Ready ParaAlpin

Ready ParaAlpin tilbyr trening for syns- og bevegelseshemmede. Vi har trening for alle, helt fra dem som ønsker å prøve seg i alpinbakken for første gang, til dem som vil satse innenfor sporten.

Ready Alpin har ett stort ønske om å integrere ParaAlpin i klubben. Vi ser på det som en styrke at det nå er en stor klubb som holder i dette prosjektet og at dette kun vil gi fordeler til våre medlemmer. Våre Para medlemmer vil ha muligheten til å trene med de funksjonsfriske og jevngamle hvis dette er ønskelig. De vil naturligvis ha muligheten å være med på samlinger, stille på klubbrenn og andre sosiale sammenkomster vi har i klubben.

Vi ønsker at parautøvere skal få mulighet til å utvikle sine skiferdigheter ut i fra sine personlige forutsetninger. Det skal være like naturlig for syns- og bevegelseshemmede å velge alpinaktivitet som for funksjonsfriske. Med dette ønsker klubben å gi utøverne mulighet til å delta på skidager i regi av skolen samt ski med venner og familie.

 https://readyalpin.mailchimpsites.com/ready-paraalpin

Ler Mer