08 feb 2024

Share:

Indre bane I Ready-Høvik 12-2

Seriekamp onsdag 07.02.2024 kl. 19.00 Ready – Høvik på Gressbanen

Ready tok regien og sikret bronsemedalje.

De siste Seriekampene for Ready har med ett unntak vært en rekke seire Stabæk (5-3), Sarpsborg (tap 0-2), Solberg (3-0), Øvrevoll Hosle (10-1) og Høvik. Kampen mot tabellens nest sistemann Høvik var nødvendig for Ready å vinne for å sikre bronseplass i serien. Dessuten er det viktigere enn noe å holde formen på topp for nå er NM-sluttspillet rett om hjørnet.

Samtidig med vår kamp kjempet Stabæk og Solberg på Stabækbanen om 4. og 5. plassen i serien. Seier her var viktig for å få hjemmefordel i NM-sluttspillet og unngå ydmykelsen av å falle utenfor «det gode selskap» med topp fire. Vi kan røpe at Stabæk gikk seirende ut av dette.

Høvik har liksom vært på trygg plass i serien gjennom å holde Øvrevoll Hosle bak seg. Dessuten har laget god rutine i å holde seg i serien og i år fått enkelte yngre spillere. I bortekampen på Høvikbanen rett før jul måtte Ready bite i seg poengdeling ved 5-5 resultat. Dette skyldes ikke minst av en svært god nr. 20 keeper Simen Kjøllmoen som stod glimrende. Samtidig er Høvikbanen også litt annerledes å spille på, men det er egentlig en dårlig unnskyldning. Det blir som å være seiler og klage på at; «vi er ikke vant til slike bølger».

I kveld lå alt opp til oss selv og den muligheten måtte vi utnytte.

Kveldens dommere var Lasse Holm (hoveddommer), Lars Nygaard og Stian Strømnes.

Det var solide minusgrader og forholdene virket bra på Gressbanen.

Kampen

1. omgang.

I mål står nr. 1 Markus Thommessen for Ready og tidligere omtale nr. 20 Simen Kjøllmoen for Høvik.

Bare seier var godt nok for Ready som tok initiativet fra start i høyt tempo, men vi merket at Høvik også var svært villige til å gå i angrep og aktet ikke å legge seg defensivt i hele kampen. Stilig.

Allerede etter tre og et halvt minutt blir Readys nr. 6 Isac Jerner frispilt av nr. 91 Felix Ljungberg. Isac Jerner er kald og rolig i duellen med Kjøllmoen og venter og venter til Kjøllmoen bare må kaste seg før han vipper ballen over. Skoleeksempel på hvordan det skal gjøres.

Stillingen 1-0.

Det er Ready som har initiativet i kampen, men Høvik gjyver på når de får sjansen.

Ready har flere sjanser og etter f.eks. 14 minutter kommer langt Ready-fremspill nesten i mål nede ved stolperoten til Høvikkeeper Kjøllmoen fordi han presses av Readyspiller. Skal vi tippe det var nr. 10 Gustav Eriksson? Ikke alltid like lett å se.

Etter 16 minutter må Kjøllmoen redde på streken. Så følger en periode med godt Høvikspill, men etter 22 minutter avbrytes det. Readys nr. 6 Isac Jerner har ballen og jager ned på siden til dødlinjen og skyter knallhardt inn foran Høvikmålet. Der kommer nr. 10 Gustav Eriksson susende og melder seg inn i dagens scoringsklubb. Vi har stor tro på at Ready klarer brasene i dag.

Stillingen 2-0.

Etter 27 minutter er det Readys nr. 80 Martin Dregler som etter godt forarbeid frispiller nr. 9 Adrian Johansson som elegant finter ut Høvikkeeper Kjøllmoen.

Stillingen 3-0.

Bare 4 minutter senere er det tett og litt uoversiktlig situasjon foran Høviks mål. Det blir Readys nr. 10 Gustav Eriksson som resolutt er siste mann på ballen.

Stillingen 4-0.

Så fightes det i 5-6 minutter. Hele Readylaget er på Høviks banehalvdel og svirrer rundt Høvikmålet som ilske veps. Høvik får rett og slett ikke ballen ut. Ready får en god sjanse etter corner men Kjøllmoen redder. Dermed kontrer gjestene fra Høvik direkte etter langt utkast fra keeper Kjøllmoen. Det er Høviks nr. 17 Kristian Maryashin som setter målet.

Stillingen 4-1.

Lagene går til pause på 4-1.

Tilbakemeldingen på første omgang er at Ready kan holde et helt annet tempo enn Høvik og da dominerer vi kampen.

2.omgang

Ready går direkte opp og presser høyt. Etter bare minuttet ruller vi opp Høviks forsvar ved Readys nr. 44 Ole Robin Kjellmann Kåsa som legger videre til nr. 13 Simon Carlsson.

Stillingen 5-1. Dette blir ikke reprise av førjulskampen.

Etter 10 minutter kommer Høvik seg igjennom Readyforsvaret på et meget bra løp. Han holdes igjen (dårlig skjult) slik at staffen er sjeldent klar.

Det er Høviks nr. 7 Herman Frogh Ringdal som tar straffen. Markus i Readymålet får nesten tak i den, men ballen glipper og triller over målstreken.

Stillingen 5-2.

Få minutter senere på 60 minutter er det Readys nr. 91 Felix Ljungberg som frispiller nr. 9 Adrian Johansson. Kjøllmoen må gi retur på skuddet og da er Readys nr. 10 Gustav Eriksson som alltid på plass som et skudd og legger ballen i målet.

Stillingen 6-2.

Nå begynner Ready virkelig å gire opp spillet.

Etter 67 minutter nytt Readymål ved nr. 10 Gustav Eriksson. Ingen assist.

Stillingen 7-2.

Ready presser veldig på og vi har en serie med cornere, men Høvik er kontringsvillige om vi ikke følger med.

På 80 minutter har vi nok en corner og Kjølllmoen må gi retur. Den går fra nr. 44 Ole Robin Kjellmann Kåsa til nr. 10 Gustav Eriksson som «goaler».

Stillingen 8-2.

Ready tar en timeout. Går deretter rett i angrep og det er nr. 80 Martin Dregler som kan gi ballen nr. 6 Isac Jerner som setter Readys niende mål.

Stillingen 9-2.

Så er vi på 87 minutter og Ready skjærer inn foran Høvikmålet med nr. 8 Elias Løvstedt som sender videre til nr. 44 Ole Robin Kjellmann Kåsa.

Stillingen 10-2

Knapt minuttet senere. Ready går inn i Høviks målgård etter finurlig trekk mellom nr. 91 Felix Ljungberg og nr. 44 Ole Robin Kåsa Kjellmann. Det blir mål.

Stillingen 11-2.

På 90+ er det igjen scoringskameratene nr. 80 Martin Dregler og nr. 6 Isac Jerner som setter kampens siste mål.

Stillingen 12-2.

Dermed ender kampen med solid 12-2 serier for Ready. De siste minuttene hadde nok Høvik parkert, men Ready var veldig på i slutten av kampen.

Etter kampen var det pingvinen og utdeling av vel fortjente bronsemedaljer fra Bandyforbundet foran tribunen til stor jubel fra store og små. Gratulerer.

Readys lag mot Høvik

1 Markus Thommessen (keeper)

22 Christoffer Andersen-Gott (keeper)

Backer:

4 Oskar Bremler

5 Axel Wara Brekke

8 Elias Løvstedt

13 Simon Carlsson

15 Aksel Trygstad

28 Axel Johansson (K)

Midtbane:

6 Isac Jerner

44 Ole Robin Kåsa Kjellmann

66 Christoffer Carlstrøm

80 Martin Dregler

91 Felix Ljungberg

Angrep:

9 Andrian Johansson

10 Gustav Eriksson

36 Åsmund Sand-Larsen

Støtteapparat: Håkon Andersen-Gott og Kjell Erikstad. Lars Christian «Boshi» Sveen, Mads Marius Andreassen og Lars Sverre Horn jr.

Konklusjon:

Ready har gjort en solid andre halvdel av serien og det må synes som en stor tilfredsstillelse for «unge Sveen». Så kan vi deppe over unødige poengdelinger (Høvik og Røa) eller knepne tap for Ullevål, Drammen og Sarpsborg. Det er ikke langt frem.

Samtidig skal vi være fornøyde med dobbelt seiere over både Stabæk og Drammen.

Dermed ble serien som følger;

Øverst troner Drammen med 30 poeng.

Dernest Sarpsborg med 26 poeng.

Tredje er Ready med 25 poeng.

Fjerde er Stabæk med 24 poeng.

Femte er Solberg med 23 poeng.

Sjette er Ullevål med 18 poeng.

Syvende er Mjøndalen med 17 poeng.

Åttende er Røa med 11 poeng.

Niende er Høvik med 5 poeng .

Tiende er Øvrevoll Hosle med 1 poeng.

Nå begynner NM-sluttspillet og da skal nye kamper spilles. Serien behøver ikke være noen fasit for hvorledes NM-sluttspillet ender.

Trekningen er;

Drammen – Røa

Sarpsborg – Mjøndalen

Ready – Solberg

Stabæk – Ullevål

Dette kommer til å bli tøffe tak mot Solberg og her må laget bruke tiden godt frem mot neste onsdag. Kampen går deretter hver andre dag – hjemme og borte med første lag til tre seiere. Heng på!

Neste kamp:

Kvartfinale mot Solberg onsdag 14.02.2024 på Gressbanen.

Vel møtt og hei Ready-laget fremover mot NM seier.

Fra indre bane

Henning Madsen

Flere nyheter

Det innkalles til årsmøte i Ready Idrettsforeningen på klubbhuset i Stasjonsveien 24, 0773 Oslo den 03.…
Ready fotball arrangerer årsmøte onsdag 13.mars klokken 19:00 på klubbhuset. Dette er fotballavdelingens viktigste møte og…
21.-23. mars spiller spiller Norges A-landslag for damer 4-nasjoners i Göteborg. Kul er det at Readyspillerne…
Damelaget går videre til finale etter 2-0 i kamper mot Drammen, den første kampen endte 3-1…
NM Cup søndag 18.02.2024 kl. 16.00 Ready – Solberg på Gressbanen Ready «fightet» seg til semifinale…
NM Cup fredag 16.02.2024 kl. 19.00 Solbegr - Ready i Solbergælva Ellevill bandykamp i Solbergælva Etter…