17 nov 2023

Share:

Indre bane I Ullevål-Ready 4-3

Seriekamp fredag 10.11.2022 kl. 19.00 Ullevål – Ready på Bergbanen

Sesongpremiere med forsmedelig tap

Så var vi kommet til ny sesong etter diverse forberedelser og treningskamper. Forrige sesong ga 3 plass i en tett serieavslutning og finale i NM. De to siste semifinalekampene mot Sarpsborg må gå inn i historien som noe av de mest spektakulære kampene undertegnede har fått følge og i finalen ledet vi faktisk utrolige 3-0, men det holdt ikke helt inn.

Det har skjedd noen endringer i løpet av sommeren.

Ikke lengre på laget:

· Keeper Alexander Tryggestad har søkt nye utfordringer i Røa.

· Keeper Kevin Sterner tilbake til Sverige.

· Fredrik Nordby har søkt nye utfordringer i Svensk eliteserie.

· Adrian Carelius er i militæret.

· Stian Kavli er blitt bandypensjonist på eliteserienivå.

· Trener Lars Christian «Boshi» Sveen er blitt “sivil” igjen.

· Lars Holmsen er tilbake på Høvik.

Nye:

· Nr. 8 Elias Løvstedt, forsvar.

· Nr. 23 Vilhelm Gørrissen, forsvar. Fra Ready.

· Nr. 4 Oskar Bremler, forsvar. Fra Røa.

· Nr. 20 Baste Meltvedt, midtbane. Come-back. Tidl. Ready.

· Nr. 89 Adrian Gørrissen, midtbane. Fra Ready.

· Nr. 9 Adrian Johansson, spiss. Fra Sverige sist uke.

· Nr. 90 Aleksander Peachey Lane Davis, spiss. Fra Ready og spilte en eliteseriekamp i fjor.

Dette blir et nytt og slagkraftig lag som vi gleder oss til å se utover i sesongen.

På trenersiden har vi fått inn Sverre Horn og Mads Marius Andreassen som hovedtrenere. I den øvrige delen av støtteapparatet har det ikke vært endringer.

Kveldens hoveddommer var Joakim Grothaug og meddommere var Lasse Mollatt-laudal og Sebastian Silkoset Tunold. Vi tenker at Grothaug styrte matchen på en forbilledlig måte.

Kveldens motstandere var «som vanlig» Ullevål med den dyktige kaptein Jonas Tjomsland ved roret. Her har det vært få endringer blant kjernespillerne i år og Ullevål har klart ambisjoner om å kile seg inn i toppen i Norsk Bandy – det er jo derfor man driver med dette.

Kampen

1. omgang.

I mål står nr. 1 Markus Thommessen for Ready og nr. 20 Brage Stranden Lae for Ullevål.

Det hadde vært bandykafe på Egon og det var en meget feststemt gjeng på rundt 20-30 lokale hjemmepatrioter som fortsatte festen på banen med plenty av medbrakt mirakeldrikke. Mer om dette senere.

Lagene følte seg frem og Ready synes å ta mest initiativ etter oppløftende treningskamper på forsesongen. Innlegg frem til nr. 10 Gustav Eriksson uteble ikke – og han er klar.

Allerede etter 6.30 er Ready som kommer helt frem og får cornere. Halvminutter etter får Ready til et kjempeskudd som Ullevåls keeper Brage Standen Lae plukker elegant ned.

Så er det Ullevåls tur noen ganger, men heller ikke de setter keeperen på de store utfordringer.

Etter rundt kvarteret vinner Readys nr. 80 Martin Dregler ballen og spiller fremover. Ballen spilles videre inn foran mål. Vi ser ballen i mål, men utrolig nok går den ikke inn.

Minuttet etter har Readys nr. 11 Mattias Åstrøm ballen og skyter fra halvlangt hold. Ballen går i mål bak Ullevåls keeper og det synes litt billig uten forkleines for Mattias. Mål er mål.

Stillingen 0-1.

På 20 minutter kommer Ullevåls nr. 36 Sebastian Helgaker inn fra venstre side og forsøker å vippe forbi Readys keeper fra skrått hold, men like utenfor. Stor sjanse og godt utført.

På 25 minutter noterer vi at det kjempes frem og tilbake, men lite materialiserer seg. Det er stor stemning fra de som har vært på pub.

Ready er stort sett veldig flinke til å dekke opp bak når Ullevål kommer, men ikke ved 27 minutter hvor Ullevål nesten er alene med keeper. Ullevål er spesielt dyktige på venstrekanten.

Etter 34 minutter legges Readys nr. 10 Gustav Eriksson i bakken i skuddøyeblikket på et backhandskudd. Uheldigvis så nok ikke dommeren dette godt nok. Der var Ullevål heldige etter vårt syn.

På 36 minutter har Ready corner som sitter i stanga, men nr. 10 Gustav Eriksson er fremme som et lyn og setter returen i mål.

Stillingen 0-2.

På 38 minutter reduserer Ullevål på en retur etter skudd på Readymålet. Stemningen hos hjemmefansen er som man har vunnet en NM finale.

Det er nr. 23 Jonas Gaare som får full treff på opplegget fra Timian Strømdahl Fossli.

Stillingen 1-2.

Lagene går til pause.

2. omgang.

Lite skjer i starten av omgangen. Ingen av lagene er effektive nok foran mål.

På 53 minutter drar Readys nr. 6 Isac Jerner et soloraid fra egen midtbane gjennom Ullevåls forsvar og ballen går til corner. Det blir ingen uttelling på corneren.

5 minutter senere på 58 minutter får Ullevål corner som går gjennom oppunder Readys tverrligger. Denne gangen er det nr. 9 Jesper Bergersen som setter opplegget fra nr. 15 Timian Strømdahl Fossli.

Stillingen 2-2. Vertskapet får nå “blod på tann”.

På 65 minutter tackles Ready foran Ullevåls mål og det dømmes straffe. Akkompanjert av festgjengens megafon på sirene modus går straffen til side for mål.

Ready føler nå presset og koster på med det de har og får et overtak i de neste minuttene.

På 71 minutter får Ullevål på nytt corner. Hovedskytteren i midten snubler tilsynelatende og ballen går videre til nr. 19 Jesper Gadderud som setter Ullevål i ledelsen. Det var en skikkelig kalddusj for Ready.

Stillingen 3-2.

Ready prøver og prøver, men Bergbanen er vanskelig og Ullevål kjemper for en sterkt etterlengtet Ready-skalp. På 84 minutter blir vi på nytt tilkjent straffe og denne gang settes den kontant i mål

akkompanjert av politisirenen fra megafonen. Etter å ha fulgt eliteseriekamper i 10 år har vi ikke opplevd dette megafon-fenomenet og ønsket om å ødelegge for motstanderen.

Ready holder hodet kaldt og utligner til 3-3

Så gjør Ready en feil og Ullevål får straffe på 86 minutter. Den setter Ullevåls nr. 19 Jesper Gadderud sikkert i mål uten forstyrrelser. Ullevål på nytt opp i ledelsen.

Stillingen 4-3.

På slutten kjempes det hektisk fra begge lag under høy temperatur. Readys nr. 8 Elias Løvstedt løper frem for å stoppe et langt oppspill fra Ullevål, men treffes i ansiktet og går rett ned for telling og blir liggende og liggende. Readys spillere flokker rundt og det er åpenbart noe mer enn bare en vanlig trøkk.

Festgjengen synger og jubler om sine helters ledelse som intet skulle ha skjedd – det tar seg bare ikke ut, men her er det nok alkoholen som prater. Det rekvireres etterhvert båre og Elias må fraktes over isen til klubbhuset og blir snarlig hentet av ambulanse. Nå synes hele banen å ha oppfattet at han ikke bare la seg ned for å hvile. Han klappes av banen. Han hadde store smerter og det ble konstatert 2 brudd i kjeven.

De siste minuttene ble egentlig preget av denne hendelsen og oppholdet så det skjedde ikke noe mer. Ullevål kunne derfor feire en etterlengtet seier over Ready.

Readys lag mot Ullevål

1 Markus Thommessen (keeper)

22 Christoffer Andersen-Gott (keeper)

Backer:

4 Oskar Bremler

5 Axel Wara Brekke

8 Elias Løvstedt

13 Simon Carlsson

15 Aksel Trygstad

28 Axel Johansson (K)

Midtbane:

6 Isac Jerner

11 Mathias Åstrøm

44 Ole Robin Kåsa Kjellmann

66 Christoffer Carlstrøm

80 Martin Dregler

91 Felix Ljungberg

Angrep:

9 Adran Johansson

10 Gustav Eriksson

Støtteapparat: Håkon Andersen-Gott, Frode Wara og Kjetil Erikstad. Trener Sverre Horn og Mads Marius Andreassen.

Konklusjon:

Det ble en sesongpremiere med et resultat litt svakere enn tidligere år, men før eller siden måtte Ullevål vinne Det er et lag med mange kvaliteter. Begge lag trenger naturlig nok mer spilletid på is.

Vi kan ikke dy oss for å kommentere at vi ikke tror at fredagsvorspiel før og ikke minst under kampen er veien å gå for norsk bandy. Det gir lett en ukontrollert oppførsel og kan skremme vekk potensielle

tilskuere og ikke minst barn. Derfor er Norges Idrettsforbund sine regler om alkoholkonsum på tribunen under kamper krystallklare. At vertsklubben i tillegg legger ut video på klubbens facebook for å dokumentere dette er egnet til å forundre.

Vi har et spennende lag i år. Erfarne keepere. En solid backrekke med supre halfer som har «trøkket og dyktigheten» som skal til. Midtbanen med spennende og dyktige forsterkninger.

Angrepet skal alle lag få brynt seg på.

Neste kamp:

Mot Drammen onsdag 15.11.2023 kl. 19.00 på Gressbanen.

«Drammenserne» har allerede slått Sarpsborg sterke 4-2 og de spilte 5-5 med Ready i en treningskamp forrige søndag.

Vi gleder oss til en fartsfylt kamp med nerve og trøkk.

Fra indre bane

Henning Madsen

Flere nyheter

Seriekamp onsdag 29.11.2022 kl. 19.00 Stabæk - Ready på Stabækbanen (Plassen) Forrykende bandykamp på Stabækbanen, men…
Innfor årtes sesong har Ole Robin Kåsa Kjellmann og Axel Wara Brekke tatt over styringen for…
Endelig er Ready Fotball ute med sin egen julekalender! Ready Fotball er en stor fotballklubb som…
Seriekamp søndag 26.11.2022 kl. 18.00 Ready – Mjøndalen på Gressbanen Oppløftende spill og resultat av Ready…
Seriekamp onsdag 22.11.2022 kl. 19.00 Røa - Ready på Bogstad Kunstisbane Ready måtte avgi poeng mot…
Dessverre ingen Hening Madsen på plass, men en solid seier hvor forsvaret virkelig satt som en…