01 feb 2024

Share:

Indre bane I Ready-Stabæk 5-3

Ready befestet grepet!

Det har startet bra for Ready i andre halvdel av serien. Uavgjort mot serieleder Drammen og seire over Ullevål, Røa og Mjøndalen. Den siste kampen i Mjøndalen ble det i 2. omgang mer snø enn bandy, men Ready-gutta dro seieren i land under meget vanskelige forhold. Det er stødig og Boshi kan hevde seg ubeseiret – og det er bra. Forrige kamp mot kveldens gjester onsdag 29.11.2023 på Stabækbanen endte med 5-3 seier for Ready etter en forrykende innsats og underholdende kamp av begge lag. Det smakte herlig.

Nå har det vært en og en halv ukes pause med landskamp imellom. Det trengte nok Stabæk idet de tapte 0-5 i siste kamp mot Drammen på Stabækbanen. Tilsvarende det de også tapte med borte mot Drammen før jul. Imidlertid var flere Stabækspillere i aksjon under landskampene i Sverige, men ingen tvil om at Stabæk var mer enn motiverte nok for revansj og «reise kjerringa» i kveldens kamp mot Ready.

Kveldens dommere var Sigurd Andre Quie Hansen (hoveddommer), Dimitri Chursin og Sebasitian Solberg. Det var Quie Hansen som hadde den noe tvilsomme fornøyelsen å dømme vår fjerde og mest berømte kvalifiseringskamp mot Sarpsborg forrige sesong hvor temperamentene gikk over styr og gjestene på det meste hadde fem spillere på utvisningsbenken. Jeg glemmer aldri den kampen hvor vi til slutt klarte å utligne 2 mål de siste 10 minuttene og deretter vant en høydramatisk straffekonkurranse. Kveldens dømming tror vi ikke ble like utfordrende.

En liten kommentar om dommerstanden i samme slengen. Den siste uken har det kommet reportasjer om en eliteseriespiller (ikke fra noen av kveldens lag) som etter utvisning «stanger dommeren i magen» og når han kalles tilbake kommer med køllen truende hevet mot dommeren. Det resulterte etter behandling i forbundet til «benking» ut kalenderåret dvs. 31.12.2024. En helt betimelig reaksjon etter vårt syn. Vi har sett videoen. Dommerne er nesten alltid mellom «barken og veden». Dessverre får nok dommerne aldri som spillerne høre at «i dag var du jammen meg virkelig god», men flinke er de jo faktisk mange ganger. Kanskje burde dommerne begynne å ta «pingvinen» etter kampene til publikums jubel?

Etter all verdens vær den siste tiden var det i kveld svakt minus og yr som gjorde isen litt trå i første omgang.

Kampen

1. omgang.

I mål står nr. 22 Christoffer Andersen-Gott for Ready og nr. 1 Marius Lerø for Stabæk. Jaggu kom også lyset på når kampen startet.

Det er full fart fra start. Begge lag satser mye på å slå langt frem fra egen halvdel. Begge lag satser på solid forsvar.

Vi synes raske Stabæk-spillere kommer lengst frem, men Ready er flinke til å sende flere mann på Stabæks ballfører. Derfor oppstår ingen spesielt farlige situasjoner for Ready.

På Stabæks side klarer forsvaret og håndtere lage fremspill til Readys nr. 10 Gustav Eriksson.

Etter 12 minutter noterer vi at selv om spillet bøler frem og tilbake så er begge lag er meget tette bak så langt.

Etter 19 minutter får Readys nr. 10 Gustav Eriksson dempet et langt fremspill, men er for langt fremme og til side for mål at han kan skyte selv. Ingen plukker opp innlegget, men det var kampens største sjanse så langt.

På 20 minutter er det Stabæks tur til å virkelig vise seg. De kommer igjennom forsvaret og er svært nære scoring. Det kommer ny Stabækmulighet som gir corner. Corneren går i murene og det er «ping-pong» mellom muren og Stabæks skyttere 3-4 ganger før Ready får ballen ut. Kun tilfeldigheter at det ikke ble Stabækledelse.

Etter 22 minutter kommer det innspill fra Ready i Stabækfeltet. Ballen forsøkes stoppet av Stabækspiller som hopper opp og ballen treffer hjelmen. Straffe.

Readys nr. 91 Felix ljungberg scorer sikkert fra straffemerket.

Stillingen 1-0.

Bare 2 minutter senere kommer nytt innspill i Stabækfeltet hvor forsvaret er uheldig med klareringen. Ny sjanse for Ready.

Så er det kjemping i taushet fra begge lag en lang periode.

På 37 minutter sender Stabæks nr. 80 Hermann Hole et langskudd mot Readymålet som vi venter plukkes ned, men ballen suser inn i nettmaskene.

Stillingen 1-1.

Vi ser på kroppsholdningen til Readykeeper at den mente han vi burde tatt, men å være keeper er «risikosport». Et millisekund uoppmerksom og sånt skjer. Det er bare å svelge skuffelsen å gyve på igjen.

Rett før omgangen blåses av har Ready ballen i Stabækmålet, men dommeren mener den har vært over dødlinjen på utsiden av målet først.

Lagene går til pause på stillingen 1-1 som vel var nogen lunde rettferdig. Likevel en litt «tam» omgang uten den helt store action.

2. omgang.

Stabæk starter omgangen med et godt langskudd fra nr. 75 Henrik Berg Remo, men Readykeeper har god kontroll.

På 47 minutter får Ready corner og opplegget fra nr. 13 Simon Carlsson går til nr. 4 Oskar Bremler som kliner ballen gjennom Stabæk-muren. Så gøy for Oskar.

Stillingen 2-1.

Bare 4 minutter senere har Ready ny corner som nesten går igjennom Stabæk-muren.

Etter 53 minutter svarer Stabæk med et kjempegodt skudd som går like utenfor Readymålet.

Bare 3 minutter senere skjer en markeringsfeil/-misforståelse hos Ready og en Stabækpasning fra nr. 9 Nikolai Rustad når nr. 77 Tobias Mofjell som kan “spasere” frem og sette ballen bak Christoffer Andersen-Gott i Readymålet.

Stillingen 2-2.

Dermed er vi like langt. Ready jobber febrilsk for å skaffe seg et initiativ i kampen, men det er jaggu ikke lett mot Stabæk. Spillet bølger frem og tilbake. Føler vi stort sett har kontroll på Stabæk sine raske angrep – helt til vi plutselig ikke har det. Det er det som er så skummelt.

Etter 65 minutter forserer Readys nr. 66 Christoffer Carlstrøm fra egen banehalvdel hele veien opp til Stabæk-målet og overlater ballen til en “ventende” nr. 10 Gustav Eriksson som sender Ready i ledelsen.

Stillingen 3-2. Yippy. Den trengte vi nå for Stabæk presser veldig offensivt på.

På 70 minutter får nr. 91 Felix Ljungberg ballen av nr. 88 Elias Løvstedt og gjør det samme Christoffer Carlstrøm. Imidlertid setter Felix ballen i mål selv.

Stillingen 4-2. Dette blir bare bedre og bedre!!

Bare to minutter senere er det en hendelse ved Stabæk sitt mål. Vi ser ikke hva som skjer, men har vi ballen inne? Dommerne mener ikke det. Sarpsborg sin store sønn på Readylaget er veldig uenig, men får ikke gehør hos dommerstanden. Dommerne henviser ham derimot til benken i neste 10 minutters periode.

Nå fighter Stabæk voldsomt for å redusere Readys ledelse, men Ready holder forbilledlig tett i forsvar. Dessuten er vi som alle ultrafarlige på kontringer – det vet også Stabæk.

Nettopp dette skjer på 80 minutter. Readys nr. 80 Martin Dregler sender ballen til nr. 8 Elias Løvstedt som plutselig får åpen bane frem til Stabækmålet og kan øke ledelsen.

Stillingen 5-2.

På 84 minutter resulterer Stabækpresset i et straffeslag etter forseelse i Readyfeltet.

Imidlertid redder “Totte” i Readymålet skuddet fra Stabæks nr. 15 Herman Blichfeldt Sundheim.

Så føler en haug med hjørneslag, mest til Stabæk grunnet deres høye press. Det blir ingen mål.

På 91 minutter får Stabæk på nytt sjansen til straffeslag etter ny forseelse i Readyfeltet.

Denne gangen lykkes det Stabæks nr. 15 Herman Blichfeldt Sundheim å overliste “Totte” i Readymålet.

Stillingen 5-3

Det blir også sluttresultatet og merkelig nok samme resultat som bortekampen før jul.

Readys lag mot Stabæk

1 Markus Thommessen (keeper)

22 Christoffer Andersen-Gott (keeper)

Backer:

4 Oskar Bremler

5 Axel Wara Brekke

8 Elias Løvstedt

13 Simon Carlsson

15 Aksel Trygstad

28 Axel Johansson (K)

Midtbane:

6 Isac Jerner

44 Ole Robin Kåsa Kjellmann

80 Martin Dregler

91 Felix Ljungberg

Angrep:

9 Adrian Johansson

10 Gustav Eriksson

20 Aleksander Peachey Lane Davis

Støtteapparat: Håkon Andersen-Gott og Kjell Erikstad. Trener Sverre Horn, og Lars Christian “Boshi” Sveen.

Konklusjon:

En kamp hvor alle mann på begge lag ga “jernet”. Mange cornere og mange utvisningsminutter. Spillet var ikke ufint, men preget av høy innsats og da kan “timingen” noen ganger bli feil.

Takk til Stabæk – for litt av en bandykamp. Laget har vært igjennom en del utskiftninger og trenger kanskje litt mer samspill, men bare vent til neste sesong. Vi lot oss særlig imponere av Mofjell og Hole.

Ready viser nå god, gammel og gjenkjennelig form. Vi har nå klatret til 4. plass på tabellen og puster Solberg og Sarpsborg i nakken. Det er imidlertid svært jevnt i toppen og alles kamp mot alle. Søndag kommer Sarpsborg på besøk til Gressbanen. Det blir en viktig kamp, men neppe repetisjon av forrige sesongs NM-kamp. Sarpsborg har spilt jevnt bra i år og aller best på hjemmebane. Likevel måtte de overraskende nok avgi poeng mot nederste lag på tabellen – Øvrevoll Hosle.

Neste kamp:

Mot Sarpsborg søndag 28.01.2024 kl. 18.00 på Gressbanen.

Dette kommer uansett til å bli en feiende flott bandykamp.

Vel møtt og støtt laget.

Fra indre bane

Henning Madsen

Flere nyheter

Det innkalles til årsmøte i Ready Idrettsforeningen på klubbhuset i Stasjonsveien 24, 0773 Oslo den 03.…
Ready fotball arrangerer årsmøte onsdag 13.mars klokken 19:00 på klubbhuset. Dette er fotballavdelingens viktigste møte og…
21.-23. mars spiller spiller Norges A-landslag for damer 4-nasjoners i Göteborg. Kul er det at Readyspillerne…
Damelaget går videre til finale etter 2-0 i kamper mot Drammen, den første kampen endte 3-1…
NM Cup søndag 18.02.2024 kl. 16.00 Ready – Solberg på Gressbanen Ready «fightet» seg til semifinale…
NM Cup fredag 16.02.2024 kl. 19.00 Solbegr - Ready i Solbergælva Ellevill bandykamp i Solbergælva Etter…