02 feb 2024

Share:

Indre bane I Solberg-Ready 0-3

Seriekamp onsdag 31.01.2024 kl. 19.00 Solberg – Ready i Solbergælva

Jubelkveld for Ready i Solbergælva med full pott

De siste Seriekampene for Ready er Stabæk (5-3), Sarpsborg (0-2), Solberg, Øvrevoll Hosle og Høvik. Solbergkampen var utsatt fra kuldeperioden tidligere i januar. Solberg kom fra 5-1 seier over serieleder Drammen og hadde selv begynt å få gull-ambisjoner.

Drammen (26 poeng) har nå Sarpsborg (24 poeng) bak. Deretter følger Solberg (22 poeng), Ready (21 poeng) og Stabæk (20 poeng) Så tett er det nå i toppen før de to siste serierundene. Det er alles kamp mot alle. Med seier mot Ready i kveldens oppgjør ville Solberg komme på poenglikhet med Sarpsborg. For Ready var seier helt nødvendig for å henge med i øverste halvdel av tabellen. Det var mye å spille om.

Har du vært noen ganger på stadion i Solberg vet du at du har kommet riktig frem når du er der. Fullt oppmøte, alle med klubbeffekter og alle gjør sitt beste for å tømme kiosken for vafler og pølser. Her lever og dør man for drakta. Solberglaget har jo fått enkelte utskiftninger, men en stamme er intakt med yngre spillere som tas inn. Vi er egentlig litt forundret over at laget ikke har fått full klaff de siste årene.

Kveldens dommere var Tarald Moe Bjølseth (hoveddommer), Andreas Jebsen Mikkelsen og Håkon Sletta.

Det var +3-4 grader på Solbergbanen, men forholdene virket bra.

Kampen

1. omgang.

I mål står nr. 22 Christoffer Andersen-Gott for Ready og nr. 1 Ole Fevang for Solberg.

Det er uten tvil Solberg som er mest offensivt i gang. Begge lag er flinke til å bryte ballfører når han kommer over fra egen halvdel, men Solbergs ballfører får komme lengst frem. Man kan vel si at lagene føler hverandre «på tennene».

Etter et kvarter har begge lag blitt varme i trøya og begge har hatt noen sjanser. Ready synes nå å være på vei til å utligne Solbergs tidlige initiativ i kampen.

Etter 16 minutter har vi et godt skudd mot Solbergkeeper Fevang som slipper ballen et øyeblikk og Readys nr. 80 Martin Dregler er øyeblikkelig på ham, men Fevang soper til seg ballen i siste sekund.

På 18 minutter skyter Ready igjen og igjen glipper Solberg keeper ballen. Hmmm. Er keeper Fevang ikke helt i toppform i dag?

På 23 minutter er Solbergs nr. 22 Eirik Bø Johnsen gjennom hele Readys forsvar alene og tilsynelatende tryner (med eller uten hjelp) i skuddøyeblikket. Dette var svært nære, men dommeren dømmer ingen forseelse.

Etter 28 minutter er det klart for Readys tredje corner. Opplegger er nr. 91 Felix Ljungberg og den går til nr. 10 Gustav Eriksson som rusher inn på skrått i feltet. Det skuddet får Gustav ordentlig klem på og ballen går som et prosjektil gjennom muren og inn i Solbergmålet. Dette var en av de cornermålene vi hadde til gode fra Sarpsborg-kampen.

Stillingen 0-1 og det er tyst på stadion med unntak av noen utskremte Ready-entusiaster.

Så går det bare to minutter til med en forsering av Readys nr. 6 Isac Jerner ned mot dødlinjen til Sarpsborg og innover mot målet. Ballen går til nr. 80 Martin Dregler ved bakerste stolpe som enkelt putter ballen i mål.

Stillingen 0-2. Ingen applaus på stadion, men stor jubel i Readylaget. Dette går jo hsom smurt.

Så skjer det ikke så mye de neste 10 minuttene, men Solbergtrenerne maner laget til innsats.

På 41 minutter spiller Readys nr. 5 Axel Wara Brekke seg frem og legger opp til nr. 10 Gustav Eriksson som er i meget god posisjon. Gustav hindres ureglementert i skuddøyeblikket mener vi, men dommeren bare vinker det av. Vi er sure og drømmer om et tredje Readymål.

Deretter kan lagene gå til pause på stillingen 0-2. Ready meget fornøyde og Solberg på vei til en «medarbeidersamtale» i garderoben. Ready har spilt disiplinert og smart, Ready er aktive på ballfører og effektive i angrep. Solberg har hatt mest ball, men ikke vært like gode foran og bak. Dog er Solberg lynraske når det først skjer og vi må virkelig være på hugget for å demme opp når de kommer.

2. omgang.

Det er forutsigbart at Solberg etter en oppkvikkende «peptalk» i pausen vil gå ut «i hundre» så her må Ready ha sukaten ut av øynene. Det slår til.

Allerede i første minuttet går Solberg til unisont angrep på Ready og skudd fra Solbergs nr. 7 Sondre Kristoffersen klarer ikke Readykeeper å holde. Ballen havner på linja og det er «klabb og babb» før Ready får måkt ballen. Dette blir nok bare en forsmak av det som kommer.

Taktikken til Solberg synes velkjent. Spille ball på egen halvdel for å lokke motstanderen frem før man med f.eks. Bø Johnsen, Solberg eller Gulbrandsen går gjennom/forbi på midten med nr. 7 Sondre Kristoffersen og nr. 23 Christoffer Nålby i lange klyv nedover på sidene. En dødelig cocktail mot mange lag.

Ready er tydeligvis beredt for vi rir det unna og begynner å få i gang eget angrepsspill. Angrep er beste forsvar av og til. På 6 minutter kommer vi inn i Solbergfeltet og har utspilt keeper, men skuddet går til side for mål.

Etter 13-14 minutter kommer Ready i posisjon og med samarbeid med Readys nr. 6 Isac Jerner kan nr. 10 Gustav Eriksson sette ballen på nytt i Solbergmålet.

Stillingen 0-3. Yipppyy! Stemningen på stadion er laber og kroppsspråket på trenerbenken synes som om de får en 30 kg ryggsekk hver.

Solberglaget gir imidlertid ikke opp. Nå er de sure og ønsker å revansjere seg for hjemmepublikum. Det blir litt heftigere spill og hardere køllebruk. Både på 18 og 21 minutter får laget 10minuttere utvisning som hemmer dem i det viktige spillet om opphenting frem mot 30 minutter i omgangen. Det blir jo litt mer glissent i alle situasjoner når man har to mann på benken.

På 24 minutter felles Solbergs nr. 24 Martin Bjerkeset i Readyfeltet og dommerne dømmer staffe. Det var litt billig og smaker av trøstemål, men heldigvis er det dommerne som dømmer. Som vanlig går nr. 7 Sondre Kristoffersen frem til staffemerket, men denne gang går skuddet rett på Readykeeper nr. 22 Christoffer Andersen-Gott. Lett match.

Bare fem minutter senere har Solberg et skudd i Readys tverrligger. Det er ikke mye som går Solbergs vei i dag.

På 34 minutter tar Solberg «timeout». Nå må de gjøre noe virkelig smart ellers løper tiden fra dem.

Solberg kaster nå inn alt de har på slutten for reduseringer og blir tilsvarende åpne bak. Skuddene fyker rundt øra på Readykeeper. Noen plukker han ned og de andre går utenfor.

Ready klarer ikke å utnytte Solbergs svakheter bakover, men har nok med å forsvare seg.

På 41 minutter er Solbergs nr. 7 Sondre Kristoffersen alene med Readykeeper, men setter skuddet utenfor. Det skjer ikke ofte! …men det vil seg overhodet ikke for Solberg i dag og «Totte» står fantastisk i mål.

Dermed ebber kampen ut og Ready vinner 0-3 på bortebane. Et helt fantastisk resultat.

Readys lag mot Solberg

1 Markus Thommessen (keeper)

22 Christoffer Andersen-Gott (keeper)

Backer:

4 Oskar Bremler

5 Axel Wara Brekke

8 Elias Løvstedt

13 Simon Carlsson

15 Aksel Trygstad

23 Vilhelm Gørrissen

28 Axel Johansson (K)

Midtbane:

6 Isac Jerner

44 Ole Robin Kåsa Kjellmann

66 Christoffer Carlstrøm

80 Martin Dregler

91 Felix Ljungberg

Angrep:

9 Adrian Johansson

10 Gustav Eriksson

Støtteapparat: Håkon Andersen-Gott og Kjell Erikstad. Mads Marius Andreassen og Lars Christian “Boshi” Sveen.

Konklusjon:

Ready spilte lurt og disiplinert og var effektive i forsvar og angrep. Solberg fikk ikke helt til den vanlige «flyten», men ble stadig brutt. Solberg hadde plenty med sjanser, men Readykeeper Christoffer Andersen-Gott står en fantastisk kamp. Solberg gir også galant ham mye av «Skylda» for tapet. Solberg hadde heller ikke noen marginer på sin side i kampen hvor høyere makter tydeligvis hadde bestemt at Solberg ikke skulle få ballen over mållinjen – «håkke som».

Vi takker Readylaget for en fantastisk kamp og fenomenal innsats. Nå venter Øvrevoll Hosle borte på søndag og Høvik hjemme neste onsdag. Her må man være 200% skjerpet og videreføre de gode prestasjonene vi har opparbeidet oss.

Ready hadde 8 cornere og Solberg 6.

Ready fikk 30 utvisningsminutter, mens Solberg fikk 20 utvisningsminutter.

Takk også til dommerne for innsatsen.

Neste kamp:

Mot Øvrevoll Hosle søndag 04.02.2024 kl. 16.00 på Hoslebanen.

Vel møtt og støtt Ready-laget.

Fra indre bane

Henning Madsen

Flere nyheter

Ready fotball arrangerer årsmøte onsdag 13.mars klokken 19:00 på klubbhuset. Dette er fotballavdelingens viktigste møte og…
21.-23. mars spiller spiller Norges A-landslag for damer 4-nasjoners i Göteborg. Kul er det at Readyspillerne…
Damelaget går videre til finale etter 2-0 i kamper mot Drammen, den første kampen endte 3-1…
NM Cup søndag 18.02.2024 kl. 16.00 Ready – Solberg på Gressbanen Ready «fightet» seg til semifinale…
NM Cup fredag 16.02.2024 kl. 19.00 Solbegr - Ready i Solbergælva Ellevill bandykamp i Solbergælva Etter…
NM Cup onsdag 14.02.2024 kl. 19.00 Ready – Solberg på Gressbanen Ready sikret første stikk Etter…