01 feb 2024

Share:

Indre bane I Ready-Sarpsborg 0-2

Sarpsborg dro i land poengene i jevnt oppgjør

De siste Seriekampene for Ready er Stabæk, Sarpsborg, Solberg, Øvrevoll Hosle og Høvik. Stabæk vant vi 5-3 og i kveld stod Sarpsborg for tur på Gressbanen. Det visste vi ville bli en vanskelig kamp idet Sarpsborg ligger på andre plassen i serien rett bak Drammen og vil kjempe som løver for poengene.

Kveldens dommere var Christian Førde (hoveddommer), Knut Grothaug og Joakim Skram. Dommer Førde er en myndig mann som alle spillere vet hvor de har.

Det var +3 grader på Gressbanen og ellers gode forhold.

Kampen

1. omgang.

I mål står nr. 22 Christoffer Andersen-Gott for Ready.

Sarpsborg har avslaget i denne matchen mellom seriens nr. 4 (Ready) og nr. 2 (Sarpsborg).

Ready starter best og allerede etter 6 minutter får Readys nr. 10 Gustav Eriksson et fint fremspill, en dommerne markerer offside.

Etterhver spiller Sarpingene seg inn i matchen og opparbeider seg et initiativ, men etter hvert utligner Ready dette.

Det er full fart fra start. Begge lag slår både langt frem fra egen halvdel eller spiller seg frem nedover på sidene. Begge lag satset på solid forsvar.

Sarpsborg satser en del på raske løp, men vi synes Ready er flinke med mange mann på ballfører for å bryte ham. Det trengs for vi imponeres av tempo på enkelte av Sarpsborgs spillere, særlig nr. 70 Gustav Jansson. Ingen av lagene spiller seg til noen store sjanser.

Det er likevel en underholdende bandykamp vi får se med skiftninger frem og tilbake i høyt tempo og med stor innsats av alle mann på begge lag. Det kjempes så spillere støtt og stadig fyker over vantet og langt ut på siden. Spillet er imidlertid ikke stygt eller grisete, men preget av fenomenal innsats. Da vil man selvfølgelig bomme litt på timingen noen ganger slik at utvisninger blir det. Det er ikke til å unngå.

På slutten av omgangen synes vi Sarpsborg klarer å skaffe seg et slags initiativ i kampen og presser voldsomt på selv om Ready forsvarer seg godt.

På 42 minutter spiller Sarpsborgs nr. 99 Emil Øby Olsen seg nedover på Readys venstre side og frem mot målet hvor han legger opp til nr. 10 Mathias Alexander Nilsen som skuffer ballen inn mål bak Readykeeper Christoffer Andersen-Gott.

Stillingen 0-1.

Retter etterpå blåser dommeren til pause med resultatet 0-1.

Resultatet er vel litt sånn «tja». Ikke direkte ufortjent for gjestene, men kampen har vært jevn. Positivt er det at Readyforsvaret for øvrig har holdt tett for Sarpsborg som sjelden nøyer seg med bare å score et mål.

2. omgang.

Ready går rett opp i angrep på et høyt fremspill, men det blir ikke noe. Utspillet fra Sarpsborgmålet ender til slutt i corner til Sarpsborg. Den tas dyktig av gjestene og Ready «redder på streken».

Så blir det 20 minutter med kjempeflott bandy fra begge lag. Høyt tempo, kjemping og fighting frem og tilbake. Godt forsvarsspill av begge lag. Ingen av lagene har noen utpregede målsjanser, men vi venter på en Readycorner i mål.

På 65 minutter spiller Sarpsborgs nr. 10 Mathias Alexander Nilsen seg frem til et meget bra skudd, men Readykeeper redder suverent.

På 70 minutter er Readys nr. 10 Gustav Eriksson igjennom men blir forstyrret i skuddøyeblikket.

På 73 minutter er Readys nr. 8 Elias Løvstedt igjennom, men heller ikke han får dreis på skuddet.

På 75 minutter er det Sarpsborgs tur igjennom Readys forsvar, men Readykeeper Christoffer Andersen-Gott er som en klippe.

Etter 80 minutter har Ready corner. Når kommer vel målet? Ballen blir liggende på streken, men Sarpsborg får skuffet ballen unna.

Nå begynner det å bli dårlig tid for Ready som stadig har kommet seg mer på offensiven i slutten av omgangen. Sarpsborg pådra seg også noen utvisninger og det gir Ready enda mer inspirasjon og trøkk.

Nå er Sarpsborg heldige som unngår mål, men Ready satser alt på utligning.

Etter Readycorner som ikke gir resultater lykkes det Sarpsborg å komme gjennom et noe glissent Readyforsvar, idet alle var langt fremme på banen, slik at det er nr. 79 Artur Sysoev som kan øke Sarpsborgs ledelse på 92 minutter.

Stillingen 0-2. Slikt som dette kan skje når man satser på utligning på slutten.

Dette blir også sluttresultatet.

Readys lag mot Sarpsborg

1 Markus Thommessen (keeper)

22 Christoffer Andersen-Gott (keeper)

Backer:

4 Oskar Bremler

5 Axel Wara Brekke

8 Elias Løvstedt

13 Simon Carlsson

15 Aksel Trygstad

28 Axel Johansson (K)

Midtbane:

6 Isac Jerner

44 Ole Robin Kåsa Kjellmann

80 Martin Dregler

91 Felix Ljungberg

Angrep:

9 Adrian Johansson

10 Gustav Eriksson

20 Aleksander Peachey Lane Davis

Støtteapparat: Håkon Andersen-Gott og Kjell Erikstad. Trener Sverre Horn, og Lars Christian “Boshi” Sveen.

Konklusjon:

Det var en jevn kamp og det kunne godt blitt 1-1, men det ble 0-2 i kampen på utligning. Selv om vi tapte skal vi ikke «henge med huet». Det var en godt gjennomført kamp med fighting og innsats fra alle mann. Forsvaret var ganske så tett og vi synes gjestene fra nederst i Glommavassdraget spilte meget godt. Takk til dem for en fin match.

Ready hadde 11 cornere og Sarpsborg 2. Statistisk hadde vi normalt scoret på i hvert fall en corner, men ikke i dag. Vår Herre har tydeligvis valgt å spare dem til Solbergkampen på onsdag.

Ready fikk 20 utvisningsminutter, mens Sarpsborg fikk 35 utvisningsminutter.

Takk også til dommerne for innsatsen.

Nå venter kamp mot Solberg som nok er høyt opp etter 5-1 seier over serieleder Drammen. De har allerede begynt å drømme om mulighetene seriegull. Har Drammenserne fått formsvikt på slutten av sesongen? Det er ikke uvanl Det blir derfor tettere i seriens øverste halvdel enn på mange år. ig med en “dipp” i en hektisk sesong. Sarpingene leder nå serien med en kamp mer spilt.

Neste kamp:

Mot Solberg onsdag 31.01.2024 kl. 19.00 på Solbergbanen.

Her vil du se bandy på ypperste nivå. Vi gleder oss.

Vel møtt og støtt Ready-laget i en svært viktig kamp.

Fra indre bane

Henning Madsen

Flere nyheter

Det innkalles til årsmøte i Ready Idrettsforeningen på klubbhuset i Stasjonsveien 24, 0773 Oslo den 03.…
Ready fotball arrangerer årsmøte onsdag 13.mars klokken 19:00 på klubbhuset. Dette er fotballavdelingens viktigste møte og…
21.-23. mars spiller spiller Norges A-landslag for damer 4-nasjoners i Göteborg. Kul er det at Readyspillerne…
Damelaget går videre til finale etter 2-0 i kamper mot Drammen, den første kampen endte 3-1…
NM Cup søndag 18.02.2024 kl. 16.00 Ready – Solberg på Gressbanen Ready «fightet» seg til semifinale…
NM Cup fredag 16.02.2024 kl. 19.00 Solbegr - Ready i Solbergælva Ellevill bandykamp i Solbergælva Etter…