11 jan 2024

Share:

Indre bane I Ready-Røa 4-3

Seriekamp onsdag 10.01.2024 kl. 19.00 Reaady – Røa på Gressbanen

Ready gjorde jobben og sikret 2 poeng

Etter uavgjort og poengdeling i Drammen for en uke siden skulle vi ut i mannjevning mot Solberg borte på søndag. Sprengkulde gjorde at den kampen ble utsatt til onsdag 31.01.2024 kl. 19.00. Vi var oppriktig glade for å slippe overværelsen av en kamp i minimum minus 20 og kald fuktig trekk fra Solbergælva som vel hadde vært en bortimot «nær døden» opplevelse.

Nå ventet hjemmekamp på Gressbanen mot Røa. I forrige kamp mot Røa lenge før jul ble vi sendt hjem med uavgjort. Det forklares med at vi ikke var innspilt, enkelte nøkkelspillere ute etc. Noe av forklaringen var også at vi gikk mentalt i garderoben før kampen var slutt. Det gjorde ikke hjemmelaget og sikret seg derfor poeng. Røa har aldri vært noen utfordring for Ready på seniornivå så lenge jeg kan huske, men «det var før og itte nå» som Prøysen sa. Tidligere Readytrener Patrik Heed har etablert et ungt, dyktig og sultent lag som har spilt med bravur gjennom seriens kamper. Selv om poengfangsten har blitt litt laber har det vært mange jevne oppgjør og det bør mange merke seg til neste sesong. Da blir det enda tøffere å møte Røa. «Mens de andre stagnerer har vi kontinuerlig fremgang og vekst» sier de lokale med aller mest tro på Røa.

Det var derfor med betydelig alvor Ready stilte i kveldens kamp med sitt «beste Mannskap» både på banen og utenfor banen. Nr. 11 Mathias Åstrøm var tilbake etter skulderskade og nr. 8 Elias Løvstedt er også som kjent tilbake etter jul og kjeveskade fra seriens første kamp. Utenfor banen var Lars Christian «Boshi» Sveen tilbake på plass i trenerteamet.

Kampen

1. omgang.

For Ready stod nr. 22 Christoffer Andersen-Gott i mål og for Røa nr. 1 og tidligere Readykeeper Alexander Tryggestad.

Begge lag går offensivt ut i veldig bra tempo.

Etter hvert synes vi Ready får et slags tak på kampen med godt spill på egen banehalvdel. På Røas side er vi raskt på med flere mann på ballfører og det stresser klart Røa. Gjestene er imidlertid raskt på med hurtige og driblesterke spillere mot Readys mål når sjansen byr seg. Her må vi være våkne og passe på for dette går fort.

På rundt 20 minutter føler vi Ready styrer kampen og venter på første scoring og det ble snart innfridd, men ikke helt slik vi hadde håpet på. Bare to minutter går før Røa nr. 33 Henrik Tuseth mottar ballen fra nr. 80 Herman Godager Nordby (Yes – broren til fjorårets Ready-helt Fredrik Nordby). Åpning og svak markering gjør at Tuseth i hurtigtogfart går opp og setter ballen bak Christoffer Andersen-Gott i Readymålet før noen helt har fått «sukaten ut av øynene».

Stillingen 0-1.

Heldigvis går Ready rett opp etter avslag og får corner. Det er flere skudd og kjemping i feltet. Røakeeper Tryggestad får ikke kontroll på ballen og dermed blir det Readys nr. 44 Ole Robin Kjellmann Kåsa som setter ballen i goalen og utligner kjærkomment.

Stillingen 1-1.

Ready vinner ballen ganske fort og går opp på nytt. Denne gangen er Readys nr. 15 Aksel Trygstad Lamanche som blir målscorer og nr. 91 Felix Ljungberg som krediteres assisten.

Stillingen 2-1.

Så på 29 minutter får Røa hjørneslag. På opplegg fra Røa nr. 66 Simon Scott er det Røas nr. 8 Iskander Nugmanov (tidl. Ready) som setter ballen gjennom Readymuren og i mål.

Stillingen 2-2.

Slik det har vært tidligere i omgangen fortsetter lagene frem til pause på stillingen 2-2. Stort sett et fair resultat, men vi synes at Ready har hatt mest av spillet. Røa blir imidlertid fort farlige når de får ballen og setter fart. Readys forsøk på fremspill gjennom Røaforsvaret til Gustav & Co. blir for trangt. Readys flipper høyt frem til Gustav & Co. fungerer best når de er mer enn en spiller fremme dvs. både Gustav og Adrian. I fasen når ballen dempes på brystet til Røaforsvaret og detter ned på isen er det fordel å være mer enn en person. Da er vi straks veldig farlige.

2. omgang.

Den andre omgangen starter slik den første sluttet, men Ready virker nå mer «fremoverlent».

Likevel viser Røa tenner ved nr. 33 Henrik Tuseth som på 57 minutter igjen setter ballen i Readymålet.

Stillingen 2-3.

På 66 minutter kommer Ready ned på siden og lemper inn foran Røamålet. Det er flere skudd på målet og Røa klarer ikke avklare. Til slutt er det Readys nr. 9 Adrian Johansson som sørger for utligning.

Stillingen 3-3.

Rett etter dette felles Ready i Røa sitt straffefelt og vi får straffe. Readys nr. 91 felix Ljungberg tar straffen, men den går rett på Røakeeper Tryggestad som holder. Ikke mål.

Nå kjempes det for ledermål på banen, men vi synes Ready ligger best an i spillet. På 80 minutter har Ready corner som legges opp av nr. 91 Felix Ljungberg. Det er nr. 66 Christoffer Carlstrøm som kliner opplegget i mål.

Stillingen 4-3.

Så blir det litt stillingskrig resten av tiden. Røa prøver febrilsk å utligne, men det blir for hastverk til godt nok spill. Dermed blåser dommeren av på stillingen 4-3 og to poeng til hjemmelaget.

Readys lag mot Røa

1 Markus Thommessen (keeper)

22 Christoffer Andersen-Gott (keeper)

Backer:

4 Oskar Bremler

5 Axel Wara Brekke

13 Simon Carlsson

15 Aksel Trygstad

28 Axel Johansson (K)

Midtbane:

6 Isac Jerner

8 Elias Løvstedt

11 Mathias Åstrøm

44 Ole Robin Kåsa Kjellmann

66 Christoffer Carlstrøm

80 Martin Dregler

91 Felix Ljungberg

Angrep:

9 Adrian Johansson

10 Gustav Eriksson

Støtteapparat: Tom Bjerkely, Kjell Erikstad og Håkon Andersen-Gott. Trener Lars Christian «Boshi» Sveen, Sverre Horn og Mads Marius Andreassen.

Konklusjon:

Dette var en arbeidsseier mot et godt Røalag. Takk for fin og velspilt kamp.

Ready spilte fornuftig og klokt på egen halvdel og var mer aggressive i andre omgang. Etter vårt syn var Ready noe nærmere 5-3 enn Røa var 4-4 – selv om det sikkert er delte syn om dette.

Nå venter en spennende bortekamp for Ready mot Mjøndalen og deretter hjemmekamp mot Stabæk. Disse to lag spilte mot hverandre på onsdag og Mjøndalen vant 6-5 over Stabæk på hjemmebane. Selvtilliten er derfor på topp i 3050 foran vår kamp. Vi må virkelig se opp for de «utenlandske» spillerne til MIF.

Neste kamp:

Mot Solberg søndag 14.01.2024 kl. 16.00 på Vassenga.

Vel møtt og støtt laget.

Fra indre bane Henning Madsen

Flere nyheter

Ready fotball arrangerer årsmøte onsdag 13.mars klokken 19:00 på klubbhuset. Dette er fotballavdelingens viktigste møte og…
21.-23. mars spiller spiller Norges A-landslag for damer 4-nasjoners i Göteborg. Kul er det at Readyspillerne…
Damelaget går videre til finale etter 2-0 i kamper mot Drammen, den første kampen endte 3-1…
NM Cup søndag 18.02.2024 kl. 16.00 Ready – Solberg på Gressbanen Ready «fightet» seg til semifinale…
NM Cup fredag 16.02.2024 kl. 19.00 Solbegr - Ready i Solbergælva Ellevill bandykamp i Solbergælva Etter…
NM Cup onsdag 14.02.2024 kl. 19.00 Ready – Solberg på Gressbanen Ready sikret første stikk Etter…