15 jan 2024

Share:

Indre bane I Mjøndalen-Ready 3-5

Seriekamp søndag 14.01.2024 kl. 16.00 Mjøndalen – Ready på Vassenga.

Ready sikret 2 viktige poeng mot MIF

Etter to poeng mot Røa hjemme skulle vi nå videre i bortekamp mot Mjøndalen. MIF har de siste årene slitt litt med å komme blant topp 4, men er alltid blant topp 8 og deltagelse i NM-cupen.

I kampen før dagens hadde MIF spilt mot Stabæk hjemme. Bekkestua-laget ble sendt hjem med 6-5 tap i bagasjen. Ergo var MIF fra 3050 så absolutt i kampmodus før kveldens oppgjør.

Spesielt bør Ready i denne kampen være oppmerksom på MIF sine dyktige «utlendinger» nr. Alexander Serov (tidl. Høvik), nr. 16 Andrej Anufrienko og nr. 88 Nikita Vechchagin. Sistnevnte har en toppfart på skøyter få kan matche.

Dessverre satte sykdom hos referenten en stopper for oppmøte på Vassenga så vi forsøkte nettoverføring. Det gikk bra i en omgang.

Kveldens hoveddommer var Mats Eriksson med assistentdommere Simen Austad og Knut Grothaug. Takk til dere.

Det hadde snødd, men banemannskapene håndtert håndtert dette. Det var imidlertid opphold når kampen startet.

Kampen

1. omgang.

For Ready stod nr. 22 Christoffer Andersen-Gott i mål og for MIF nr. 1 Kevin Holm Lauritzen.

Ready går offensivt og høyt ut. Før MIF får summet seg har Ready 4 mann oppe ved målet og oppnår corner i første angrep, men den ble det ikke noe av. Ready både vil og kan, men etter hvert rir MIF den første stormen av. Vi liker et offensivt Readylag.

Etter hvert får MIF også tak og spill på ballen. Etter 6 minutter får MIF en corner. Opplegger nr. 21 Eirik Aaslid finner nr. 10 Alexander Serov som klinker ballen opp i nett-taket. Supertreff.

Stillingen 1-0.

Ready må bare fortsette videre med krum hals og etter 11 minutter har vi et meget godt angrep mot MIF-målet. Innspillet til en fremadstormende nr. 10 Gustav Eriksson som blir stoppet/tacklet av en fremrusende MIF-keeper. Gustav Eriksson (ikke hoveddommer Eriksson) gjør, grunnet tacklingen, en salto gjennom målfeltet og havner på siden. Hoveddommer Eriksson belønner hele stuntet med straffe mot MIF. Readys nr. 91 Felix Ljungberg eksekverer straffen sikkert i mål.

Stillingen 1-1.

Etter hvert kommer kampen mer i normalt gjenge. Vi kan til og med høre Boshi sine beskjeder fra banen på nettet. Her bør ingen være i tvil om hva de skal gjøre.

På 18 minutter kommer det et tilbakespill hos Ready som nesten endrer i selvmål. Det skulle tatt seg ut!

Etter 21minutter får MIFs nr. 88 Veshchagin ballen og setter fart oppover på Readys halvdel med Felix Ljungberg i helene. Selv om Veshchagin også skal ha med seg ballen er han så rask at Felix ikke ta innpå en centimeter. Langskudd, men Totte i Readymålet holder.

I perioden 15-25 minutter synes vi det totalt sett er Ready som styrer kampen. Vi bruker god tid med ballen på egen halvdel for å bygge opp spillet og gjerne vente til vi får MIFs angripere så langt fremme at vi kan legge dem bak oss når vi setter fart fremover.

MIF bruker betydelige kortere tid på egen halvdel og satser mye på å løfte ballen inn på Readys halvdel hvor raske MIF-løpere går og venter.

Når halvtimen nærmer seg synes MIF å våkne mer til liv. På 34 minutter er MIF kommet på Ready sin halvdel. MIFs nr. 88 Veshchagin ser en forsvarsåpning på Readykeepers høyre side og setter fart. Før noen får sukk for seg er han fremme og setter ballen sikkert i mål bak Readykeeper.

Stillingen 2-1.

Ready jager nå utligning før pause.

På 44 minutter kommer en høy pasning foran MIF sitt mål som Readys nr. 10 Gustav Eriksson demper og det er like ved scoring.

Minuttet etter kommer ny langball inn i MIF-feltet som får klarert ballen ut, men den lempes inn igjen. Da kommer Readys «spiderman» nr. 44 Ole Robin Kjellmann Kåsa nærmest svevende inn og tar ballen på hel volley og dunker den inn i mål før MIF-keeper får snappet den. Det var en kjempeviktig scoring for Ready.

Stillingen 2-2.

Lagene går til pause og resultatet 2-2 gjenspeiler greit nok spill og sjanser.

2. omgang.

Nå er snøværet kommet til Vassenga. Kamera på Vassenga har fått tekniske problemer og overføring avsluttes.

Det siste vi hører imidlertid at Readys nr. 66 Christoffer Carlstrøm under minuttet etter avslag sender Ready i ledelsen. Kommentatorene lurte faktisk på om MIF-keeperen så skuddet komme i det tette snøværet.

Stillingen 2-3.

Bare 3 minutter senere kan vi registrere at Readys nr. 10 Gustav Eriksson med assist fra nr. 6 Isac Jerner øker Readys ledelse.

Stillingen 2-4.

På 8 minutter reduserer MIG ved nr. 21 Eirik Aaslid.

Stillingen 3-4.

Deretter kjempes det tydeligvis i snøværet og vi er fortalt at omgangen deles i to med litt måking for å gjøre det nogenlunde spillbart.

Helt mot slutten av kampen setter Ready spikeren i kampen gjennom mål fra Readys nr. Adrian Johansson med assist fra nr. 11 Mathias Åstrøm.

Stillingen 3-5.

Readys lag mot MIF

1 Markus Thommessen (keeper)

22 Christoffer Andersen-Gott (keeper)

Backer:

4 Oskar Bremler

5 Axel Wara Brekke

13 Simon Carlsson

15 Aksel Trygstad

28 Axel Johansson (K)

Midtbane:

11 Mathias Åstrøm

44 Ole Robin Kåsa Kjellmann

66 Christoffer Carlstrøm

80 Martin Dregler

91 Felix Ljungberg

Angrep:

6 Isac Jerner

9 Adrian Johansson

10 Gustav Eriksson

36 Åsmund Sand-Larsen

Støtteapparat: Kjell Erikstad og Håkon Andersen-Gott. Trener Lars Christian «Boshi» Sveen, Sverre Horn og Mads Marius Andreassen.

Konklusjon:

En veldig viktig seier og poeng. Laget snublet heller ikke under vanskelige forhold i 2. omgang hvor det er viktig å «ville mest». Det er bare å gratulere. De seks siste kamper er bare seiere og uavgjort – ingen tap.

Nå venter en pause frem til onsdag 24.01.2024 kl. 19.00 hvor Stabæk kommer på besøk. Her får vi god tid til forberedelser og det trenger sikkert også Stabæk som måtte svelge 0-5 tap mot Drammen på hjemmebane. De kommer nok til å være særdeles sultne på Gressbanen for å gjenreise prestisjen. Dette kan bli en skikkelig stilig kamp hvor ingen av lagene sparer på noe!!!

Neste kamp:

Mot Stabæk onsdag 24.01.2024 kl. 19.00 på Gressbanen.

Vel møtt og støtt laget.

Fra indre bane Henning Madsen

Flere nyheter

Det innkalles til årsmøte i Ready Idrettsforeningen på klubbhuset i Stasjonsveien 24, 0773 Oslo den 03.…
Ready fotball arrangerer årsmøte onsdag 13.mars klokken 19:00 på klubbhuset. Dette er fotballavdelingens viktigste møte og…
21.-23. mars spiller spiller Norges A-landslag for damer 4-nasjoners i Göteborg. Kul er det at Readyspillerne…
Damelaget går videre til finale etter 2-0 i kamper mot Drammen, den første kampen endte 3-1…
NM Cup søndag 18.02.2024 kl. 16.00 Ready – Solberg på Gressbanen Ready «fightet» seg til semifinale…
NM Cup fredag 16.02.2024 kl. 19.00 Solbegr - Ready i Solbergælva Ellevill bandykamp i Solbergælva Etter…